Tospannet Rune og Tony

Tospannet Rune og Tony – leser hverandre

Rune Solberg og Tony Hammer har jobbet sammen i flere år og kjenner hverandre godt.  – Når man har jobbet i tospann såpass lenge, vet man nesten hva den andre tenker. Vi trenger ikke bruke tid på morgenen for å bli enige om hvem som skal gjøre hva. Vi jobber utrolig godt sammen og arbeidet flyter veldig godt, sier Rune.

Rune har jobbet i Nordbohus i to perioder – til sammen 20 år. Hans vei inn i byggebransjen gikk gjennom sagbruket han jobbet på for et par tiår siden. Det var der han kom i kontakt med Nordbohus og ble spurt om han kunne tenke seg å prøve snekkeryrket.
 

Rune Solberg
Rune har jobbet i Nordbohus i to perioder – til sammen 20 år.

-Det som gjør at jeg trives så godt i dette yrket og i Nordbohus, er alle de gode kollegene og dyktige underleverandører, sier Rune. Som oftest jobber vi side om side med både elektrikere, rørleggere, flisleggere osv. De blir på en måte kolleger de også. Jeg liker å prate med folk, og her i Nordbohus kommer vi i dialog med kundene fra første dag på boligprosjektet.

Selv om vi ikke jobber sammen daglig, er vi en fin sammensveiset gjeng. De fleste har jo lang fartstid. Vi er flinke til å dra veksler på hverandres spisskompetanse.
 

Hus satt opp av Tony Hammer og Rune Solberg
Et lite knippe av husene Rune og Tony har satt opp de siste årene. 

Rune og Tony holder nå på med finpussen på en enebolig på Skarnes, (https://www.nordbohus.no/forhandler/kongsvinger/naermest-et-mirakel), og plutselig er de å finne på et nytt boligprosjekt i distriktet. – Det er alltid gøy å overlevere en ny bolig til kunde. Og vi er alltid stolte av hva vi har vært med på å skape. For de aller fleste er det boligdrømmen. Rune anslår at han og Tony i snitt har satt opp tre boliger i året.

En variant av hustypen Sans
Huset på Skarnes som er klar til overlevering er nok en variant av den populære hustypen Sans.

Tony fremhever samholdet og tonen de har på arbeidsplassen. Ikke bare med makkeren Rune, men med alle i de andre ansatte – også «ledelsen». – De er en av oss og vet godt hvordan arbeidsdagene ute på byggene kan være.

Hvilke egenskaper mener du er snekkerens fremste verktøy?  - For meg handler det om holdninger og god arbeidsmoral, sier Tony.

At tonen er god i snekkerlaget skjønner vi når vi ber Tony beskrive Rune med tre ord: Skøyer, samvittighetsfull og gladgutt. – Vi er kanskje litt like der, avslutter Tony.
 

Tony Hammer og Rune Solberg
Flinke og dyktige gladgutter.