Lystig for Rune i Alver kommune

Eneboligen Lystig er den store eneboligdrømmen for mange. For Rune Kristoffersen og familien ble drømmen en realitet på en fabelaktig utsiktstomt i Alver kommune, med utsikt over nydelige Alversund.

Rune Kristoffersen kjenner eneboligen Lystig bedre enn de fleste Nordbohus-kunder. Han er nemlig ansatt som selger og byggeleder hos Nordbohus Villanger og Sønner i Knarvik utenfor Bergen. Han hadde derfor klare tanker om hvilke kundetilpasninger han og familien ønsket da de skulle bygge hus til seg selv.

En mann i garasje med bil på løftebukk
Rune er godt fornøyd med den integrerte garasjen som har direkte adkomst til vaskerommet og videre inn til kjøkkenet.

-Lystighuset falt naturlig for oss med tanke på tomtens beskaffenhet, planløsning, utseende – både jeg og fruen falt voldsomt for Lystighuset, sier Rune Kristoffersen. Og han er ikke alene om å like Lystig. Huset er i ferd med å bli en av bestselgerne i Nordbohus, og ønsket om en «lystig» hverdag er like sterk over hele landet. Ved å klikke seg inn på de ulike Nordbohusforhandlernes facebook-sider kan man se mange flotte utgaver av Lystig både under bygging og ferdig overlevert.

Se video av Rune sin flotte Lystig

Flere tilpasninger

I Nordbohus er det slik at alle hus kan tilpasses både tomt, behov og smak. Det er rett og slett tatt høyde for tilpasning i prosjekteringen av husene, slik at de tåler et ekstra vindu eller en utvidelse, og samtidig tilfredsstiller de tekniske kravene til energibehov pr. kvadratmeter, lystransmisjon, tetthet og øvrige kvalitetskrav. Lystig er jo et hus med mye lys, gjennomlys og store rom med god takhøyde.  

Fasade-foto av eneboligen Lystig
Rune Kristoffersen sin versjon av eneboligen Lystig. Nokså lik originalen, med noen tilpasninger som passer for Rune og familien hans.

Rune og familiens sin variant av Lystig er mer eller mindre identisk med utgaven som presenteres i eneboligkonseptet fra Nordbohus, med noen tilpasninger. -Den største endringen er vi har gjort er å speilvende hele huset, og selvfølgelig noen små endringer på vegger og løftet noen himlinger innendørs. Det jeg pleier å si til kundene er at jeg aldri har vært med på å bygge et helt standard Nordbohus akkurat slik de presenteres på nett eller i huskatalogen. Selv om de er flotte slik de fremstår i katalogen, så er det enkelt for oss å gjøre endringer, sier Rune.

Åpen himling i stue
Åpen himling i stue er en kvalitet som mange setter pris på. Luftig og flott!

Effekten av åpen himling

Åpen himling betyr at himlingen (taket innvendig) følger taket utvendig. Da vil takhøyden innvendig bli helt opp til der selve taket utvendig starter. Dette i motsetning til normalen med vannrett himling på en høyde av 2.4 meter. Med åpen himling blir det rett og slett mye mer luft i rommet, og større, men hva er effekten? -Det blir jo litt individuelt fra person til person men for meg så åpner det opp et rom betydelig. Det blir et helt annet rom enn med vanlig to meter og førti centimeter flat himling. Huset og rommet blir mer åpent og luftigere, og du får jo inn enda mer lys, sier Rune.

Spilehimling på kjøkkenet
På kjøkkenet er det spiler i himlingen, et flott uttrykk og i tillegg gir det fin akustikk i rommet. Lyden blir mer behagelig. Spilene er levert av Combiwood Barkevik.
Spiseplass og kjøkken i midten, stue på begge sider
Spiseplass og kjøkken er husets hjerte og sentrum. På hver side er det stue. Fra kjøkken er det store dører til usjenert uteplass med glassrekkverk.

