Kuba + en liten krabat = hverdagslykke

Vi har møtt Nora og Christoffer hjemme i deres nybygde enebolig på Harakollen i Hokksund, der de fortalte hvordan byggeprosessen med Nordbohus Modum har vært og hvordan hjemmet deres ble til.

I tillegg til Nora og Christoffer består familien av lille Gustav, som deler med oss at det også er en baby i magen til mamma. Familien vokser og de trives godt på barnevennlige Harakollen. Paret forteller at de egentlig ikke hadde sett for seg at de skulle ende opp i boligfelt, da begge er vokst opp landlig. – Når vi først endte opp i «felt» er det akkurat slik jeg hadde sett for meg. Her er det unger ute og leker i gaten og naboer som jobber i hagen som man kan slå av en prat med, forteller Nora.

Paret kjøpte tomten i starten av 2016. – På denne tomten var det egentlig tegnet inn hus fra en annen boligprodusent, men vi fikk kjøpe tomten uten å binde oss til leverandør. Da var det bare å starte letingen etter hustype. I en periode var postkassen full av huskataloger og vi brukte mye tid på ulike boligmesser, sier Christoffer.

Nordbohus_Harakollen12.jpg

Lokal husleverandør

Valget falt til slutt på Nordbohus Modum fordi det var lokalt og føltes trygt. Nora og Christoffer hadde klare ønsker for hvordan type hus de ville bygge. Da de presenterte ønskene sine for boligkonsulent hos Nordbohus Modum, Hans Aasmundrud, ble de tipset om at ønskene deres var veldig likt som hustypen Kuba. Dette er et hus som Nora egentlig ikke syntes så noe særlig fint ut i katalogen.

Tilpasset kataloghus

Paret ville ha et funkisinspirert hus, uten at det var helt funkis. – Det som var fint i denne prosessen var at vi fikk se tegninger og bilder av andre hus som også var bygd med Kuba som utgangspunkt, men som hadde fått et annet uttrykk, sier Christoffer. Hvis budsjettet hadde strekt til ville det unge paret hatt et arkitekttegnet hus, men de er veldig fornøyd med muligheten til å tilpasse et kataloghus for å oppnå boligdrømmen. Både lommeboka og familien er veldig fornøyd med denne muligheten.

Boligen er bygget med husmodellen Kuba som utgangspunkt
Boligen er bygget med husmodellen Kuba som utgangspunkt. Resultatet ble lekkert!

Prosess med fremdrift og trygghet

Etter kjøpet av tomten i 2016 har ting skjedd raskt. Kontrakten med Nordbohus Modum ble skrevet i desember 2017, og i desember 2018 flyttet familien inn i huset på Harakollen. – Byggingen startet i mai, og det har vært veldig flinke og hyggelige folk som har arbeidet med huset. Vi har hele veien blitt møtt på våre ønsker og var alltid velkomne på byggeplassen når vi ønsket det, konstaterer Nora. Det ble tidlig meldt at paret skulle være inne før jul, og dette klarte de fint. 

Nora forklarer at de som kunder har vært veldig proaktive for å slippe overraskelser. – Vi har villet vite mest mulig og se flest mulig alternativer veldig tidlig, og her ble vi møtt med full forståelse fra Nordbohus Modum. Jeg har nok følt at vi har vært litt masete, så da er det godt å bli møtt med at det er helt i orden.

Viktige egenskaper

Det var viktig for Nora og Christoffer å bygge et hus med mye lys og takhøyde. – Vi ønsket store vinduer som gir lys gjennom hele huset. I tillegg ville vi ha det åpent, uten at det bare var ett stort rom med stue og kjøkken i ett, sier Nora. Christoffer legger til at det også var veldig viktig å utnytte utsikten best mulig.

Nordbohus_Harakollen02.jpg

Nora og Christoffer er enige om at det er mye å tenke på når man bygger hus - mye som de ikke visste om på forhånd. Da er det trygt å ha en erfaren utbygger i ryggen.

