Slik lager du planløsning for huset ditt

For å få en praktisk planløsning som sørger for at du bor godt og komfortabelt, er det lurt å se for seg familiens behov både nå og fram i tid. Her er våre tips til hvordan du lager en best mulig planløsning.

Hvem er du/dere?

Det viktigste du gjør før du skisserer planløsningen i det nye huset, er å identifisere behov og livsstil for dem som skal bo i huset. Er dere en familie som er i vekst? Har dere familie, venner eller andre gjester på overnatting? Har dere hobbyer som krever plass?

-  Å bli klar over sine egne behov og mønster er noe av det viktigste man gjør i en planleggingsprosess når man skal bygge hus eller finne ny bolig i et av våre boligprosjekter, forteller Stian Moursund, markeds- og kommunikasjonssjef i Nordbohus.

- Planlegg alltid litt fram i tid, og skriv en liste som besvarer noen grunnleggende spørsmål om generell livsstil. Trenger dere en tv-stue? Kanskje en vinterhage hadde vært kjekt? Hva med en matbod på kjøkkenet, eller kanskje et hobbyrom?

Les om Caroline og Simen som tilpasset eneboligen LUN til sine ønsker og behov

Kjøkken med granitt benkeplate
Herlig romslig kjøkken hjemme hos Caroline og Simen i eneboligen LUN

Praktiske og funksjonelle løsninger

Utnytt «dødsoner» bak for eksempel dører og i hjørner til å bygge plass til oppbevaring. Dette trenger ikke bare være kalde kjellerboder eller loft, men også matbod, skittentøyssjakt, skuffeløsninger og annet.

Les mer: Praktiske løsninger for et komfortabelt hus

- Mange opplever at å skape nok rom til å oppbevare eiendeler ofte blir nedprioritert, og som da gjør huset lite praktisk i lengden. Derfor anbefaler vi å ta bodplass på alvor, og tegne inn oppbevaringsplass når man planlegger, sier Stian Moursund.

Oppbevaring og lyssetting

Prioriter og planlegg i riktig rekkefølge for et optimalt

Den grunnleggende planløsningen er i følge markeds- og kommunikasjonssjef Stian Moursund viktig å få på plass først, før man deretter møblerer og peker ut ulike brukssoner for hjemmet.

- Man må også tenke over lyssettingen til slutt. Hvor skal sengen stå, og blir det da riktig å ha lyskilder rett over den? Skal man kunne ommøblere spisebordet når man ønsker, og hvordan blir da lyskilder og elektriske uttak i forhold til dette, er spørsmål man kan stille seg, påpeker Stian.

Visuell planlegging og eksperthjelp - tegn ditt eget hus på nett

Et annet godt tips er å gjøre planleggingen visuell. Bruk post-it-lapper, klipp ut møbler i pappbiter eller fargerike ark. Dette gjør det lettere å sette seg selv inn i miljøet og å forestille seg hvordan man kan bo og være. Hvis du synes det er vanskelig å komme opp med gode ideer, kan du også spørre om hjelp. På nordbohus.no finnes det noen solide digitale verktøy som du kan bruke. På hvert eneste hus i eneboligkonseptet er det et program som heter Roomsketcher (klikk på "møblere huset her" når du er inne på et hus). Der ligger husets plantegning allerede inne, med møbler i riktig størrelse. Du kan klikke deg inn, fjerne vegger, legge til vegger, øke husets lengde og bredde og endre på alt du vil. PS: Disse endringene må kvalitetssikres og beregnes av våre ingeniører og arkitekter før de lar seg realisere og bygge.

Justert plantegning for eneboligen Aurora fra Nordbohus
Her har vi utvidet stuesonen ut til venstre i Roomsketcher på nordbohus.no for eneboligen Aurora, som et eksempel. Slik kan du leke med alle våre hus, og faktisk tegne ditt eget.

- Våre forhandlere og arkitekter hjelper deg mer enn gjerne med innspill og gode forslag til en planløsning som best passer deg og ditt. De sitter på enormt mye kunnskap og kompetanse som kan hjelpe deg å se planløsningen i et nytt lys, avslutter markeds- og kommunikasjonssjef i Nordbohus AS, Stian Moursund.

Les mer: Finn din nærmeste forhandler her

Skrevet av Katrine Krane, Bennett Reklamebyråa

 

Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18