Hopp til hovedinnhold
Elfa

Elfa gir deg plass til alt – og alle!

Tar rotet litt overhånd hjemme noen ganger? Noe av det smarteste du gjør er å lage deg et ordentlig oppbevaringssystem. Elfa tilbyr et av verdens mest fleksible system, og Nordbohus er stolt samarbeidspartner!

Ting og tang, dagen lang

De fleste av oss har mer ting og tang enn det vi har plass til, og kanskje bruker vi bare halvparten av det i hverdagen. Mye er sesongbaserte ting, som jule- og påskepynt, vinterklær og -utstyr. Mange har et bryllupsservise, vaser og andre pynteting som ikke brukes ofte, men som må lagres et sted. Og for ikke å glemme minner fra skolealder, eller klær og sko til barna som ikke passer helt ennå, men som kommer til å passe snart.

Hvor gjør man egentlig av alt hvis man ikke har en egen lagringsplass for det?

LES MER: Se Elfa sine fantastiske løsninger her

Kartlegg det daglige kretsløpet

Ifølge markedskoordinator hos Elfa Norge, Hilde Børresen Istre, er hverdagen vår det beste å ta utgangspunktet i når gode oppbevaringsløsninger skal planlegges. For det er ikke sånn at alt man har og eier brukes hele tiden, men vi må likevel ta vare på det.

- Det første man bør gjøre for å lage praktiske oppbevaringsløsninger, er å ta seg tid til å få skikkelig oversikt. Jeg ser på hjemmet som et evig kretsløp bestående av mindre kretsløp som snurrer og går dag etter dag. Rene klær blir skitne, legges til vask, vaskes, brettes, legges tilbake og så starter det på nytt. I gangen kommer sko inn døra, jakker opp på knagger, skolesekker slenges på gulvet, luer og vanter ligger her og der, helt til vi skal ut igjen og må plukke alt opp der vi har lagt det.

Slike kretsløp har vi i alle rom og det kan være smart å gå opp hver enkelt av dem og se hvor i løpet rotet oppstår. Hva kan vi gjøre for å unngå rotet? Kanskje minstemann plundrer med kleshengeren og heller legger jakka på gulvet? Kanskje kurven med den brettede klesvasken stopper i trappen til andre etasje?

Å ha det man bruker hver dag lett tilgjengelig og på sin faste plass, er et viktig steg i riktig retning. Hvis man for eksempel har soverom i andre etasje, og bad i første etasje, er det kanskje smart å sette opp et system for klesoppbevaring i nærheten av badet istedenfor inne på soverommene?

- På den måten unngår man for eksempel at klær får en «mellomlagring» i trappa, eller på gulvet, sier Hilde.

Elfa oppbevaringssystem

Planlegg oppbevaring tidlig

Å innrede sitt fremtidige hjem er fullt av følelser og forventninger. Før innflytting velger man kjøkken, bad, gulv og farger til veggene, alt etter egne ønsker og drømmer. Å sette av tid til å planlegge gode oppbevaringsløsninger vil gi rikelig belønning – hver dag – når livet i det nye hjemmet starter. Når man bygger et hus fra Nordbohus, kan man enkelt planlegge oppbevaring fra start. Tenk hverdag i det nye hjemmet, og hvordan dere kan skape gode løsninger for å oppbevare tingene deres.

Å ha en fleksibel grunnoppbevaring på plass i den nye boligen gir et godt grunnlag for å senere kunne legge til produkter og komplettere løsningen i fred og ro. Det er lett å velge og bestille, både online og hos Elfas mange forhandlere.

Vil du ha planleggingshjelp av Elfas eksperter? Book et online-møte her

Elfa garderobe

Velg et fleksibelt system

Hilde Børresen Istre sier at Elfas løsninger nesten kan kalles Lego for voksne, for så fleksibelt er systemet. Det handler om å bygge sitt eget lille skaperverk – uten store flatpakker med tusenvis av skruer og kompliserte bruksanvisninger.

- Fordelen med Elfa er at du setter opp en grunninnredning hvor alt henger på en bærelist i toppen. Denne bærelisten fyller du med garderobestenger, uttrekkbare kurver, buksehengere, hyller osv. Hvis du ombestemmer deg og vil omorganisere oppbevaringen, er ingen broer brent – du bare flytter rundt på det til det blir slik du vil ha det.

Montering av Elfa

I tillegg kan du bygge systemet uansett takhøyde. Hilde forteller at moderne hus ofte har store takhøyder som ikke passer standardløsninger. Men med Elfa kan du få et system som ikke begrenses av taket, uansett om det er høyt eller skrått.

- Hvis du har stor takhøyde, men ikke et loft, kan du jo bygge en innredning som har plass i toppen til oppbevaring av gamle skatter eller sesongbaserte saker. Dette trenger uansett ikke å være tilgjengelig i «normalhøyde», sier Hilde.

Elfa oppbevaringssystem i gangen

Kan gå i arv

Systemet er så slitesterkt at det kan gå i arv gjennom generasjoner. Stålet tåler mye og holder seg ekstremt godt. Hilde forklarer:

- Elfa har produsert oppbevaringsløsninger siden 1940-tallet, og mye av det som produseres i dag passer fortsatt sammen med det som ble laget tidligere. Så det er trygt å velge Elfa. Du trenger ikke å oppgradere store enheter for å bygge ut systemet eller justere på det.

Moderne utseende

Hvis man ønsker en mer elegant oppbevaringsløsning, kan innredningen kompletteres med skuffefronter og tredetaljer i hvitt eller grått fra Elfas Décor-sortiment. Det gir en mer eksklusiv og møblert look, perfekt for åpne løsninger der det ikke skal være skyvedører foran. Det ikoniske Klikk-inn-systemet med bærelist og hengeskinner har også nylig blitt lansert i den gråsorte fargen Graphite, for dem som ønsker en lun, men moderne og industriell stil hjemme.

Elfa garderobe, walk in closet

Skyvedører er alltid et smart valg

Egentlig er det enkel matematikk; En måltilpasset skyvedørsgarderobe er alltid den beste løsningen hvis du vil ha maksimalt ut av oppbevaringsplassen. Rett og slett fordi de dekker fra gulv til tak. I tillegg får de rommet til å virke større, lysere og luftigere dersom du velger speilfyllinger! Uansett om du har masse boltreplass hjemme eller lever på begrenset plass, vil skyvedører gi deg den beste løsningen.

Elfa et stort utvalg ulike skyvedørsmodeller og det finnes nesten uendelige muligheter for å designe dørene akkurat slik du vil ha dem. Design dem i din stil, for å smelte inn i interiøret eller som et lekkert blikkfang i rommet.

Elfa

LES MER: Trenger du tips? Se Elfa-bloggen her

Relaterte artikler