Ny byggeplass og ny veileder for tømrerlærling Erlend Åsen

Nå er Erlend på plass på sitt 3. byggeprosjekt, denne gangen med helt nye veiledere. En av dem er Nordbohus-veteranen Bjørn Torvik. Den nye byggeplassen er en stor funkisbolig med utleieenhet i Olderdalen på Ranheim.

-Vi ser en stor trend i funkisboliger sier Torvik, som har jobbet for Nordbohus siden han selv var lærling der for 17 år siden.

De startet å jobbe sammen for en liten uke siden, men det ser ut til at Bjørn og Erlend har funnet tonen allerede.

-Å jobbe på dette huset er kjempeartig. Dette er første dagen med bare meg og Bjørn, de tidligere dagene har vi vært opptil fem personer her. Framover skal vi vel være rundt tre, forteller Erlend.

I dag står lekting og utvendig panel på planen.

-Vi skal jobbe utvendig med huset her i en måneds tid, så er vi ferdig med prosjektet. Jobben innvendig ville kunden gjøre selv.

Er det ofte slik at kunden vil gjøre ting selv?

-Nei, det er heller litt sjeldent, men det er jo en fin måte å spare litt penger på da, sier Torvik. Bjørn Torvik mimrer tilbake til sin egen lærlingetid i 2002, og forteller at han trivdes som plommen i egget allerede etter første dag som lærling. Siden har han blitt i Nordbohus. Og her blir han framover.

Tror du Erlend velger å bli like lenge i Nordbohus som deg?

-Det håper jeg! Vi trenger gode medarbeidere og Erlend er en av dem.

Han er også full av lovord om den trønderske 17-åringen.

-Så langt er Erlend en kjempekar, han er flink til å stå på og svært lærevillig. Han er rett og slett en kjernekar å jobbe sammen med. Artig og trivelig gutt. Han er dyktig i absolutt alt allerede etter bare noen måneder.

SE VIDEO AV BJØRN SIN TILBAKEMELDING TIL ERLEND:

Når de er ferdige med dette prosjektet skal Erlend være med Bjørn rundt på flere ulike prosjekter fram mot sommeren. På oppdraget etter dette huset skal de innom et annet hus for å liste det før turen går videre til å bygge et rekkehus.

-Etter og ha vært med å bygge 3 funkishus, blir det gøy å få prøve seg på rekkehus, sier Erlend.

Vet dere langt fram i tid hvilke prosjekter dere skal jobbe på?

-Ja, og det setter vi veldig pris på. Da vet vi hvordan vi skal jobbe framover, sier de begge.  

Les mer om livet som tømrer i Nordbohus


Tekst og foto: Sebina Stegavik, BENNETT

Finn forhandler