Hopp til hovedinnhold

Bygge på skråtomt i Asker og omegn? Null problem!

Der det er populært å bo, kan det ofte være mangel på tomter. Dette kan resultere i at tomtene som er tilgjengelige er utfordrende og vanskelige å bygge på. Nordbohus Asker og Bærum har mye erfaring med utfordrende tomter, og vet nøyaktig hvordan man får mest mulig igjen for investeringen sin.

I Asker og Bærum er det mangel på tomter. Mange i dette området eier eller arver gamle hus som har store tomteområder, såkalt eplehager. Disse skilles ofte ut fra hovedtomten og selges for boligbygging. Noen ganger befinner de utskilte tomtene seg i skrått og bratt terreng, og kan være utfordrende å bygge på.

Daglig leder i Nordbohus Asker og Bærum, Bendik Hoff forteller at å bygge på utfordrende tomter er dagligdags arbeid for han selv og tømrerne.

– Vi kjenner Asker og Bærum godt, og vet derfor hvilke grep man bør og kan ta for å få mest mulig igjen av tomten man har kjøpt. Dette kan være alt fra strategisk plassering av huset for å utnytte utearealet, solforhold og parkeringsmuligheter, for å nevne noe, forteller daglig leder og tømrermester i Nordbohus Asker og Bærum, sier Bendik Hoff.

Jeg har skråtomt – hvordan lager vi en best mulig løsning?

Sol er noen ganger alfa og omega for de som skal flytte inn i et område. På skråtomter kan gjerne være litt låst på når og hvor sola skinner, og derfor er det viktig å undersøke akkurat dette, og utnytte solforholdene.

– Solforhold er ikke viktig å vurdere bare for sommerens nytelser, men også på generelt basis. Mitt beste råd er å legge rommene du oppholder deg mest i til slik at du får sol og lys inn også på vinteren. Dette gjelder spesielt rom som kjøkken og stue, understreker Bendik Hoff.

– I tillegg lager vi alltid gode løsninger for utearealet; en hage og bakgård kan nemlig bli en fantastisk oase med mange forskjellige soner, hvis man planlegger godt. Garasje kan ofte bygges i høyden ved huset, eller skilles ut på en annen måte, påpeker Bendik Hoff.

Et brunt hus over tre etasjer på en skråtomt

Dette Kuba-huset ble bygget på en skråtomt på Vollen i Asker.

Fra Nordbohus sin huskatalog finnes det mange husmodeller som er perfekt laget for skråtomter, og som i tillegg kan tilpasses etter dine behov, Bendik eksemplifiserer;

– Kontur er lett å tilpasse de tomter vi har i Asker og Bærum. Fra den tradisjonelle kategorien, er Astro en svært fleksibel enebolig med saltak. Oversikt og Front er også flotte modeller som passer godt på en skråtomt.

Illustrasjon av et hvitt og grått moderne hus over to etasjer

Kataloghuset Kontur er spesielt godt egnet å tilpasse tomtene i Asker og Bærum

Hva blir fint, og hva godtar kommunen?

Dette er selvfølgelig noen hensyn man må ta når man skal bygge bolig på tomter som kanskje ligger tett mot andre tomter. Kommunen har også en del krav og kjøreregler som må følges før man får godkjent huset sitt. Da må man muligens gjøre endringer på det man hadde sett for seg, og da spiller det en stor rolle hvilken forhandler du velger til å bygge for deg.

– Det er en hårfin balanse mellom å velge et hus som er brukervennlig og praktisk, men samtidig bevarer deler av tomta med tanke for terrenginngrep, for dette kan kommunen være streng på, forteller Bendik Hoff.

– Vi har svært lang erfaring med både kommunens krav og andre generelle forhold som må hensyntas før man kan starte på arbeidet fra strek til virkelighet, avslutter Bendik Hoff.

Ta kontakt med Bendik i dag på 66 75 21 05 eller på bendik.hoff@nordbohus.no for å finne en best mulig løsning for deg og din tomt!

Bendik Hoff - daglig leder og tømrermester i Nordbohus Asker & Bærum

Bendik Hoff - daglig leder og tømrermester i Nordbohus Asker & Bærum

Relaterte artikler

Hos oss lærer tømrerlærlinger å bygge trygge og inspirerende boliger"

Med noen av landets mest fornøyde kunder, tar også Nordbohus Skien sitt ansvar for å utvikle fremtidens tømrere på alvor. Gjennom systematisk opplæring og veiledning av lærlinger som Mathias, sørger de for at kundene får trygghet og inspirasjon i sin boligbyggeprosess også i fremtiden. I denne artikkelen får du innblikk i hva Mathias, en erfaren tømrerlærling hos Nordbohus, legger vekt på som avgjørende for å levere kvalitetsarbeid. Fra praktiske ferdigheter på tvers av fag, til utviklingen av arbeidsmoral og effektivitet - Mathias deler sine beste råd som kan gi trygghet og inspirasjon til alle som vurderer å bygge bolig med Nordbohus Skien. Nordbohus' satsing på opplæring og veiledning av lærlinger er en viktig faktor for at kundene deres kan føle seg trygge gjennom hele byggeprosessen. Les videre for å få Mathias' førstehåndsperspektiv på hva som skaper kvalitet og faglig stolthet i tømrerbransjen.

Spesialtegnet enebolig i Son

Spesialtegnet enebolig i Son

Høsten 2020 stod denne flotte eneboligen klar i Son. Vi takker tiltakshaver så mye for oppdraget og gratulerer med ny bolig.