Stort og moderne hus i flere nivå med utleiedel - Topp-Form

Topp-Form er tegnet for å følge et skrått landskap og kunne slippe naturen inn. Huset er moderne med mørk kledning, et røft uttrykk, gode siktlinjer og store vinduer. Navnet passer til huset, og er i tillegg inspirert av vårt gode samarbeid med Langrennslandslaget.

– Alt startet med nivåer. Jeg la flater utover for å se hvordan de ville kunne fungere i landskapet og fokuserte på hvordan toppen og basen av huset skulle møte terrenget, forklarer arkitekt Else Dahlseng.

Huset er stort og består av tre former som er satt sammen rundt en kjerne. Det er ikke spesielt vanskelig å bygge. Kledningen er holdt mørk så huset er tydelig på plannivåene.

Sikt er sentralt i alle hus Else tegner.

Video: Arkitekt Else Dahlseng forteller om tanken bak eneboligen Topp-Form.

– Kjøkkenet er kontrollrommet i huset hvor du har oversikt. Selve kjøkkenet har jeg valgt å trekke litt tilbake i huset hvor du har kontakt mot gårdsplassen. Spisestuen og stuene har jeg plassert i front, forklarer Else.

I den aller fremste delen av huset ligger stua med et stort hjørnevindu hvor alt annet ligger bak deg. Du har flere innganger til huset – fra hallen, vaskerommet og garasjen.

2019-04-30%20NSF%20MKD%20NorboHus%20353%20PRINT.jpg
Det er noe helt spesielt med en splitter ny bolig. Her er Langrennslandslagets Erik Valnes, Eirik Brandsdal og Sindre Bjørnestad Skar over en kaffekopp ved spisebordet.

Generasjonsbolig for barnefamilier

Topp-Form er et stort arkitekttegnet hus som kan dekke mange behov. Huset passer for barnefamilier og egner seg godt som generasjonsbolig. Huset er utformet etter prinsipp om inkluderende design som gjør at det passer for alle.

– Det å bygge et nytt hus med en utleiedel er veldig praktisk og økonomisk. Utleiedelen i denne eneboligen er en leilighet på over 70 m2 med to soverom. Der er det også god plass for å trives godt, ifølge Else.

Rom for tilpasning

Med stort areal, er det rom for mange justeringer. Topp-Form kan til og med gjøres om til en tremannsbolig ifølge arkitekten.

– Opprinnelig så hadde jeg en idé om en egen spaavdeling med basseng inne i huset. Det er det helt klart mulig å få til om man dropper utleiedelen.

Toppform_Exterior1400.jpg
Eneboligen Topp-Form, designet for å passe flest mulig, og med mange tilpasningsmuligheter. Større, mindre, enebolig, generasjonsbolig eller som tre boenheter.

Finn prisen der du vil bo

Registrer deg og finn prisen på dette huset der du vil bygge og bo. Din lokale Nordbohusforhandler hjelper deg gjerne med valg og tilpasninger. Gå til huset Topp-Form og finn din lokale pris.

Hva er et godt hus for arkitekten?

Arkitekt Else Dahlseng har spesialisert seg innen landskap, arkitektur og materialer og er opprinnelig ingeniør. Hun liker å jobbe med føringer landskapet gir, materialvalg som bygger rundt stedet og hjemmet, akser og siktlinjer – og liker det å være kreativ innenfor gitte rammer.

– Når du har et landskap og et sted, er det en god start for å finne et konsept for huset. Huset står et sted, det er et sted i seg selv og det har mange ulike steder inne i seg. Huset er stede der vi er hjemme. For meg er det viktig å skape ulike og varierte opplevelser i et hjem. Gode siktlinjer er noe jeg alltid prioriterer.

nono_int1_-(15-of-21)_else_web.jpg
Arkitekt Else Dahlseng i Nordbohus har tegnet Topp-Form både fleksibelt og for å passe flest mulig.

 

Til huset Topp-Form

 

Ønsker du en egen arkitekttegnet bolig, tegnet kun for deg? Les om arkitekttegnet bolig fra Nordbohus

Finn forhandler