Trippel norsk på VM-sprint i Oberstdorf

Norge tok trippelen på VM-sprinten i langrenn i Oberstdorf! Vi er stolt sponsor!

Nordbohus er en av sponsorene på langrennslandslaget, og lagsponsor for Para Langrenn Elite og Herrer Sprint Elite; populært kalt sprintgutta. Idag var det ekstra stas å være sponsor med trippel norsk på første dag i VM. Vi fikk tre nordmenn på pallen, og med Nordbohus-øyne så var det tre Nordbohus-logoer der også. 

Bilde fra nett-tv-sending i Norges Skiforbund
Skjermbilde av Norges Skiforbund sin tv-sending til sponsorene. Et meget fint tiltak for oss da vi selvsagt ikke kunne delta på arenaen som sponsor-deltaker. 

I Nordbohus startet vi dagen med en digital frokost-sending sammen med skiforbundets lune frokostvert, Emil Weberg Gundersen. Der fikk vi ta del i landslagets forberedelser til den store dagen, og være med litt "behind the scenes". En perfekt oppladning til et av årets høydepunkter for oss som sponsor. Da starten gikk for prologen var vi godt informert om alle nøyaktige smitteverntiltak, forberedelser og utstyrskontroll. Vi fikk til og med se en av skiforbundets ansatte, Peder Nævestad, gjennomføre Koronatest og vi kan dermed skrive under på at sikkerheten taes på aller høyeste alvor for våre beste utøvere i langrenn. -Her skal Norges Skiforbund ha honnør for å tenke nytt og legge til rette for oss sponsorer. Det å være i løypene og på stadion er opplevelser som vi aldri glemmer, og når det ikke var mulig så varter forbundet opp med gode digitale løsninger for oss. Det verdsetter vi høyt, sier Stian Moursund som er markeds- og kommunikasjonssjef i Nordbohus. 

Håvard Solås Taugbøl rett etter målgang i VM. Med munbind på.
Håvard Solås Taugbøl - VM-bronse!

Verdens beste ski

Etter en solid norsk prolog fikk vi høre at de norske utøverne var meget tilfreds med skiene, og Johannes Høsflot Klæbo kommenterte spesielt gliden på sine ski som ekstraordinært bra. Da gikk tankene våre til VM i Seefeld i 2019 og de fantastiske smøreprestasjonene i den norske smørebussen. Norge hadde verdens beste ski og verdens beste utøvere den gangen, skulle det skje igjen?

Da finalen gikk var Johannes Høsflot Klæbo, Erik Valnes og Håvard Solås Taugbøl på startstreken for Norge. De samme tre kunne heve armene i været for sine VM-medaljer da de gikk over målstreken etter et meget sterkt løp. Både Valnes og Solås Taugbøl var debutanter i VM-sirkuset, mens Høstflot Klæbo stilte med erfaring og gull å forsvare fra forrige VM. 

Hjemme i Norge, på hjemmekontor med norske flagg i nevene og NRK på skjermen fikk vi se det vi hadde drømt om. Tre nordmenn på topp! Høstflot Klæbo gikk som vanlig en fantastisk sving og fikk med seg stor fart på oppløpet. Der var han råsterk og kontrollerte inn til førsteplass foran Erik Valnes på andreplass og Håvard Solås Taugbøl på tredje. Vi er etterhvert godt vant til Høsflot Klæbo sine topp-prestasjoner, og det er derfor veldig gledelig å se at laget forøvrig gir han skikkelig kamp om det edle metall. Valnes som nykommer er ekstra moro, og Solås Taugbøl har en veldig god grunn til å feire han også. Han var nemlig ute av landslaget de to forrige sesongene, og nå i sin comeback-sesong klinker han til med VM-medalje. Det må føles som et nydelig bevis på at han virkelig har kjempet seg tilbake til toppen! Veldig moro, og sterkt å oppleve for oss som følger det norske langrennslandslaget tett.

Les også: Nordbohus snakker mye om Langrennslandslaget, men hva mener Langrennslandslaget om Nordbohus?

Tre nordmenn på pallen i VM i langrenn i Oberstdorf
Tre norske utøvere på de tre øverste plassene!

Ofret mye for prestasjonene

–Den siste måneden har jeg gjort alt jeg kan for å ha mine beste dager her. Jeg har ikke sett folk, og ikke gjort noen verdens ting, sier Klæbo i et intervju til VG rett etter målgang der han også snakker om den emosjonelle samtalen med sin far Haakon Klæbo på telefonen etter at VM-gullet var i boks. I Nordbohus fikk vi en lang og god samtale med Johannes da han oppholdt seg på hytta på Skeikampen før VM, i selvpålagt isolasjon i korona-sikre omgivelser. Da snakket vi om fokuset på kvalitet i treningsarbeidet, og selvsagt litt om hus. Du kan se hele samtalen her: Johannes Høsflot Klæbo vurderer arkitekttegnet bolig 

Erik Valnes får en god gratulasjonsklem av Pål Golberg
Erik Valnes (til høyre) får en god gratulasjon fra lagkamerat Pål Golberg. Vi gratulerer også fra her hjemme på bjerget!

Gratulerer alle sammen og hele Norge

Det var fantastisk fint å se de norske utøverne lykkes på VM sin første dag. -De gikk jo som om de hadde stjålet både ski og staver. Dette var moro, og et veldig fint avbrekk i hektiske hjemmekontor-dager. Vi trenger slike opplevelser for å få tankene over på noe annet en Korona, og når vi ser at Norge lykkes så får vi ny tro på at alt faktisk skal bli bra igjen. Vi er veldig stolte over å være en av sponsorene på det norske langrennslandslaget, men litt ekstra stolte idag. Det var jo tre Nordbohuslogoer på pallen, sier en entusiastisk Stian Moursund som er markeds- og kommunikasjonssjef i Nordbohus. 

Gratulerer så mye til Johannes Høsflot Klæbo (1), Erik Valnes (2) og Håvard Solås Taugbøl (3) - og gratulerer til hele Norge! 

Johannes Høsflot Klæbo med ledertrøyen på
Johannes Høsflot Klæbo med ledertrøyen på! Den får han beholde en god stund til. Gratulerer Johannes! 

Les mer om Nordbohus og Langrennslandslaget her
 

 

Finn forhandler