Bilde av Thorshaug borettslag

Opplev DES Austmarka - der naboer blir venner

Nær Naturen, Nær Fellesskapet

Austmarka er kjent for å kombinere naturskjønnhet og samhørighet, og dette finnes det masse av i Thorshaug borettslag. Borettslaget består for tiden av 6 boenheter, og det er planlagt for ytterligere 4. Alle bygget av Nordbohus Kongsvinger i samarbeid med Austmarka utvikling og De eldres boligspareklubb Kongsvinger (DES).

Det er en veldig trivelig gjeng som bor på Thorshaug. Og det er plass til flere. To av beboerne i borettslaget, de aktive ildsjelene Knut Sørby og Tom Torgersen, har funnet ut at den beste måten å vise hvor godt man kan bo i en DES bolig er å invitere til åpen dag. Alle har hørt om DES leilighetene på Austmarka, men ikke alle vet hvor de er eller hvordan de ser ut.

Mange vil nok bli overrasket når de tar turen. Det er stille og rolig selv om det er kort vei ned til hovedveien og dagligvarebutikk. Thorshaug borettslag ligger i grønne og frodige omgivelser og naturopplevelsene ligger rett utenfor døra. For den aktive senior kan Austmarka virkelig tilby det meste; jakt, fiske, turstier og kanopadling, for å nevne noe.

Austmarka bygdetun
Austmarka bygdetun Fagernessjøen. Foto: Knut Sørby

På Åpen Dag er to av leilighetene åpne til visning for de som vil inn og se hvor praktiske og komfortable boligene er.  DES boligene er tilrettelagt for eldre, også bevegelseshemmede, med alt på ett plan. Hustypen heter Duplo og er en av de mest populære tomannsboligene hos Nordbohus Kongsvinger.

Les mer om Duplo her.

Det er også Knut og Tom som har tatt initiativet og satt opp en hyggelig gapahuk/grillhytte på området. En flott samlingsplass for borettslaget som blir brukt nesten daglig enten det er til morgenkaffe, grilling eller andre samlinger.

Bilde av grillhytte ved Thorshaug borettslag på Austmarka
Grillhytta - et godt brukt samlinggsted for borettslaget. Foto: Knut Sørby

Grillhytta blir også det naturlige samlings - og informasjonspunktet på Åpen Dag lørdag 9. september. Her kan du få informasjon om DES-klubben, KOBBL, Thorshaug borettslag, leilighetene og Austmarka. Nordbohus Kongsvinger stiller med representanter som kan svare på spørsmål om boligene og byggeprosessen. Det vil også bli enkel servering til de besøkende.

Her var vi på besøk hos Tom rett etter innflytting i 2020.

Visste du forresten at Thorshaug borettslag har sin egen avis? Thorshaug-avisa med informasjon for DES-boligene i borettslaget kommer jevnlig ut gjennom året og inneholder praktisk informasjon om alt fra hvor aske fra peis skal tømmes til vegvedlikehold.

Knut er meget fornøyd med valg av både Austmarka som bosted og DES bolig. Hans råd er å flytte før det er for sent. Ikke vent for lenge slik at du faktisk får tid til å nyte seniorlivet og gjøre de tingene du har lyst til.  

Velkommen til åpen dag i Thorshaug borettslag - DES Austmarka:
Lørdag 9. september kl. 12 – 14.

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18