Vilde Nilsen vant og Birgit Skarstein på pallen igjen

Vilde Nilsen, leder av verdenscupen i para-langrenn kvinner stående, vant dagens seks kilometer kortdistanse i tyske Altenberg med hele 27 sekunder foran russiske Ekaterina Rymuantseva. Birgit Skarstein knivet seg til pallen og tok en god tredjeplass i fem kilometer kortdistanse på en dag hvor kroppen kjentes litt tung.  

-Det er mye skiene sin fortjeneste i dag, for denne løypa passer meg ikke helt, sier Vilde Nilsen som var spent før start. - Jeg hadde veldig gode ski som gled godt innpå i utforbakker og på flatene, selv om det er litt spesielt å gå runde på runde. Med ti runder på 600 meter blir du nesten litt svimmel, og jeg kjente det i hofter og rygg mot slutten. Men med gode ski og strålende sekundering gikk det veldig bra til slutt, sier den unge verdenscuplederen.

-Jeg gikk meg veldig «inn» i løpet i dag, sier Birgit Skarstein fornøyd. -Ved start kjente jeg meg litt «dau» i kroppen, men forsøkte å kjøre meg inn og det jo alltid spennende. Vi gikk åtte runder, hver på 600 meter, så jeg hadde litt å gå på. Det var digg å klare tredjeplass og pall, for jeg knivet ganske lenge, smiler Birgit. Det var Skarsteins amerikanske konkurrenter som tok den første og andre pallplassen ved henholdsvis Oxana Masters og Kendall Gretsch.

BS-Altenberg-150120.jpeg
Birgit Skarstein etter premieutdeling og tredjeplass. Noe hun var tilfreds med etter en litt tung dag i sporet. Under World cup i Dresden i helgen knep hun andreplassen. En særdeles god start på world cup for veteranen Skarstein.

Thomas Oxaal med ledsager Ole-Martin Lid ble nr 10 på kortdistanse seks km i Altenberg i dag. I helgens world cup i Dresden knep han en 4. plass og plass i finale for første gang i world cup. En sterk prestasjon sammen med sin ledsager/guide Ole-Martin Lid.

Verdenscuphelgen i tyske Dresden/Altenberg oppsummert:

  • Vilde Nilsen 1. plass kortdistanse 6 km - Altenberg
  • Vilde Nilsen 2. plass sprint - Dresden
  • Birgit Skarstein 2. plass sprint - Dresden
  • Birgit Skarstein 3. Plass kortdistanse 5 km - Altenberg
  • Thomas Oxaal 4. plass sprint (ledsager Ole-Martin Lid) - Dresden
  • Thomas Oxaal 10. Plass kortdistanse 6 km (ledsager Ole-Martin Lid) - Altenberg

Verdenscupen i tyske Dresden var historisk da det for første gang ble arrangert para-World Cup sammen med FIS World Cup. Den norske troppen reiste som ett team med felles støtteapparat, bosted og smøretrailer. Verdenscupen para-langrenn fortsetter i tyske Altenberg denne uka.

Nordbohus er stolt sponsor for det norske landslaget i Para-langrenn, samt Herrer Sprint Elite. Heia Norge! Vi har store forventninger til både prestasjoner og resultater, og det gleder oss å se den flotte sesongstarten!

Foto: Norges Skiforbund
Tekst: Norges Skiforbund med tilpasninger/tillegg fra Stian Moursund, markeds- og kommunikasjonssjef Nordbohus AS

Finn forhandler