Hopp til hovedinnhold
Jul i hus

Første jul i nytt hus for @medandreord

Våre ambassadører Hege og Benn Peter Jeppedal i eneboligen Front i Saltstraumen er klare for sin første jul i ny bolig! Bli med inn i et julepyntet hus.

Hva har skjedd i huset i løpet av høsten?

- Vi har brukt høsten til ulike prosjekter inne, og til å isolere og innrede garasjen. Innendørs har vi fått et herlig, rundt badekar på plass i bad nummer to. Rommet er dermed ferdigstilt, og har allerede rukket å bli populært for både husets tenåring og for oss voksne.

Baderom med rundt badekar

Herlig baderom med rundt badekar. Stilig!

Vi har dessuten innredet et kombinert kontor/hobbyrom med god arbeidsbenk og praktiske løsninger for oppbevaring. Der har vi blant annet selv laget ei integrert hylle av finerplate, slik at det skulle bli et mer personlig og mykere uttrykk enn den hvite innredningen tilsa. Det seneste prosjektet innendørs har vært å montere fliser over kjøkkenbenk- og øy.

Lyst hjemmekontor

Flott og hjemmelaget hylle-seksjon i finér. Man skulle nesten tro det hadde vært fagfolk på ferde her!

Hvordan pynter dere til jul – hva er deres stil?

- Vi er glade i mye stemningslys, stjerner og naturfarger når det kommer til julepynting, så pyntingen vil bære preg av disse elementene. Vi plasserer pynten samlet i små grupper, f.eks. på brett eller hengende fra ei grein i taket. Julen gir rom for mer lys og pynt enn i året for øvrig, men vi unngår å overlesse huset, og alt vi tar frem skal ha en mening.

Stue med julepynt

Mer enn en julestjerne i taket, og stilige figurer på et brett.

Vi starter pyntingen tidlig med lys, adventsstake og stjerner, og så kommer litt og litt mer på plass fram mot selve julen. Juletreet fikk komme rekordtidlig opp i år, slik at det kan glede oss litt ekstra lenge i denne, på flere måter, mørke tida. Vi har også noen koselige julefigurer som kommer fram rett oppunder jul, men her blir ingen nisser!

Kjøkken med julepynt

Her har den ene brødfjølen fått oppgradering som sokkel til julepynten til høytiden på kjøkkenet.

Hva er spesielt med jul i nytt hus?

- Vi gleder oss stort til å feire første julen i huset vårt! Julen er årets mest stemningsfulle tid, som betyr mye for oss, og vi ser naturligvis fram til å oppleve den i nye, fine omgivelser sammen med våre aller nærmeste. Det er ekstra gøy å skulle pynte her for første gang, dekke julebordet, lage julemiddagen og kjenne på den gode julefølelsen. Vi er litt spente, men aller mest veldig forventningsfulle!

Kjøkkenbord dekket klart til julemiddag

Noen grønne løker og ledlys sammen med flott glass skaper en lun stemning på bordet til jul. Kreativt!

Tok dere hensyn til «dekorasjonsbehovet» i forbindelse med f.eks. jula når dere tegnet huset?

- Ja, det gjorde vi. Vi har plassert stikkontakter over de store vinduene både i spisestua og i stua, med tanke på julebelysningen. Den ekstra takhøyden og vindusraden vi fikk tegnet inn i stua var ikke med tanke på juletreet, men når vi har valgt den løsningen, blir den kroken et helt naturlig sted å plassere et stort og flott juletre, som vi kan nyte synet av både utenfra og innenfra.

Ekstra takhøyde og store vinduer gjør plass til stort juletre

Ekstra takhøyde og ekstra vinduer gav plass til et ekstra stort juletre! Det var ikke planlagt, med det passer :-)

Hva er planen for nyåret?

- Den store planen for 2021 er å sette i gang for alvor med å opparbeide utearealet. Vi har en forholdsvis stor tomt, så vi har mye å ta tak i. Vi vil bruke vinteren til å legge gode planer, både for prosjekter vi ivrer etter å sette i gang med til våren, og for større og mer langsiktige tiltak. Vi kommer til å legge opp til en stil hvor funkispreget på huset videreføres, så aktuelle elementer blir en kombinasjon mellom mørkt treverk, betong og stein, med rene, moderne linjer.

Innendørs begynner rommene etter hvert å bli innredet, men det betyr ikke at vi er ferdige - tvert imot så er det nå det morsomme biten begynner! Vi har nemlig mange planer om å sette vårt personlige preg på huset gjennom å få utløp for ulike kreative planer og ideer. Av den grunn blir en del av garasjen innredet som et lite "snekkerverksted", slik at vi har plass og utstyr til å lage det vi ønsker oss.

Følg @medandreord på Instagram for mer inspirasjon.

Les også:

@Medandreord: Huset Front blir til i Saltstraumen

@Medandreord: Overtakelse av huset for @medandreord

@Medandreord: Praktiske løsninger for et komfortabelt hus

Finn forhandler

Relaterte artikler

Hos oss lærer tømrerlærlinger å bygge trygge og inspirerende boliger"

Med noen av landets mest fornøyde kunder, tar også Nordbohus Skien sitt ansvar for å utvikle fremtidens tømrere på alvor. Gjennom systematisk opplæring og veiledning av lærlinger som Mathias, sørger de for at kundene får trygghet og inspirasjon i sin boligbyggeprosess også i fremtiden. I denne artikkelen får du innblikk i hva Mathias, en erfaren tømrerlærling hos Nordbohus, legger vekt på som avgjørende for å levere kvalitetsarbeid. Fra praktiske ferdigheter på tvers av fag, til utviklingen av arbeidsmoral og effektivitet - Mathias deler sine beste råd som kan gi trygghet og inspirasjon til alle som vurderer å bygge bolig med Nordbohus Skien. Nordbohus' satsing på opplæring og veiledning av lærlinger er en viktig faktor for at kundene deres kan føle seg trygge gjennom hele byggeprosessen. Les videre for å få Mathias' førstehåndsperspektiv på hva som skaper kvalitet og faglig stolthet i tømrerbransjen.

Spesialtegnet enebolig i Son

Spesialtegnet enebolig i Son

Høsten 2020 stod denne flotte eneboligen klar i Son. Vi takker tiltakshaver så mye for oppdraget og gratulerer med ny bolig.

Slik bygger du drømmehuset på budsjett

Slik bygger du drømmehuset på budsjett

Drømmer du om å bygge ditt eget hjem, men er bekymret for kostnadene? Fra smart planlegging til valg av husmodell og innredning – oppdag hvordan du kan skape ditt drømmehjem uten å tømme hele bankkontoen.