Hopp til hovedinnhold

Arkitekttegnet bolig til din tomt - dette bør du vite

Hvem drømmer ikke om et arkitekttegnet hus? Har du egne ideer til hvordan drømmehuset skal se ut vil et samarbeid med en Nordbohus arkitekt oppfylle dine ønsker.

Mange går med en drøm om å designe sitt eget hus. Du har kanskje vært på flere boligvisninger, men ikke funnet det ene som du forelsker deg i? Dersom du har spesifikke krav kan det være vanskelig å finne drømmehuset ferdigbygd, og arkitekttegnede hus blir da den beste løsningen.

Arkitekten tegner ditt drømmehus

Du ønsker kanskje et funkishus med flatt tak og store, avlange vinduer? Eller ønsker du en balkong som går langs hele huset? Med arkitekttegnet hus kan du få dette ved at arkitekten tegner inn det lille ekstra du drømmer om.

Dette bør du tenke på

Dersom en arkitekt er løsningen for dine boligdrømmer er det viktig at du tenker over hvordan tomten din ser ut i tillegg til hva som er viktig for deg og din familie. Hvordan er tomten konstruert og hvor stor er den? Ligger tomten i et boligstrøk eller ligger den avsides?

Hvis tomten er kjøpt i et boligstrøk er det lover og regler i forhold til nærliggende boliger du må forholde deg til. Første bud vil være å sette seg inn i reguleringsbestemmelsene som gjelder for tomten. Der finner du informasjon om hva som kan bygges, utnyttelsesgraden av tomten, hvilken høyde huset kan ha, hvilken takform som er lov å bygge og lignende.

Arkitekttegnet etter reguleringsplan

Det er lurt å tilpasse boligen i tråd med reguleringsbestemmelsene. Da slipper du å søke om dispensasjon i byggesøknaden. Søknader om dispensasjon kan medføre en ekstra lang søknadsperiode, og du kan vi værste fall få avslag, og da må du begynne planleggingen på nytt.

Arkitekttegnet hus koster mer

Svært mange av dem som bygger hus velger et kataloghus, nettopp av den grunn at et arkitekttegnet hus er noe dyrere og mer tidkrevende. Ønsker du et egendesignet hus, må du sjekke med banken om hvor stort lån du kan få før du setter i gang prosessen for fullt.

Tidkrevende prosess

Om du har liten kunnskap til byggeforskrifter og bygging generelt, og i tillegg har lite med tid bør du velge en totalentreprenør. Det vil si at du kjøper tjenesten ferdig i stedet for å fikse det meste selv. Det kan fort ta ekstremt mye tid å bygge et hus, og det krever mye kunnskap.

Å stå for alt selv kan fort bli mer arbeid enn du tror, og det er en stor risiko å ha totalansvaret dersom noe går galt. Ønsker du et arkitekttegnet hus lønner det seg ofte å ha en byggeleder som har ansvaret. Det eneste du trenger å gjøre er å stå for valgene om hvordan huset skal bli, og arkitekten står for søknad og prosesser underveis.

Arkitekttegnet hus har flere pluss

Til tross for tidkrevende prosess og en noe høyere sluttregning på huset, er det flere pluss med et arkitekttegnet hus. Du får akkurat det huset du og familien din har behov for og ønsker. Du slipper å gå på kompromiss med deg selv.

Med et arkitekttegnet hus har du muligheten til å påvirke hver minste detalj. Alt ifra materiale og planløsning til vinduer.

Med en totalleverandør har du bare ett ledd å forholde deg til. Du vet med sikkerhet at tegninger, prosjektering, materialer, at lover og forskrifter opprettholdes og at oppdrag blir satt ut til underentreprenører.

Vær forberedt på at prosessen fra begynnelse til ferdig hus kan ta 2-3 år.

Kom gjerne innom din lokale Nordbohusforhandler og legg frem dine ønsker. Arkitektene tegner ditt spesialdesignet hus med utgangspunktet i dine ønsker.

Arkitekttegnet hus skråbygd

Finn forhandler

Relaterte artikler

Hos oss lærer tømrerlærlinger å bygge trygge og inspirerende boliger"

Med noen av landets mest fornøyde kunder, tar også Nordbohus Skien sitt ansvar for å utvikle fremtidens tømrere på alvor. Gjennom systematisk opplæring og veiledning av lærlinger som Mathias, sørger de for at kundene får trygghet og inspirasjon i sin boligbyggeprosess også i fremtiden. I denne artikkelen får du innblikk i hva Mathias, en erfaren tømrerlærling hos Nordbohus, legger vekt på som avgjørende for å levere kvalitetsarbeid. Fra praktiske ferdigheter på tvers av fag, til utviklingen av arbeidsmoral og effektivitet - Mathias deler sine beste råd som kan gi trygghet og inspirasjon til alle som vurderer å bygge bolig med Nordbohus Skien. Nordbohus' satsing på opplæring og veiledning av lærlinger er en viktig faktor for at kundene deres kan føle seg trygge gjennom hele byggeprosessen. Les videre for å få Mathias' førstehåndsperspektiv på hva som skaper kvalitet og faglig stolthet i tømrerbransjen.

Spesialtegnet enebolig i Son

Spesialtegnet enebolig i Son

Høsten 2020 stod denne flotte eneboligen klar i Son. Vi takker tiltakshaver så mye for oppdraget og gratulerer med ny bolig.