Takk for laget Sondre Turvoll Fossli

Etter Sondre Turvoll Fosslis (26) brutale bråstopp på vei til trening i fjor sommer, har sprinteren nå tatt en endelig beslutning. Helsen kommer først, han legger opp som langrennsløper og kommer til å savne livet og miljøet som toppidrettsutøver. Sondre var en sentral utøver på sprintlandslaget, sponset av Nordbohus, og vi ønsker all mulig lykke til videre!

2019-04-28%20NSF%20MKD%20Norbohus%20008%20web_0.jpg
Sondre Turvoll Fossli.

-Det har vært en utfordrende tid, med en grundig prosess og nå har jeg tatt avgjørelsen, sammen med mine nærmeste, om å legge opp, sier Sondre Turvoll Fossli. - Etter hjertestansen 12. august i fjor har jeg vært gjennom en rekke tester i regi av dyktige fagfolk. Resultatet av disse er at det rett og slett ikke er forsvarlig for meg å drive med idrett på toppnivå fremover, sier langrennssprinter Sondre Turvoll Fossli.

-Jeg hadde selvfølgelig sett for meg at jeg skulle drive med toppidrett i veldig mange år til, men nå blir det dessverre ikke sånn, sier Sondre. -Helsa kommer foran alt annet selv om jeg kommer til å savne livet og miljøet som toppidrettsutøver. Uten kjæresten min Henriette sin styrke, klokskap og handlekraft sammen med Pål Even Jahren, som snarrådig ga meg akutt førstehjelp, hadde jeg ikke vært her i dag. Det har jeg reflektert mye over og vil være evig takknemlig for at jeg har livet i behold. I tillegg vil jeg takke lagkameratene mine som har sørget for å inkludere meg på alle mulige måter hele veien, støtteapparatet i Skiforbundet, og alle dere andre som har oppmuntret meg i denne tiden hvor ting har vært uavklart, sier Sondre Turvoll Fossli i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

Bidragsyter innen inkluderende design i Nordbohus

I Nordbohus har vi hatt stor glede av å bli kjent med gladgutten Sondre Turvoll Fossli. -Han har vært en veldig fin ambassadør for Nordbohus, og representert oss og Norge på en veldig fin måte. Jeg er glad for at vi rakk å ha noen veldig gode møter sammen før han la opp. Spesielt i vår workshop innen inkluderende design var han en sterk bidragsyter, og noen av hans ideer om best mulig bolig for alle lever videre i prosjektet den dag idag, sier Stian Moursund som er markeds- og kommunikasjonssjef i Nordbohus AS.

Se video om inkluderende design i Nordbohus der Sondre Turvoll Fossli bidro med innsikt og ideer. 

Vi møtte Sondre Turvoll Fossli utenfor sporet før uhellet var ute 12 august 2019. Vi snakket med han om forventninger, livet og langrenn. En hjertestans endrer selvsagt det meste, og dette tilbakeblikket gir innsikt i en herlig person og offensivt konkurransemenneske. 

På byggeplassen sammen med Nordbohus

Sondre Turvoll Fossli stilte alltid velvillig opp på ulike reklameoppdrag for Nordbohus. I denne videoen er han "på byggeplassen" sammen med en av våre karer, Bendik Kleve Hoff, og ser på likhetene mellom boligbygging og toppidretten. 

Takk for laget Sondre!

I Nordbohus har vi selvsagt full forståelse for at helsen må prioriteres. Vi ser tilbake på veldig gode minner i skisporet, og i samarbeid med oss som sponsor. De som får Sondre på laget i en fremtidig ny karriere er heldige. Takk for laget, Sondre!

Sondres meritter

Sondre Turvoll Fossli, Hokksund IL, har konkurrert internasjonalt i langrenn siden 2009, i verdenscupen fra 2011. Han er en ren sprinter og har startet i verdenscupen 47 ganger. Det har resultert i fem individuelle pallplasseringer hvorav én seier i Kuusamo 2015. I 2015 ble han også U23-verdensmester i sprint i Almaty, og han har i tillegg et sølv og to bronse fra juniorverdensmesterskap.


Tekst:
Pressemelding fra Norges Skiforbund
Tekst fra Nordbohus v/Stian Moursund, markeds- og kommunikasjonssjef

Finn forhandler