Mattis Stenshagen oppsummerer sesongen for Nordbohus Vinstra

Mattis Stenshagen er sponset av Nordbohus Vinstra og Nordbohus. Nå er sesongen 2018/2019 ferdig. Her er Mattis sin oppsummering av sesongen. Det har vært en sesong med mange opp og nedturer. 

Fra denne sesongen tar jeg med jeg med meg:  

  • 5 pallplasser i Skandinavisk Cup
  • Sammenlagtseieren i Skandinavisk Cup
  • 9 World Cup starter 
  • Topp 5 plassering i World Cup
  • Topp 7 plassering i World Cup.
  • Noen seiere og pallplasser i Norges Cup

I tillegg tar jeg med meg at jeg har løftet skøyte-nivået mitt betydelig fra i fjor. Beste Skandinavisk Cup plassering på distanse i fjor var 9.plass mot 1.plass i år. 21.plass i sprint skøyting mot 2.plass i år. Morsomt å se at jobben jeg har lagt ned for å bli bedre i skøyting har gitt resultater. 

Opp- og nedturer

Som nevnt har sesongen hatt både opp- og nedturer. Jeg har ikke fått vist mitt potensial den siste delen av sesongen. Etter Otepää valgte jeg å stå over U23 VM da hovedmålet i år var VM i Seefeld. Dette gjorde jeg for å lade maksimalt opp til uttaks-rennene. Kroppen responderte dessverre ikke på oppladningen, og fikk ikke ut mitt potensial i uttaks-rennene.  Det ble derfor ingen tur til VM i Seefeld for min del, men jeg har fått veldig nyttig erfaring som jeg tar med meg videre. 

IMG_9147.JPG

Det ble både opp- og nedturer for Mattis Stenshagen i 2018/2019-sesongen

Lyskestrekk og krasj men gode forutsetninger for fortsettelsen

World Cup i Holmenkollen endte med lyskestrekk og World Cup i Falun endte med krasj. Jeg kom meg heldigvis tilbake i trening raskt etter begge hendelsene. Jeg var toppmotivert til å avslutte sesongen bra. NM Del 2 på Lygna startet med 10km skøyting, og endte på en 12. plass som jeg er greit fornøyd med. Lørdagens 50km ble en veldig kjedelig opplevelse, da jeg pådro meg lyskestrekken igjen, og jeg måtte dessverre bryte. Veldig tungt å bryte, men det var riktig avgjørelse. Slik er toppidretten. Man får seg noen nedturer, men da gjelder det å reise seg raskt igjen. Jeg tar uansett med meg mange gode opplevelser fra sesongen. Jeg har vist at når jeg får ut potensialet mitt i World Cup er jeg kapabel til å være med å kjempe om pallplassene - det er noe å bygge videre på inn mot en ny sesong. Ettersom jeg vant Skandinavisk Cup sammenlagt har jeg friplass i World Cup frem til jul. Det gir veldig trygghet og arbeidsro frem mot neste sesong. 

IMG_5505_resized_20190409_102533021_red.jpg

Seier i Skandinavisk Cup gir gode forutsetninger for deltakelse i World Cup neste sesong. Da er det friplass frem til jul.

Jeg har allerede evaluert sesongen, og sett på hva jeg skal gjøre annerledes inn mot en ny sesong for å prestere ennå bedre og være mer stabil. Nå blir det noen uker ferie hvor jeg skal koble av. I tillegg skal jeg prioritere å få lysken helt bra igjen, slik at jeg er 100% når oppkjøringen til ny sesong starter.

Tusen takk for og all støtten jeg har fått fra dere, og ser frem til at dere skal være med på reisen videre. 

Vi i Nordbohus sier tusen takk til deg Mattis! Takk for sesongen. Takk for at du gir gass og full fart fremad i en ny sesong med Nordbohus på armen! Vi heier på deg. God ferie!

Teksten er skrevet av Mattis Stenshagen som oppsummering av sesongen til sine sponsorer.