Hus i skumringen

Takshingel som harmonerer med naturen

Ofte er taket den mest fremtredende delen av et bygg. Takshingel finnes i et mangfold av former og nyanser. Det er klokt å konsultere eksperter for å sikre at du velger den optimale løsningen for ditt hus eller hytte.

Isola Takshingel tilbyr et bredt spekter av farger og variasjoner. Dette er takmaterialer av førsteklasses kvalitet som er skreddersydd for å møte norske klimautfordringer.

Hus
Isola Takshingel Kuttet Rustikk-Rød

Ole Rosèn-Lystrup, kjent for å ha vært med på å pusse opp 65 hytter i TV-programmet «Eventyrlig Oppussing», har verdifulle råd når det gjelder valg av takshingel. Han tar hensyn til følgende aspekter:

  • Sort og grå takshingel er allsidige valg som passer til mange bygninger. Dette moderne asfaltproduktet er en erstatning for naturskifer, og det gir en flott estetisk appell
  • Likevel anbefaler han å vurdere andre fargealternativer før du tar det endelige valget. Det er lurt å se seg rundt i nærområdet. For eksempel, hvis teglstein er mye brukt i nabolaget, kan rød eller rustikk-rød takshingel være flotte valg. Spørsmål du kan stille deg: Skal takshingelen harmonere med nabolaget, eller ønsker du at hytta eller huset ditt skal skille seg ut? Arkitekturen på huset eller hytta kan også gi veiledning. Geografi og lokale byggetradisjoner kan også være nyttige faktorer når du tar beslutningen, sier Ole.
  • På en hvitmalt sørlandshytte ville jeg ikke nøle med å velge en rød variant. Jeg tror jeg ville gått for Rustikk-Rød Type Kuttet.
Ole Rosèn-Lystrup fra Eventyrlig Oppussing
Ole Rosèn-Lystrup fra Eventyrlig Oppussing.

Funksjon og kvalitet

Når det gjelder tak, legger Ole vekt på funksjonalitet og kvalitet fremfor dristige ideer:

  • Du må ta taket på alvor! Selvfølgelig skal det se bra ut og passe til hytta eller huset og området rundt når det gjelder farge og variant, men det viktigste er at det fungerer feilfritt i alle situasjoner, i alle slags værforhold og i mange år fremover, sier Ole
  • Å ha et tak i værharde Norge er som å konkurrere i et verdensmesterskap. Du må være på topp! Ole mener at takshingel er ideelt også på grunn av flere andre kvaliteter, som enkel montering, lav vekt og minimal plassbruk under transport. 
  • Det aller, aller viktigste er at taket er vanntett. I mange deler av landet er det avgjørende at taker tåler tung snø vinter etter vinter. Det er også viktig at taket er trygt å gå på, for eksempel når du må fjerne snø, legger Ole til.
Hus
Isola Takshingel Premium Karat Krystallsort.

 

Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18