Spiler i himlingen og bak tv

Spiler har blitt et veldig populært valg i interiøret de siste årene. Vi har sett det mye på ulike oppussingsprogrammer på tv, og i nye boliger etterspør kundene ofte løsninger med bruk av spiler. Det har nok mye med det estetiske utseende å gjøre, men Rune har flere fordeler med spiler. -Vi valgte spiler både bak tv og i himlingen på kjøkkenet litt for å bryte opp de mer minimalistiske rene og slette flatene. I tillegg ønsket jeg et tydelig innslag av tre i huset, noe som har vært ganske fraværende i norske boliger en hel stund. Det har også veldig mye å si for akustikken sin del. Det er betydelig bedre akustikk i et spilerom enn det er i et rom med bare slette gipsvegger og himling, sier Rune.

Spiler bak tv
Vegghengt tv med spilevegg bak. Stilig og kreativt!

Han kan teste det ganske lett fordi han har spilehimling i husets hjerte, på kjøkkenet, og gipshimling på den ene stua. Begge deler ser selvsagt flott ut, men spilene skaper en helt egen effekt. Kanskje det ikke hadde vært like fint med spiler overalt? Kanskje det er variasjonen som skaper den fine helheten i huset?

Eneboligen Lystig i fugleperspektiv
Eneboligen Lystig i fugleperspektiv. Usjenert uteplass mot fjorden, og et praktisk tun på adkomstsiden. 

Usjenert uterom og veldig praktisk garasje

Eneboligen Lystig er tegnet i en H og husets form gir dermed en lun og usjenert uteplass med adkomst rett fra kjøkkenet som er midt i huset. -På andre siden, adkomstsiden, får man et praktisk tun for dagens aktiviteter, biler ut og inn, vasking av biler og gjester som kommer på besøk, sier Rune. I dette praktiske tunet har Rune utvidet den integrerte garasjedelen, og skapt et lite verksted for seg selv og sine hobbyer. I tillegg har han plassert garasjeporten på siden av garasjen i stedet for på gavlveggen.

Garasje med løftebukk. Bil på bukken
Praktisk garasje med løftebukk og kran gjør det enda kjekkere å skru på bil, båt og sykkel.

-Det viktigste med garasjen er direkte inngang til vaskerommet. I en praktisk hverdag så fungerer det utmerket. Man kommer fra jobb, trykker på knappen og kjører rett inn i garasjen og går derfra til vaskerommet og inn på kjøkkenet. Min garasje er jo spisset mot mitt bruk med litt skruing av biler, motorsykler og vedlikehold av båter. Det er en stor og god garasje, sier Rune. I garasjen har han gode verktøy, som eksempelvis en løftebukk for bil og en kran som er festet i en stålbjelke og tåler en del kilo. Kjekt når Rune skal løfte en motor eller to. -Dette er en enkel sak å få til når man bygger nytt, sier Rune.

Kjøkken med spilehimling
Nydelig kjøkken og spiseplass. I bakgrunnen ser vi Rune på sitt hjemmekontor. Han jobbet litt mens fotografen gjorde unna sin jobb. 

En fremtidig Nordbohus-kunde kan forvente bred kompetanse fra A til Å. Mitt beste råd til alle er å ta kontakt med Nordbohusforhandler så tidlig som mulig i prosessen. Da får du best mulig utgangspunkt for videre planlegging, avslutter Rune Kristoffersen fra Nordbohus Villanger og Sønner.

Se mer om eneboligen Lystig her

Opprett en brukerkonto på MIN SIDE og finn din nøkkelferdige pris på eneboligen Lystig der du vil bo.


Skrevet av Stian Moursund
Markeds- og kommunikasjonssjef i Nordbohus

Eneboligen Lystig - hjemme hos Rune i Alver kommune

Hjemme hos Rune i Alver kommune får vi se boligen fiks ferdig med mange smarte og fine løsninger som spilehimling og integrert garasje med innvendig adkomst til
Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18