Slik tar du vare på boligen din

Tar du vare på din nye bolig fra den dagen du får nøklene, sparer du både tid og penger i det lange løp. Her er våre tips til hvordan du best ivaretar boligen din.

stian-profil_0.jpg
Stian Moursund i Nordbohus

Sesonghjul – sjekk riktig ting til riktig tid

Hver sesong har sine utfordringer, og vedlikehold er viktig året rundt. Sjekk boligen både vår, sommer, vinter og høst. Slik oppdager du potensielle skader i tide og kan bearbeide og fikse det som trenger det.

-Vinteren har helt andre krav til vedlikehold enn det vår og sommer har, og da er det lurt å ta en sjekk ved hvert sesongbytte, poengterer Stian Moursund, markeds- og kommunikasjonssjef i Nordbohus.

Utsatte flater

Det er ingen hemmelighet at vi bor i et land som kan være utfordrende værmessig, og som da stiller ekstra krav til god kvalitet på valg av materialer. Boligen skal tåle både ordentlig ruskevær, snø og sol. Derfor er vårt første råd å sjekke utvendige utsatte flater, Stian Moursund forklarer:

-Sol er også her i nord er noe som setter sine merker på boligen. Derfor er det lurt å vaske boligen oftere enn når du skal male huset. Husk også å sjekke områder som hyppig er utsatt for fukt med tanke på både snø og regn. Hvis man i tillegg passer på å bruke riktige produkter når man vasker og renser så blir resultatet best mulig, og du opprettholder kvaliteten på huset.

Les mer: Fasadevask -Slik vasker du huset utvendig

Link_nordbohus_040_1185_web.jpg
En flott og nyvasket utgave av eneboligen Link. Kledningen holder seg lengre dersom den rengjøres.

Grunnmuren

Grunnmuren på en ny bolig vil ikke være preget av slitasje de første årene, men tidens tann vil føre til behov for vedlikehold. Der bakke og grunnmur møtes er det fuktig, og da er det viktig å sjekke tilstanden jevnlig, og helst hvert år.

-Sopp og algevekster trives godt i fuktige miljø, og dette er det greit å ha et øye på gjennom året. Muren bør også få seg en jevnlig vask – likt som fasaden, forteller Stian Moursund.

Les mer: 7 tips for vårsjekken

God luft er viktig!

Et godt tips er å lufte i huset året rundt. For å forhindre heksesot og dårlig inneklima, er det i tillegg lurt å sjekke luftekanalene i vegger og grunnmur. Disse må være åpne og i god stand for å fungere optimalt, og hvis det ligger blader og rusk i veien som kan stoppe gjennomstrømning, bør dette fjernes.

-Sjekker du samtidig at ventilnettingen er hel, er du sikker på at skadedyr ikke kommer på besøk. I tillegg må man selvsagt kontrollere ventilasjonsanlegget og følge anvisningene for bytte av filter, avslutter Moursund.
 

Skrevet av Kathrine Krane, Bennett Reklamebyrå

Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18