To Nordbohus side om side

Da Lena Hansen og familien bestemte seg for å bygge hus, hadde de et klart ønske om hvordan det nye hjemmet skulle være. De fikk drømmehuset, og nå har de også fått nye naboer: Lenas svigerforeldre. At begge familiene valgte Nordbohus, er langt fra tilfeldig.

I 2003 kjøpte Lena og ektemannen Bjørn Elvemo en tomt av Bjørns bestemor. Tomten lå vegg i vegg med bestemorens hus, på Tverlandet utenfor Bodø. En rekke husleverandører ble vurdert, før Lena og Bjørn bestemte seg for modellen Alinda fra Nordbohus.

Valgte den smidigste leverandøren

– Vi hadde mange krav, som at huset skulle være både miljø- og allergivennlig, og at første etasje måtte ha livsløpsstandard. I tillegg skulle vi bygge på en naturtomt, og det var viktig for oss å ikke ta for mye av den fine naturen som omgir tomten. Det var en jungel av leverandører, men allerede tidlig i prosjektet fremsto Nordbohus som mer servicevennlig og smidig enn resten, forteller Lena.
 
Før de bestemte seg for Alinda, inviterte Nordbohus Lena og Bjørn til Mo i Rana for å se på et nylig ferdigstilt hus av samme modell. Det ble det avgjørende loddet i vektskålen.

I tett samarbeid med familien, tilpasset Nordbohus eneboligen slik at familien fikk det huset de ønsket seg. Det tre etasjer store huset har flere alternative løsninger, i tillegg til vannbåren varme.
 
– Tidlig i prosessen opplevde vi at flere av leverandørene så på det som vanskelig at vi satte krav. Det at vi ønsket vannbåren varme var imidlertid aldri et problem for Nordbohus, sier Lena.

Byttet ut gammelt med nytt

Da Lena og Bjørn bygde sitt hus for snart 13 år siden, bodde Bjørns foreldre allerede i nærheten. Men da Bjørns bestemor døde for noen år siden, og huset hun bodde i ble stående tomt, var det duket for familieråd. Kanskje Bjørns foreldre kunne flytte nærmere, og med det få et nytt hus?
 
– Svigerforeldrene mine gikk noen runder med seg selv, før de bestemte seg for å selge det lite praktiske 70-tallshuset de bodde i. Derfra gikk det ikke lang tid før de også hadde et nytt hus fra Nordbohus. Vi rev det opprinnelige nabohuset, og fra gravingen begynte i påsken tok det ikke mer enn noen måneder før det nye huset sto klart, forteller Lena.
 
Svigerforeldrenes alder og livssituasjon gjorde at de ønsket seg én etasje. De ville verken ha dørkarmer eller trapper. Etter å ha hørt hvor fornøyd sønnens familie var med Nordbohus, falt valget på eneboligen Arcturus fra samme leverandør.

Et generasjonstun

lene_0.jpgEneboligen Arcturus har store oppholdsrom, og en avskjermet soveromsavdeling med bad og vaskerom. Sistnevnte var spesielt viktig for Lenas svigerforeldre.
 
– De ønsket at ting skulle være lett, med en sosial del og en privat del. Ikke som i eldre hus, hvor kjøkkendør og soveromsdør gjerne er plassert på samme vegg. Nå har de fått et tydelig skille, samtidig som de har all verdens med plass, forteller Lena.
 
De to tomtene er på til sammen på 2,5 mål. Både for Lena og svigerforeldrene var det viktig at husene matchet både tomten og hverandre. Nå ser begge familiene verdien av å bo på et «generasjonstun».
 
– Bjørns bestemor bodde hjemme til hun var 97 år, med god hjelp fra familien. Nå følger svigerforeldrene mine i samme fotspor. Vi ser begge nytten og gleden i det å kunne ta turen over tunet om det er noe, sier Lena, og legger til:
 
– Vi er ekstremt fornøyde med å ha Nordbohus som leverandør, de ordner virkelig opp i alt.

Lena om hverdagslykke: 

Hverdagslykke er å samle familie og venner rundt spisebordet – for hyggelig samvær, gode samtaler og god mat.

Les også: Ja, du kan endre på et hus fra Nordbohus

Finn din lokale pris på eneboligen ARCTURUS (Klikk på "Finn din pris" når du er inne på siden som presenterer huset)

27.09.2016
Skrevet av Hvabehager

Finn forhandler