- Det var fint å få rådgivning på hvor vi burde plassere huset på tomten. Her måtte det tas hensyn til både naboer, vind, sol og utsikt. I tillegg var det fint å ha Nordbohus Modum å støtte seg på når vi hadde diskusjoner med kjente angående å velge flatt tak. Flere vi snakket med som ikke satt på riktig fakta frarådet oss dette, men Nordbohus Modum trygget oss på denne løsningen ut ifra sin kunnskap.

Har dere fått løsninger dere ikke tenkte på selv?

- En veldig fin løsning er at når man sitter på terrassen er det et vindu inn til stua som gjør at man ser utsikten tvers gjennom huset. Dette setter vi pris på, og er nok noe vi ikke hadde tenkt på uten hjelpen fra Nordbohus Modum. Dette er vi positivt overrasket over, smiler Nora.

Christoffer er i tillegg overrasket over hvor stort det lille badet føles. Paret har to bad i huset, et stort og et mindre bad for blant annet gjester. På det lille badet har de valgt en dusjløsning med dører som kan svinges innover.

Nordbohus_Harakollen08.jpg

Hva er dere mest fornøyd med i huset?

Gustav ler godt da vi stiller dette spørsmålet, og svaret til foreldrene blir selvfølgelig «Gustav». Sånn ellers er de veldig fornøyd med mange ting. – Planløsningen er veldig bra, plassen ute er veldig fin, kjøkkenet og vinduene er slik vi ønsket. Glassdøren ut til terrassen liker vi godt fordi den er så stor. Man opplever at inne er ute, og omvendt. Det er også fint at terrassen er så stor at vi har plass til to grupper der ute, både spiseplass og utesofa, poengterer Christoffer.

- Den luftige følelsen går igjen i hele huset. Vi har brukt mye plass i den romslige gangen nede, og kunne nok fått et helt rom til for denne plassen. Det gjør likevel noe med romfølelsen, så dette vil vi ikke bytte bort.

Hverdagslykken er å ha masse plass til leiker i stua, og trappen er noe av det de liker best. «Et smykke» i huset, og noe veldig mange av de som kommer på besøk kommenterer.

Nordbohus_Harakollen09.jpg

Er det noe dere vil gjort annerledes?

- Egentlig ikke, dette har vært en veldig gjennomtenkt prosess. Vi er veldig fornøyd med løsningene ut fra budsjett og forutsetninger. Når vi blir gamle og skal opp trappa kan det hende vi tenker at det var en dårlig idé å ha stue og kjøkken oppe, men slik ville vi ha det nå, så sånn måtte det nesten bli, ler Christoffer.

Nora legger til at hun føler hun har bygget huset mentalt mange ganger. – Det var mye å tenke på, for eksempel at det er forskjell på hvilke løsninger man ville valgt med små og store barn. Samtidig har vi prøvd å bygge et hus vi kan bo i lenge. Vi har funnet en mellomting som fungerer bra for oss, både nå og seinere. Det vil vi jo også få svar på om stemmer om noen år.

Vi kan varmt anbefale Nordbohus Modum hvis man drømmer om å bygge ny bolig. De har dyktige ansatte som viste en oppriktig interesse for å imøtekomme våre ønsker og levere kvalitet, avslutter Nora.

Nordbohus_Harakollen10.jpg

5 tips til andre som skal bygge

  • Det finnes mange kjekke apper man kan bruke for å lettere se for seg det man skal bygge. Det er fint å få følelsen av hvordan rommene blir. Nora og Christoffer har brukt apper til å blant annet vurdere ulike størrelser opp mot hverandre.
  • Det er lurt å kikke på mye forskjellig før man bestemmer seg, og husk at man kan gjøre endringer på kataloghus.
  • Begynn tidlig å tenke på tilvalg.
  • Det er lett å la seg rive med, ha god kontroll og oversikt på både planer og økonomi.
  • Det er lurt å få hjelp til valg av plassering på tomta.