Hopp til hovedinnhold
En mann holder rundt en dame i turkis kjole

Med egen flytebrygge og terrasse helt i sjøkanten, er det ikke mange steder som slår denne!

Merethe og Terje Blomstervik stortrives i sitt nye hjem på Brønnøysund Brygger. Her kan de fiske fra terrassen, nyte stillheten og lyden av bølgeskvulp – og de har til og med sett spekkhoggere fra stuevinduene! «Det føles nesten som å være på ferie», forteller paret.

Flyttet fra stor enebolig til ny og unik leilighet på Brønnøysund Brygger

Terrasse med sofagrupper og sitteområde i sol

Vi ankommer Brønnøysund Brygger i et flott vårvær. Gradestokken viser tosifret tall og ettermiddagssola varmer godt. Med en unik beliggenhet helt nede i vannkanten, er Brønnøysund Brygger et sted litt utenom det vanlige. Merethe og Terje tar oss smilende imot i døra og viser oss inn i gangen som er i overetasjen av leiligheta. Vi går forventningsfullt ned trappa til stua og kjøkkenet, hvor vi blir møtt av ei fantastisk utsikt. Store vinduer og skyvedører i front rammer inn synet av sjøen og fjellene i det fjerne – og følelsen av å være på ei brygge er virkelig til stede.

Fire stoler og et bord på terrassen med utsikt over hav og fjell

På terrassen er det pyntet med palmer og grønne planter, og vi det kjennes ut som å ha kommet til en liten oase i vannkanten. Terrassen brukes flittig, forteller Merethe, enten de spiser middag under pergolaen, slapper av i utesofaen med ei god bok eller nyter en stille morgenkaffe til lyden av bølgesus og sjøfugler. «Det er godt å være her, og jeg kjenner at jeg slapper av og at skuldrene senkes», sier Merethe. «Vi kan til og med kaste ut fiskestanga fra terrassen», skyter Terje inn.

Stillhet og flytebrygge i hagen

Paret hadde egentlig ingen umiddelbare planer om å bytte ut eneboligen i Blomstervika med ei leilighet, men det ballet fort på seg da de fikk nyss om prosjektet Brønnøysund Brygger. Det var en bekjent av de som solgte tomta til Nordbohus Bernhard Olsen, og tilfeldigvis var også Bjarne Nyrud (markedssjef i Nordbohus) en kjenning. Da han viste de plantegningene av prosjektet, ble de kjapt overbevist – og plutselig hadde paret kjøpt seg ny bolig!

«Beliggenheten var en viktig faktor for oss, forteller de. Med egen flytebrygge og terrasse helt i sjøkanten, er det ikke mange steder som slår denne.» Merethe jobber som lærer på Salhus skole, og det er et ekstra pluss at hun nå kan tusle rett over veien til arbeidsplassen sin. To dager i uka har hun hjemmekontor, og da sitter hun aller helst ved de store vinduene og jobber med havet som utsikt. Den åpne løsningen mellom stue og kjøkken og de store vinduene gjør at rommet føles ekstra luftig og lyst. «Jeg er så fornøyd med dette rommet!» smiler Merethe. Det er overhodet ikke noe støy her – bare helt stille. Det er så godt å sitte her og bare høre på fuglene og bølgene», forteller hun.

En dame med turkis kjole trykker på PC-en som ligger på kjøkkenøya

Soverom med havutsikt og bølgesus

Oppe i andre etasje ligger soverommene, et stort bad og en overbygd balkong. Hovedsoverommet er luftig og har vinduer fra gulv til tak med utsikt rett ut i havet. «Å våkne til denne utsikta er virkelig som en drøm, stadfester paret. Å ligge og høre på bølgene og det yrende fuglelivet rett utenfor er den beste starten på dagen vi kunne hatt.» Balkongen i andre etasje blir ofte brukt til soling, og her har de også laget en liten grønnsakshage. Nå venter jeg bare på at det skal begynne å spire og gro, forteller Merethe entusiastisk.

En seng med vindu ut mot havet

Byggeprosessen med Nordbohus Bernhard Olsen

Terje og Merethe kjøpte leiligheta før byggeprosessen var kommet ordentlig i gang, og derfor fikk de muligheten til å skreddersy deres nye bolig selv. «Å være med i byggeprosessen helt fra start, vil jeg virkelig anbefale, sier Terje. Vi fikk være med å bestemme absolutt alt – og fikk det derfor akkurat slik vi ønsket oss det. Vi valgte tak, vegger, dører, trapp, lister, farger, kjøkkeninnredning, gulv, innredning på bad – ja alt, egentlig. Det var mye verdt for oss, og det er vi svært fornøyd med.»

De dro innom Bjarne på Nordbohus Bernhard Olsen i Mo i Rana for å planlegge, og fortsatte deretter turen inn på XL-bygg. «Der fikk vi god hjelp til å oppgradere kjøkken, garderober og bad, forteller Terje. Vi bestemte oss for å oppgradere det vi hadde lyst til. Vi tenkte at det er nå vi bygger og det blir ikke flere ganger – så nå skal vi ha det vi ønsker oss. Vi kan virkelig anbefale å få eksperthjelp fra Wenche på XL-bygg.»

«Det artigste med hele prosessen med å velge farger og interiør var at vi stort sett var enige om alt – det hadde vi ikke trodd på forhånd», ler Terje.

Et blått kjøkken med gull håndtak

En ny start – fra enebolig til leilighet

Overgangen fra en stor enebolig til ei mindre leilighet gikk smertefritt for paret. «Vi fikk ryddet enormt mye – og kastet enda mer, forteller Merethe. Jeg kjente på en enorm letthet i hele kroppen av å kunne kaste flere containere med ting som vi ikke lengre hadde bruk for. Det føltes utrolig bra å kunne starte med litt blanke ark igjen og kun ta med oss det viktigste videre.»

Å flytte fra en stor enebolig med hage til ei vedlikeholdsfri leilighet har mange fordeler. Å slippe å tenke på plenklipping og stell av en stor hage – og ikke minst brøyting og snømåking på vinteren, er noe paret trekker fram som en god bonus. «Nå kan vi i større grad nyte dagene uten å tenke på alt som burde vært gjort. Det føles nesten som å være på ferie», ler de.

«Vi kan nesten ikke sette ord på hvor fornøyd vi er med boligen, fortsetter paret. Alt er som vi vil ha det! Det er veldig god og solid kvalitet på alt. Vi er rett og slett bare strålende fornøyde!»

Et siste tips til de som ønsker å bygge bolig fra Nordbohus Bernhard Olsen
«Vårt beste tips er: kom tidlig inn i kjøpsprosessen slik at dere kan være involvert fra start. Da får du det akkurat slik du vil ha det», avslutter Terje og Merethe.

Relaterte artikler