Sterke norske resultater i World cup-åpningen for Para Langrenn

I sesongens første verdenscuprenn hadde Norge seks deltakere med i troppen, og første dag gikk meget bra for de norske stjernene.

VinnerVilde fortsetter

Regjerende verdenscupvinner Vilde Nilsen fortsetter suksessen og tar en suveren seier i sesongens åpningsrenn på kortdistanse 7,5 km under WC Para langrenn Lillehammer. Med stavhjelp fra Canada og et utfordrende føre, gjennomførte Vilde et tungt, men sterkt skirenn. I dag er det på dagen ett år siden fremgangsrike Vilde (18) tok sin aller første verdenscupseier i finske Vuokatti.

-Det var tungt, veldig tungt, sier en sliten og veldig glad Vilde Nilsen etter målgang. -Det kom litt snøvær dalende akkurat før start, så smørerne hadde bare ti minutter på seg til å ordne nye «godski», men det blir alltid gullski når Steinar Tormodsgard smører, understreker hun. -Føret var utfordrende, jeg snublet litt og brakk staven. Da trodde jeg at løpet var kjørt. Derfor var det veldig fint gjort av det canadiske støtteapparatet å gi meg en ny stav. Jeg klarte å kjøre hele veien inn med hele støtteapparatet rundt i løypa som heiet meg frem, sier Vilde som er strålende fornøyd med åpningen av verdenscupen.

Landslagstrener para elite langrenn Magnus Evenby er fornøyd med Vilde øverst på pallen. –Det er et sterkt løp av Vilde med mange utfordrere og skifte av stav to ganger underveis. Vi får en bekreftelse på at vi får igjen for den langsiktige tenkinga, å trene godt mot det store målet Paralympics Beijing 2022.

Før sesongstart var det noe usikkerhet rundt formen på de russiske utøverne som ikke deltok i fjor grunnet utestengelse. Og utøverne var sterke de, men Vilde Nilsen holdt unna for Russiske Ekaterina Rumyantseva på 2. plass, 56.8 min bak Vilde, og Ukrainske Liudmyla Liashenko på 3. plass 57.0 min bak (13 startende).

4c85cd3a-63e1-4818-95f7-ff97fd32a7b4.JPG
Vilde Nilsen kunne juble for førsteplass på årets første World cup-renn!


Øvrige norske plasseringer, stående

Thomas Karbøl Oxaal, Sauda IL, 10. plass menn synshemmet, ledsager Ole Martin Lid (22 startende)

Birgit Skarstein startet verdenscupen med pallplass

I sesongens første verdenscuprenn langrenn gikk Birgit Skarstein inn til en sterk 3. plass på dagens kortdistanse på 5 km på Lillehammer. Et gledessmil forteller at Skarstein ikke kunne vært mer fornøyd med verdenscupåpningen. -Birgit bekrefter at hun er i veldig bra slag, sier Magnus Evenby, landslagstrener para elite. -Vi har et betydelig sterkere konkurransefelt i år, så dette løpet gir oss veldig positive svar.

-Ååååååå det var tøft å gå skirenn igjen, og veldig artig, stråler en sliten, men glad Birgit etter målgang i løypene det skal kjempes om VM-medaljer i neste år.

-Å prestere til pallplass var utrolig deilig og skikkelig digg, nesten så jeg glemmer hvor tøft det er. Jeg jobbet godt i bakkene og hadde et innmari bra driv inn. Løypa er veldig teknisk krevende og fysisk tung, men Lillehammer er Lillehammer, smiler hun fornøyd etter å ha konstatert at dagens forventning om en topp åtte-plassering var absolutt innafor.

USA tok både 1. og 2. plass med Oksana Masters først på 15:55.5, Kendall Gretsch på andreplass med 16:13.8. Birgit Skarstein sin tid ble 16:45.1.

24635c7f-0e3b-4099-a98a-ad1442df539e.JPG
En tydelig fornøyd Birgit Skarstein kunne hente beviset på en solid tredjeplass i sesongåpningen av World Cup på Lillehammer. Med målsetting om topp8 ble dette en særdeles bra prestasjon.


Øvrige norske kvinner, sittende – 20 startende

Indira Liseth, Fana IL, 14. plass, 20:42.7

Isabell Valen, Innstranda IL 17. plass 21:01.1

Nordbohus sponser Para Langrenn Elite

Nordbohus var Para Langrenn Elite sin første lagsponsor, og sammen med Scandic og Sparebank1 ser vi virkelig frem til å følge landslaget i denne spennende sesongen, sier Stian Moursund, markeds- og kommunikasjonssjef i Nordbohus AS.

Se mer om Nordbohus og Langrennslandslaget

 

Finn forhandler