Slik kan du unngå trinnlyd og knirk i gulv

Trinnlydsplaten Silencio fra Hunton. Med denne reduseres trinnlyd betraktelig og ned til frekvenser som andre produkter ikke klarer å ta unna, sier Hunton.
Hunton Silencio Thermo, med ferdig slisse for rørføring til vannbåren varme.

Når du skal bygge huset ditt er det viktig å tenke gjennom hvilke løsninger som passer til dine behov og din livsstil. Dette gjelder også isolering av lyd – en viktig faktor for trivsel.

Lydisolering skaper nemlig gode bomiljø, og ikke minst toleranse for ulike hobbyer. Hvordan lyden bærer, og hvilken lyd som lages er et viktig tema å ta stilling til når man bygger hus; har man barn som løper og leker mye? Ønsker noen å høre på musikk? Er det behov for en sone som rommer avslapning og ro? Dette er spørsmål man bør stille seg selv når man skal i gang med planleggingen, forteller teknisk sjef i Nordbohus, Reidar Bjerke. Han forteller videre at Nordbohus er tro mot Sintef Byggforsk sine anbefalinger om lydisolering, og har isolerte etasjeskillere som standard.

Profilbilde av Reidar Bjerke
Reidar Bjerke, teknisk sjef

- Lyd forplanter seg som rennende vann, og kan gjøre boopplevelsen annerledes enn man tenkte hvis man ikke gjør noe med det i byggeprosessen. Men ved å ha isolasjon i bjelkelaget, vegger og gulv, vil man forebygge en del av lyden, sier Reidar Bjerke.

Moderne innredning påvirker akustikken

Reidar forteller videre at det i nye hus ofte blir innredet med glatte overflater, møbler i materialer som ikke absorberer lyd, vinduer uten gardiner, ingen tepper på gulvene og generelt en minimalisme som gjør at lyden «spretter rundt».

- Nye hus har også ofte høye og halvflate takløsninger. For å forebygge mye klang i rommet anbefaler vi da også å benytte himlinger eller lydplater som absorberer lyden på en god måte.

Samarbeid med kvalitetsleverandører

Nordbohus samarbeider med kvalitetsleverandører, og i jobben med lydisolering har kjeden samarbeidet med norske Hunton i mange år. Hunton har trinnlydsplater som holder særdeles høy kvalitet og fjerner mesteparten av frekvensene som andre produkter ikke klarer å ta unna.

- I Nordbohus velger vi løsninger som er godkjent av Sintef Byggforsk, og som har gode monteringsanvisninger for håndverkerne. Derfor har vi et tett samarbeid med Hunton, som tilbyr blant annet Hunton Silencio; trefiberplater som beskytter mot trinnlyd og lavfrekvenslyd, forteller Reidar Bjerke.

Skogens ro

Profilbilde av Anette Strømberg i Hunton
Anette Strømberg, Hunton

Hovedingrediensen i Hunton Silencio er granskog. Flisa som benyttes i trefiberplaten kommer fra den ytterste delen av tømmerstokken som i utgangspunktet ikke benyttes til annet enn forbrenning og energi. Trinnlydplaten kommer i 24 og 36mm tykkelse, i tillegg til varianten Silencio Thermo, som er klargjort for vannbåren varme med ferdigfreste spor i platen.

Marketingsjef i Hunton, Anette Strømberg forteller at trefiber gir god støyreduksjon i lette etasjeskillere, som man som regel finner i tomannsboliger, firemannsboliger eller rekkehus – der hvor flere bor og man kan høre naboens bevegelser.

- I eneboliger er det ingen krav til lydisolasjon mellom etasjer eller soner, men en god mulighet er å benytte lydplater for å fjerne lydstøy og lavfrekvensstøy som kommer fra blant annet vaskemaskin og kjøleskap, i tillegg til støyen som kommer av bevegelser fra løpende barn, dansende tenåringer eller hoppende glade familiemedlemmer, forteller Anette Strømberg.

Se intruksjonsvideo fra Hunton:


Stille og lune hjem

Resultatet av å installere Hunton Silencio i kombinasjon med fullisolering av huset i henhold til Nordbohus sitt byggesystem, er et stille og lunt hjem som tilrettelegger for ro, fokus og plass til personlig utfoldelse. Både teknisk sjef i Nordbohus, Reidar Bjerke og marketingsjef Anette Strømberg i Hunton er enige om at det er lurt at man gir en ekstra tanke til det som er inni gulvet og veggene sine når man bygger hus.

- Det er lett å gjøre endringer på overflaten i etterkant av husbyggingen, men det er vanskelig å gjøre konstruksjonsmessige endringer. Mye av det som ikke synes i huset har stor betydning for velvære og bomiljøet i det lange løpet, avslutter Anette Strømberg.

Finn din nærmeste Nordbohusforhandler og snakk med dem om ny bolig og god lydisolering
 

Les også: Hunton har gratis rådgivning (ekstern lenke til Hunton sin hjemmeside)

Les også: Kvalitet i alle ledd med teknisk godkjenning fra Sintef Byggforsk


Skrevet av Kathrine Krane, Bennett Reklamebyrå

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18