Vinner-Vilde vinner igjen

Vilde Nilsen fortsetter suksessen og tar en sterk, ny seier på mellomdistanse 15 km under andre dag av WC Para langrenn på Lillehammer (13/12-2019). De øvrige norske utøverne fulgte også opp med gode prestasjoner.

-Et svært godt disponert løp av Vilde, samtidig som hun havnet i en litt uvant situasjon og kjempet kvinne mot kvinne med ukraineren Kononova som ble nr. 2. Det er god løpserfaring å ta med seg, sier landslagstrener Magnus Evenby som er imponert over at Vilde nok en gang klatrer helt til topps.

8f5f63a2-1b1c-4cbf-b421-def90aee795f.JPG
Vilde Nilsen og assisterende landslagstrener Magnus Evenby. Vilde Nilsen fikk en hard fight helt inn til døra, noe treneren mener er god erfaring å ta med videre.

-Det her var litt av et sliteløp, konstaterer Vilde Nilsen. -Jeg skjønte at det ble tungt, så jeg måtte lytte godt til trener Magnus etter andre runde. Da var det bare å ta det rolig og kontrollert, og skyve godt på skia i starten, så kunne jeg øke på litt mer mot slutten. Jeg fulgte planen og hang på ryggen til Kononova som jeg tok igjen. Så var jeg jo litt kvalm da, og litt uheldig ved at jeg spydde to ganger underveis i løpet, men det gikk greit. Kanskje er det litt ekstra nerver som må til, ler en veldig fornøyd vinner på dagens distanse.

Vildes vinnertid på 15 km var på 46:19. Ukraina tok både 2. og 3. plass med henholdsvis Oleksandra Kononova på andre med tiden 46:59 og Liudmyla Liashenko på tredje med 47.04.

Flatt lys men godt fornøyd med gjennomføringen

Thomas Karbøl Oxaal fikk 14. plass for menn synshemmet, sammen med ledsager Ole-Martin Lid. Lid kunne rapportere om flatt lys og mye snø i lufta, noe som skaper økte utfordringer med tanke på å se løypa. -Jeg syns det var vanskelig til tider å se løypa selv, sa Ole-Martin Lid. Som ledsager er en av oppgavene å varsle om svinger, og endringer i løypen som Karbøl Oxaal ikke kan se selv, og teamarbeidet er svært sentralt i denne krevende øvelsen. Thomas Karbøl Oxaal var skikkelig kjørt etter løpet og hadde gitt alt i kampen om best mulig plassering. 14. plass på 15-kilometer er han godt fornøyd med på en dag der forholdene ble litt ekstra utfordrende både med tanke på synet og løs snø i sporet. -Det var blankt og isete på flatene og løst i bakkene og utforkjøringene, så det var absolutt tøffe forhold. 15-kilometer er litt langt for min del men jeg følte vi klarte å gå fem jevne runder, sier en fornøyd Thomas Karbøl Oxaal.

9edbfe0f-d68c-4b7f-b2d6-c539965771e9.JPG

Birgit Skarstein på 5. plass

Det ble en god femteplass på 10 km mellomdistanse for Birgit Skarstein på verdenscupens andre dag på Lillehammer.  

 -Det ble en hard dag på jobb, men jeg hadde bra driv og tar med meg mye fra denne gjennomkjøringen, sier Birgit Skarstein etter å ha passert målstreken. -Løypa var ganske tøff med så tett snødriv at det ble vanskelig å se sporene.

1bc710bb-6007-4626-9b83-6334bd51e7c5_1.JPG
Birgit Skarstein fikk en femteplass på dagens renn og en tredjeplass i går. Totalt sett var hun godt fornøyd.

-Jeg er veldig godt fornøyd med 5. plass, understreker Birgit. -Jeg tenkte at jeg kunne ligge topp åtte og sloss om sjetteplassen. Med en tredjeplass i går og en femteplass i dag er jeg absolutt innafor der jeg skal være – og vel så det!  

USA tok både 1. og 2. plass også i dag, med Oksana Masters først på 33:07.1, Kendall Gretsch på andreplass med 34:08.5 og på tredjeplass russiske Irina Guliaeva på 34:26.0. 4. plassen var også russisk med Marta Zainullina på 34:45.6. Birgits tid på 5. plass var 35:05.6.

Ingen flere norske kvinner startet på mellomdistanse. 16 startende totalt.

Nordbohus sponser Para Langrenn Elite

Nordbohus var Para Langrenn Elite sin første lagsponsor, og sammen med Scandic og Sparebank1 ser vi virkelig frem til å følge landslaget i denne spennende sesongen, sier Stian Moursund, markeds- og kommunikasjonssjef i Nordbohus AS.

Se mer om Nordbohus og Langrennslandslaget

Les også: Sterke resultater i World cup-åpningen for de norske utøverne

Finn forhandler