Hopp til hovedinnhold

Bli med på tomtebefaring

Marie Fløtnes og Kevin André Fagerheim har gledet seg til husbygging i flere år, og nå skal drømmen endelig realiseres. Ti minutter utenfor Mosjøen sentrum skal paret bygge sin nye bolig – hvor de får nydelig utsikt over Vefsnfjorden og flotte turløyper i bakgården. Vi har vært på tomtebefaring sammen med paret fra Mosjøen for å planlegge byggingen av deres nye hjem.

Kevin er oppvokst kun et lite steinkast fra tomta de skal bygge på, og forteller at han gleder seg til å flytte heim igjen.

Pappa eide land her, så vi fikk skilt ut et stykke for å bygge hus på. I tillegg til pappa, bor både bror og barndomsvenner også i nabolaget, så det føles veldig fint å skulle bygge hus her og bo midt blant venner og familie.

KEVIN ANDRÉ FAGERHEIM, KUNDE HOS NORDBOHUS BERNHARD OLSEN

En mørkhåret dame i hestehale og en mørkhåret mann står ved en tomt

Paret har gått med en drøm om å bygge hus i flere år. De hadde egentlig fått tegnet et hus som de hadde tenkt til å bygge, men det føltes veldig overveldende å skulle starte hele prosessen på egenhånd og lære seg alt selv.

– Derfor begynte vi å lete etter boligbyggere og bestilte flere huskataloger, men det var hos Nordbohus vi ble møtt med størst interesse. Vi fikk raskt et godt inntrykk, og det føltes mye tryggere å bygge hus med en så solid boligforhandler i ryggen. Prosessen med Nordbohus har vært oversiktlig og forutsigbar hele veien, forteller paret.

Vi kan slappe mer av når vi vet at de har full kontroll på både bygging og alt av søknader – kontra hva vi hadde gjort hvis vi skulle bygge på egenhånd og ha hele ansvaret selv.

KEVIN ANDRÉ FAGERHEIM, KUNDE HOS NORDBOHUS BERNHARD OLSEN

– Vi setter også veldig stor pris på at dere tar dere tid til å komme hit til Mosjøen på tomtebefaring. At dere tilbringer ettermiddagen her slik at vi får tid til å sette oss ned å prate og gå gjennom prosessen føles veldig trygt og ryddig. Ikke minst er det betryggende at dere har sett tomta slik at dere kan komme med eventuelle tips før vi går i gang med byggingen, fortsetter paret samstemt.

Marie og Kevin er stort sett enige om det meste, men innrømmer at det blir noen kompromisser når det kommer til husbyggingen. Kevin er mest opptatt av at det skal være et praktisk hus med gode løsninger, mens Marie er litt mer opptatt av estetikken.

– Vi må nok møtes litt på halvveien noen ganger, ler de.

Felles for de begge er imidlertid at det høyeste ønsket er å skape et godt hjem hvor de kan være sammen med både familie og venner i mange, mange år framover.

De forteller at de har prøvd å planlegge for framtidige behov, ikke bare hva de trenger akkurat nå.

Vi ønsker å bygge et hus vi både kan ha barn i og bli gamle i, så da prøver vi å planlegge for hvordan behovene vil endres i løpet av livet. For å gjøre prisen mer overkommelig, legger vi inn en god del egenarbeid i huset. Vi vil ikke «bo oss i hjel», men ønsker også å ha rom for å fylle livet med andre opplevelser.

MARIE OG KEVIN ANDRÉ, KUNDER HOS NORDBOHUS BERNHARD OLSENVi gleder oss til å følge Marie og Kevin på veien til deres nye drømmehjem!