Bilde av stue og kjøkken i nyoppført bolig

Moderne gårdsliv i Flå

I landlige omgivelser omgitt av fjell og skog i Flå, har Tiril og Odd Ole sammen med Nordbohus Modum bygget sitt drømmehus: et tradisjonelt gårdshus med en moderne innside.

Da beslutningen om å bygge hus var tatt, tok paret kontakt med flere ulike boligleverandører i sitt lokale nærområde.

- Mange boligleverandører hadde gode forslag til oss, men valget falt til slutt på Nordbohus Modum både på grunn av pris og ikke minst en veldig god kjemi. Vi er strålende fornøyde med valget av leverandør, forteller Tiril.

 

Moderne gårdshus

Paret overtok i 2018 en gård via odel som hadde stått ubebodd i 40 år. Derfor måtte hovedhuset fornyes. I tillegg var det viktig for Tiril og samboeren at det nyoppførte huset passet helheten til der det skulle stå, men samtidig oppfylle alle deres ønsker og behov.

Tiril forteller:

- Det skulle være et skikkelig gårdshus med sveitservilla-preg, men samtidig være moderne og ikke bære preg av gårdslivet utenfor.

Inspirasjonen til huset hentet de derfor fra et annet hus:

- Vi kjørte forbi et hus på vei til Gol en dag; et nydelig hus på to etasjer og med et fantastisk stilig sveitseruttrykk. Vi tok kontakt med eierne, og fikk komme på besøk for å se nærmere på huset. Vi var i tillegg så heldige at vi fikk tegningene fra huset som vi kunne ta med oss til forhandler som et utgangspunkt for hva vi ønsket oss, sier Tiril.

 

Egendesignet innside

Tiril og samboeren ønsket et moderne preg på innsiden av huset, men ikke i retning av funkisbolig. De valgte åpen løsning mellom stue og kjøkken, samt tegnet inn store rom med god plass i resten av huset til både barn og hunder.

Foto av åpen stue/kjøkken løsning

- Jeg visste hvordan jeg ville ha det, og da var Nordbohus Modum veldig behjelpelige med å strukturere ideene mine for å få mest nytte ut av romløsningene.

- I tillegg til store soverom til både barn og voksne, har vi fått plass til et romslig gjesterom. Vi har også unngått skråtak, og har derfor to fulle etasjer å boltre oss på. Vi har i tillegg valgt å ha to bad i huset, samt et eget vaskerom. Vaskerommet er kjekt å ha når man skal ut av møkkete hesteklær, smiler Tiril.

 

Valgte du noen løsninger som har gjort hverdagslivet i huset mer praktisk?

- Ja, vi valgte å ha klessjakt fra badet, og et stort kjølehjørne på kjøkkenet istedenfor et tradisjonelt kjøleskap. I tillegg bygde vi en stor walk-in garderobe i tilknytning til vårt eget soverom, forteller Tiril.

 

Knirkefri og rask prosess

Tiril, Odd Ole og barnet deres bodde en stund i det som kalles en liten Hallingstue på gården mens prosessen med husbyggingen var i gang. Det var derfor viktig for familien at prosessen gikk kjapt og effektivt:

- Vi startet byggingen i august 2020, og flyttet inn i februar 2021. Byggeteamet til Nordbohus Modum var svært effektive i prosessen, og ble tidligere ferdig enn de selv hadde estimert også.

Tiril beskriver også prosessen som kjempefin med god oppfølging av byggeleder og selger hele veien. Dialog ble gjort ukentlig, og ved ekstra behov hvis familien hadde spørsmål.

- Det var ganske deilig å flytte ut av Hallingstua og inn i et splitter nytt hus med to etasjer og god plass på kjøkkenet til alle sammen, smiler Tiril.

Med nytt hovedhus, høner, hester og hunder på plass, er gården igjen vekket til livs og klar for minst 40 nye bebodde år.