Ytterdør fra BYGG 1

Hva skal man tenke på når man skal velge den mest energieffektive ytterdøren?

Nordbohus anbefaler BYGG 1. Øker dine strømkostnader? Spar både energi og penger ved å velge den mest energieffektive ytterdøren.

Varmetap gjennom ytterdører

Et viktig første skritt i jakten på energieffektive dører er å forstå hvordan varmetap skjer. Når det er kaldt ute, vil varmen fra innsiden av hjemmet ditt søke mot de kaldeste områdene, hvorav den ene kan være din ytterdør. Dersom døren er dårlig isolert eller har utilstrekkelig tetting, kan dette føre til betydelig energitap. Ved å velge en ytterdør med riktig isolasjon, kan du redusere disse varmetapene. I tillegg til å maksimere din hjemmekomfort, vil dette også redusere dine energikostnader.

Ytterdør fra BYGG 1
Bygg 1 Produkter AS – Foto: Tony Hall

Viktigheten av god tetning og riktig installering

God tetting og riktig installering er helt avgjørende for ytterdørens energieffektivitet. Uansett hvor godt døren i seg selv isolerer, vil det være lite hjelp hvis det som er rundt døra er dårlig isolert. Varmelekkasje kan ofte finne sted mellom døren og karmen, spesielt hvis døren ikke er korrekt installert. Få hjelp fra profesjonelle montører for å sikre best mulig resultat.

Dører med gode termiske egenskaper

Når det gjelder energibesparende dører, er gode termiske egenskaper nøkkelen. Dører med lav U-verdi (mengden varme som passerer gjennom døren) er de mest effektive. Se etter dører med lav U-verdi – jo lavere verdi, desto bedre isolasjon i døren. Husk at selv om døren har lav u-verdi så er ikke det dermed sagt at man ikke opplever varmetap, man må ha god isolasjon i vegger og vindu i tillegg.

Ytterdør fra BYGG 1
Bygg 1 Produkter AS – Foto: @prosjektmulen

Avsluttende kommentarer

I en verden hvor energikostnadene stadig øker, kan det å velge den riktige, energieffektive ytterdøren ha en betydelig positiv effekt på husholdningens økonomi. Samtidig bidrar du til å redusere miljøpåvirkningen. Husk at det ikke bare handler om selve døren - installasjon, isolasjon og vedlikehold er nøkkelfaktorer for energieffektivitet. Et godt råd kan være å alliere seg med en profesjonell montør, for å sikre at jobben blir gjort riktig. For din del innebærer det en mindre investering i begynnelsen, men den kan raskt vise seg å være mer kostnadseffektiv over tid.

 

Finn forhandler