Tømrerens beste anbefalinger

Kan du spørre tømreren om råd underveis i prosessen, og hva er det viktigste man må tenke over før man bygger hus? Vi har tatt en prat med tømrer Joakim Ellingsen.

Joakim Ellingsen er fast ansatt tømrer hos Nordbohusforhandleren Byggalf AS i Bodø, og har jobbet med husbygging i litt over 4 år, hvor han i 2 år var lærling. I løpet av denne tiden har han rukket å medvirke i byggingen av 8 boliger, hvorav to tomannsboliger og seks eneboliger. Joakim har høstet svært gode tilbakemeldinger fra kundene, og det gir ekstra motivasjon i hverdagen, forteller han.

-  Å kunne skape noe for kundene, og lage det de ønsker seg er veldig gøy, og spesielt når kundene blir ordentlige glade og fornøyde med sluttresultatet.  I denne jobben får man holde på med forskjellige ting hver dag, og virkelig bryne seg på faget. I tillegg er det svært givende å få lære bort håndverket til lærlinger.

Joakim Ellingsen har vært med på byggingen av eneboligen FRONT for våre ambassadører @medandreord i Bodø. Les mer om huset her: Huset Front blir til i Saltstraumen

Ting å tenke på, hensyn å ta

Hva mener du er det viktigste man må tenke over før man skal bygge hus?

- Å finne det huset du liker basert på utseende og planløsning er viktig, men det er like viktig å tenke langsiktig på huset ditt. Skal du bo der lenge, skal du bli gammel i huset? Tenk over hvorfor man flytter dit man flytter, hva er behovene dine?

- Andre ting som plassering av huset på tomta og å generelt gjøre seg kjent med området er lurt. Det er som regel best å ta kontakt med en lokal Nordbohusforhandler som kjenner området godt. Slik får du også huset tilpasset nøyaktig slik du vil ha det.

Videre forteller Joakim at bygging av hus ikke er likt i hele landet. Vær og vind er noe man må hensynta, og for hans hjemplass i Bodø bygger de ofte hus med tanke på akkurat dette. Plattinger og levegger er bare noe av det som plasseres strategisk i forhold til vind.

- Her i nord må vi også hensynta snø og tung nedbør når vi bygger bæringen på huset. Bygger vi for eksempel et hus ved havet må man tenke over hvilken type avstivning man må bruke. Alt handler egentlig om å tilpasse bygget til plassen det skal stå, forteller Joakim.

Fliser skjært ut i laminatgulvet under peisovnen
Joakim Ellingsen har vært med på byggingen av eneboligen FRONT til våre ambassadører @Medandreord (link til instagramprofil). Der har han blant annet skjært ut mønster i laminatgulvet til fliser som ligger under den svevende peisovnen. 

Spennende kundetilpasninger

Joakim Ellingsen oppfordrer husbyggere til å gjerne snakke med tømreren når arbeidet er i gang. Kanskje har man fått noen gode ideer, eller lurer på hvordan ting blir til slutt? Tilpasninger og endringer er uansett lurt å ta før byggingen starter.

- Å rådføre seg direkte med tømreren er helt greit for små justeringer. Ønsker man større endringer som for eksempel krever byggetillatelse eller vil endre kostnadsbildet, må man ta kontakt med de som jobber på kontoret hos Nordbohusforhandleren som vil bistå med nødvendige beregninger og tilbud.

Med kundenes kreative frihet kommer også mange stilige løsninger og utfordringer til Joakim og kollegaene.

- Vi liker godt å jobbe med forskjellige utforminger og vinkler som er utfordrende. Våre kunder er kreative, og vi har bygd både trappeboder med vanskelige buer, skjært mønster i laminatgulv for å få plass til fliser under en vedovn og lagt opp sentralstøvsuger i sokkelen til kjøkkenet, for å nevne noe.

Hvis du skulle valgt å bygge ditt eget hus, hvordan ville det blitt?

- Ja, si det. Jeg liker funkisstilen på huset, det er tøft. Jeg ville tenkt gjennom smarte løsninger for fremtiden. Ha plass til gjester i både stua og ekstra soverom, familie er koselig å ha på besøk. Og kanskje en stor garasje som har plass til bil-hobbyen, smiler Joakim.

Tips!

- Bruk boligkalkulatoren til Nordbohus – her designer du huset ditt selv.

- Tenk i det lange løp når du planlegger utforming av huset.
 

Skrevet av Kathrine Krane, Bennett Reklamebyrå

Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18