Bilde av taksteiner fra Skarpnes

OVATI™ solcelletakstein – Fremtiden er solenergi!

Nordbohus anbefaler Skarpnes. Skarpnes har utviklet en flat betong takstein med integrert solcelle, OVATI™. Solcelletaksteinen følger formen på taksteinen uten solcelle, noe som gjør at taket ditt får et harmonisk og sømløst utseende.

Invester i fremtiden

Ditt behov for strøm kommer til å øke de neste årene. Elbil, robotklippere og annet elektrisk utstyr gjør at etterspørselen av strøm i private hjem stadig blir større. Det å legge solcelletakstein på taket er en god investering da solenergi er mot-syklisk til norsk vannkraft. Tørt vær gir høye kraftpriser samtidig som antall soltimer vil øke. Dette gjør at du får fullt utbytte av ditt solkraftverk.

Vi ønsker å begrense klimaendringer. OVATI er vårt bidrag inn mot det grønne skiftet og gir deg muligheten å begynne din bærekraftige reise. 

Solcelletakstein produsert i Norge

OVATI er en flat betong takstein med integrert solcelle. Produksjon av betongstein, og montasje av solcellepanel foregår på vår fabrikk i Grimstad, noe som sikrer at du får en takstein med de samme velkjente kvalitetene som våre øvrige takstein.

OVATI solcelletakstein egner seg best ved nybygg eller renovering av tak. Da blir det minst kostnad og man unngår ekstraarbeid sammenliknet med å legge vanlige takstein. Det kan byttes ut eksisterende takstein også, men vær obs på at det ofte må lektes om og i mange tilfeller også byttes ut sløyfer og undertak.

Leggingen skjer på samme måte som Skarpnes Flat og gir et sømløst visuelt pent uttrykk. Systemet er bestående av to og to seriekoblede solcelletakstein som er parallellkoblet på taket. Dette gir et lavvoltsystem på taket slik at det kan legges av snekker i samarbeid med elektriker.

Solcelletaksteinen har de samme egenskapene som en ordinær takstein når det gjelder vanntetthet og estetikk, samtidig som de lager strøm.

I februar 2023 fikk Skarpnes og OVATI™ tildelt DOGA-merket.

Uttdrag fra juryens begrunnelse:

Endelig en takstein som fanger solenergi og forsyner huset med energi! 

Vi synes taksteintak med integrerte solceller ser mye bedre ut enn tak med solcellepaneler montert på toppen. Taksteinen er dessuten tilpasset nordisk klima, basert på hundre års erfaring med produktutvikling – og et resultat av nyskapende samarbeid med en ledende høyteknologibedrift.  

OVATI™ tildeles DOGA-merket for design og arkitektur fordi det er et fremtidsrettet produkt med funksjonell utforming, høy kvalitet og lang levetid

5 grunner til å velge OVATI solcelletakstein

Estetisk flat takstein med solcelle

Solcelletaksteinen følger formen på taksteinen uten solcelle, noe som gjør at taket ditt får et mye mer harmonisk utseende enn det som er tilfelle med innfelte eller utenpåliggende paneler.

Høy utnyttelses grad

Siden hver enkelt stein er mindre enn tradisjonelle paneler, er det mulig å tilpasse det slik at du kan benytte solcelle stein på en mye større del av taket.

Parallelkoblet solcelletakstein

Siden det bare er 2 og 2 stein som er koblet sammen vil ikke hele eller store deler av taket falle ut hvis det skulle komme skygge på en stein.

Lavvolt 

Snekker kan legge steinen.

Garantier

  • 10 års garanti på solcellen
  • 30 års garanti på betongstein
  • 25 års garanti på effekt (minimum 80% etter 25 år)

Les mer her!

Mer informasjon? Kontakt sol@skarpnes.com

Invester i fremtiden med OVATI solcelletakstein fra Skarpnes.

Finn forhandler