-Nyhusfølelsen er fantastisk!

Nordbohusambassadørene Hege og Benn Peter overtok huset sitt Front i vår, og har nå bodd i sin nye bolig i noen måneder. Ble det som forventet og planlagt? Vi har tatt en prat med den interiørinteresserte duoen.

-Nå når dere har bodd i huset en liten stund, hva har dere lært?

To ting! Nyhusfølelsen er fantastisk, og ting tar tid!

-Føles huset som «hjemme»?

Det er ikke så enkelt å svare ja eller nei på dette. Vi er kjempeglade for endelig å ha kommet i hus, og kan glede oss over å ta i bruk huset og nyte godt av valgene vi har tatt underveis.

For at et nytt hus skal kunne omgjøres fra et hus og til et hjem kreves personlig preg på det - og det er en langvarig prosess som vi er i gang med. Huset og rommene tar form litt etter litt, og det blir mer og mer vårt eget preg på alt. Så vi kan vel kanskje si at det føles litt mer hjemme for hver ting som kommer på plass og for hver dag som går.

Hva er deres personlige favorittrom, og hvorfor?

Vi har ikke ett bestemt favorittrom. Faktisk er vi fornøyde med alle rom! Årsaken er nok at vi brukte mye tid i forkant til å planlegge slik at vi fikk gode og formålstjenlige rom til hvert sitt bruk. For eksempel er det fantastisk å starte og avslutte dagene i "voksensonen" med stort soverom og eget, tilhørende bad. Kjøkkenet ble både praktisk og estetisk bra, synes vi, og er en favoritt sånn sett.

IMG_9608_web.jpg
Praktisk og estetisk flott kjøkken! 

Så har vi stuen, som først helt nylig ble møblert og som innbyr til gode, avslappende stunder hvor vi kan kose oss foran peisen og nyte utsikten gjennom alle vinduene.

9A0B0B9B-B2E3-44D9-9F34-A537DFC5204B_web.jpg
Herlig stue med store vinduer!
IMG_9544_web.jpg
Lekker peisovn fra Nordpeis - sjekk flisene på gulvet!

Vil også bemerke vaskerommet vårt, som vi utvidet for å skape en god arbeidsflyt og med god oppbevaringsplass. Det er nesten så man gleder seg til å ta klesvasken nå (men bare nesten). Så oppsummert kan vi vel si at alle rom er favorittrom til sitt bruk!

-Hva er deres beste tips til startfasen når man nettopp har flyttet inn i huset sitt?

Når man nettopp har flyttet inn i et nytt hus og skal gjøre litt egeninnsats så er det erfaringsmessig veldig mange ting som er halvferdig og noe er uferdig. I alle fall var/er det sånn for oss. Derfor er det viktig å innse dette, og at det tar tid å få alt i orden både ute og inne. På den måten kan man unne seg å nyte nyhusfølelsen og kose seg i det flotte hjemmet sitt, framfor å stresse videre med alt som burde vært gjort. Så kan man heller prioritere det viktigste først og ta litt etter hvert.

Vi synes også det er viktig å bo seg inn, slik at vi er helt sikker på at avgjørelsene vi tar gjør oss helt fornøyd.

-Hva er neste steg for dere vedrørende huset?

Vi er i ferd med å sluttføre oppføring av garasje tilhørende huset. Det blir supert for oss! Ikke bare med tanke på bilen, men for å skape en god organisering av alle eiendelene vi har, og som inntil videre er lagret både i en leid bod, hos familie og rundt i huset. Da først kan vi ferdigstille alle rommene og få oversikt over hva vi har hvor.

Vi har en forholdsvis stor tomt, som skal opparbeides. Planen er å bruke det første året til å lage en prioritert plan. Vi ønsker å vurdere behovene og ønskene våre før vi setter i gang for fullt neste vår. I sommer gjør vi kun unna det viktigste, som opprydding på tomta etter byggingen, og kappe opp alt kappet etter byggingen til ved. Det er både økonomisk og miljøvennlig framfor å kaste det.

IMG_9072_web.jpg
Neste steg er planlegging av uteområdene. Med stor tomt er det mange muligheter!

Skrevet av Kathrine Krane, Bennett Reklamebyrå

Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18