Hopp til hovedinnhold

Hos oss lærer tømrerlærlinger å bygge trygge og inspirerende boliger"

Med noen av landets mest fornøyde kunder, tar også Nordbohus Skien sitt ansvar for å utvikle fremtidens tømrere på alvor. Gjennom systematisk opplæring og veiledning av lærlinger som Mathias, sørger de for at kundene får trygghet og inspirasjon i sin boligbyggeprosess også i fremtiden. I denne artikkelen får du innblikk i hva Mathias, en erfaren tømrerlærling hos Nordbohus, legger vekt på som avgjørende for å levere kvalitetsarbeid. Fra praktiske ferdigheter på tvers av fag, til utviklingen av arbeidsmoral og effektivitet - Mathias deler sine beste råd som kan gi trygghet og inspirasjon til alle som vurderer å bygge bolig med Nordbohus Skien. Nordbohus' satsing på opplæring og veiledning av lærlinger er en viktig faktor for at kundene deres kan føle seg trygge gjennom hele byggeprosessen. Les videre for å få Mathias' førstehåndsperspektiv på hva som skaper kvalitet og faglig stolthet i tømrerbransjen.
For å få innsikt og råd fra førstehånds erfaring, har vi snakket med Mathias H. Øverbø, tømrerlærling hos Nordbohus Skien.

Mathias forteller at den største fordelen med å gjennomføre en tømrer lærlingsutdanning er hvor allsidig kompetansen blir: "Du lærer mye på tvers av fag som elektro og VVS, så du får en helhetsoversikt over hele byggeprosessen. I tillegg blir man veldig flink praktisk, man blir rett og slett litt "handy"."

Dette mener Mathias gjør han svært godt rustet til å møte utfordringene i tømrerbransjen. "Gjennom opplæringen lærer jeg betongarbeid, reisverksbygging, takkonstruksjoner og mye mer. Å få den brede kompetansen er uvurderlig."

Opplæringen Mathias får fra de erfarne tømrerne i bedriften trekker han også spesielt fram. "De lærer meg ikke bare de praktiske ferdighetene, men også viktig ting som arbeidsmoral, punktlighet og effektivitet. Det er helt essensielt for å lykkes i dette yrket."

Mathias mener lærlingordningen er svært viktig for tømrerbedriftene også. "De trenger å tenke på fremtiden og rekruttere nye folk til faget. Og for oss lærlinger er det en fantastisk mulighet til å få lære av de erfarne og bygge opp vår egen kompetanse."

For andre unge som vurderer en tømrer lærlingsutdanning, har Mathias noen gode råd: "Møt opp presis, vis engasjement og still spørsmål. Vær forberedt på at det kan være fysisk krevende i starten, men hold ut - du lærer utrolig mye!"

Det sosiale miljøet i bedriften trekker Mathias også fram som svært positivt.

"Her er det masse humor og et godt samarbeid. Jeg føler meg virkelig inkludert og verdsatt som lærling."

Mathias er tydelig fornøyd med den systematiske opplæringen og veiledningen han får i bedriften. "De sørger for at jeg får bred erfaring ved å la meg delta i alle stadier av byggeprosessen. Og de har gode rutiner for kvalitetssikring, som tetting- og fuktsjekker underveis."

Avslutningsvis understreker Mathias hva han mener er de viktigste faktorene for at lærlinger skal levere arbeid av høy kvalitet: "Riktig utstyr, nok tid og god opplæring i forkant er avgjørende. Og at man har mulighet til å spørre underveis når det er noe man er usikker på."

Med denne innsikten fra en erfaren tømrerlærling, har boligbyggere et solid grunnlag for å føle seg både trygge og inspirerte i sin egen byggeprosess.

Bygging av den fine boligen Varig

Relaterte artikler

Spesialtegnet tomannsbolig

Spesialtegnet Tomannsbolig

Høsten 2021 overleverte vi en spesialtegnet tomannsbolig til et vennepar som valgte å bygge tomannsbolig sammen.

Enebolig tegnet av Follo Bygg & Eiendom

Enebolig tegnet av Follo Bygg & Eiendom

Sensommeren 2022 overleverte vi denne flotte eneboligen til en familie på Nesodden. Her er det valgt mange fine produkter, løsninger og materialer. Boligen er tegnet og prosjektert av Follo Bygg & Eiendom etter kundens ønsker og behov.