Slipp inn lyset gjennom takvinduer

Visste du at dagslys har stor betydning for hvor mye energi vi har og hvordan vi føler oss? Øk mengden dagslys i hjemmet ditt ved å velge store vinduer og takvinduer – det vil du garantert ikke angre på.

Vi er ikke bortskjemte med mye dagslys her i det mørke nord, og når de fleste av oss i tillegg tilbringer mer enn 90% av tiden vår innendørs, er det viktig at vi slipper inn så mye lys som mulig når vi kan. Av lyset får vi nemlig energi, bedre humør og dypere søvn, samt at vi er mer produktive.

Velg mer dagslys

- Mange av våre hustyper er designet med tanke på å få mye lys inn gjennom store vinduspartier og takvinduer, forteller Stian Moursund, markeds- og kommunikasjonssjef i Nordbohus.

En rask titt i huskatalogen til Nordbohus (last ned digital katalog her) viser at utvalget av boliger med rikelig dagslys er mange, blant andre hustypene Livlig, LystigFront, Oversikt, Samspill og Topp-Form.

Les mer: Se alle våre eneboliger og tomannsboliger her

-Om man ønsker mer lys er det fullt mulig å endre på et standardhus om man ønsker, eller få tegnet et helt nytt hus av en arkitekt. Da blir det nøyaktig slik du ønsker det, og du kan velge både antall vindusflater og plassering av disse, hvis man holder seg innenfor kravene til energibehov pr. kvm. understreker Stian Moursund, markeds- og kommunikasjonssjef i Nordbohus.

Takvinduer i et soverom med skråtak
I dette soverommet, med skråtak får de veldig fin effekt av dagslyset. Her kommer en ny dag!

Dagslys gir best belysning

Forskning viser at takvinduer slipper inn mer enn dobbelt så mye lys som fasadevinduer på vegg. Virkningen av lys ser ut til å ha en umiddelbar effekt på humøret og energinivået, derfor er det ideelt å få så mye dagslys inn i hjemmet som mulig.

- Kontoret, stua og kjøkkenet er fine rom å installere store vindusflater og takvinduer i, da dette vanligvis er rom hvor effektivitet og energi står i sentrum, forteller Stian Moursund.

Det kan derfor være lurt å tenke nøye gjennom rombruken din når du lager planløsningen, og innreder huset ditt slik at du får mest lys i de sonene i hjemmet hvor du trenger ekstra energi og produktivitet.

Les mer: Nordbohus anbefaler Velux

Prøv et vindu på taket

Mange tenker at installasjoner av vinduer må være på tradisjonelt vis med vinduer i veggen. Lyset kommer ovenfra, og et takvindu er derfor et naturlig valg for å lede lyset inn i boligen i kombinasjon med vanlige vinduer, sier Stian Moursund.

- I tillegg vil et takvindu blende mindre, samt sørge for at behovet for elektrisk belysning minker, da dagslysutnyttelsen er vesentlig bedre.

Så når du setter i gang planleggingen av huset ditt, tenk utradisjonelt, og slipp inn dagslyset fra taket og ned.
 

Skrevet av Kathrine Krane, Bennett Reklamebyrå

Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18