LADY fargetrender for 2021

Det nye fargekartet har fått tittelen REDISCOVER, og inneholder fire fargefortellinger som tilsammen utgjør 17 helt nye farger i kombinasjon med spesielt utvalgte nyanser.

Gjenoppdag hjemmet med nye farger

Jotuns globale fargesjef Lisbeth Larsen og hennes internasjonale team har nok en gang rettet blikket fremover, og utviklet et nytt, globalt fargekart med vakre farger og paletter som gjenspeiler tidsånden.

Vi er inne i en tid hvor mange av oss reflekterer over livsstilsendringer som vil være til beste både for oss selv, hjemmene våre og den verden vi lever i. Tendensene har lenge pekt mot et mer bærekraftig forbruk, og den nye verdenssituasjonen har forsterket denne trenden.

En stue med sofa og stol. Et bord med krukker på. Spisestue i bakgrunnen.
Soft Silke (Kreditering: Line T. Klein/JOTUN LADY)

– I usikre tider blir hjemmene våre enda viktigere, sier Lisbeth Larsen. – Vi ønsker å føle oss trygge og beskyttet, og med farger kan vi skape den nærende atmosfæren vi trenger. Behovene våre kan variere fra dag til dag, og fra rom til rom. Med vakre farger og tidsriktige fargekombinasjoner skapes et gjennomført hjem, med rom for både estetikk og hverdagsliv.

Vakre farger med lang historie

– Mange har lagt sin elsk på LADY-farger fra tidligere fargekart, og vakre veggfarger går aldri av moten, sier Lisbeth. – Det nye fargekartet presenterer derfor 17 helt nye farger i kombinasjon med spesielt utvalgte nyanser som har vært med oss lenge.

Disse 4 fargefortellingene finner du i fargekartet for 2021:

Jordnær tilværelse – med varme, rustikke nyanser

Denne fargepaletten henter sin inspirasjon fra ulike kulturer rundt om i verden. Dette er sosiale og samlende farger som skaper et lunt interiør med soner for hyggelig samvær.

Fargene består i hovedsak av røde, rosa, beige og brune toner.

Et rom med et bord, benk, krakker og et åpent vindu
Desert Pink (Kreditering: Line T. Klein/JOTUN LADY)
Kjøkkenbenk med vindu over benken
Earthy Brown (Kreditering: Line T. Klein/JOTUN LADY)


Klarhet og ro – med myke nøytraler og taktile overflater

I en verden preget at endring oppstår behovet for klarhet og ro, og det er nettopp hva nyansene i denne paletten vil bidra til. – Nøytralene gir spillerom til taktile overflater, og med LADY Minerals kalkmaling skapes et mykt og naturlig uttrykk, tipser Lisbeth.

Fargene består i hovedsak av gyldne toner som dempet brun, gullbeige og gyllenbrun.
 

Naturlig stemning – med luftige blåtoner og dempet grønn

Fargene i denne paletten er inspirert av naturens kontraster, og gir påfyll av frisk inspirasjon for alle sanser. Med disse fargene bringes en forfinet stemning av røff natur inn i hjemmet.

Fargene består i hovedsak av ulike blåtoner med referanser til himmel og hav.

Blå farge på en flate med ulike skåler oppå
Natural Blue (Kreditering: Line T. Klein/JOTUN LADY)

 

Rom med et vindu og trapp til venstre
Ocean Air (Kreditering: Line T. Klein/JOTUN LADY)


Kreativt spillerom – med drømmeaktige pasteller som slipper fantasien fri

Farger er helt avgjørende for å skape personlige uttrykk. Bruk disse fargene dersom du drømmer om et inspirerende hjem, med oppløftende rom, hvor fantasien kan vandre fritt og nye ideer kan unnfanges.
 

En stor hvit vindeltrapp. Et bord og stoler foran
Iconic  (Kreditering: Line T. Klein/JOTUN LADY)

29 vakre, dempede farger

I alt presenterer det nye fargekartet REDISCOVER 29 vakre LADY-farger. Felles for alle fargene er at de er nøye utvalgt og tilpasset bruk på store flater. La de fire palettene guide deg til vakre fargekombinasjoner, og velg de fargene du liker best. – Hjemmene våre, som livet, er hva vi gjør det til. Uansett hvilke farger du velger, vil et vakkert og gjennomført hjem alltid være en lun og trygg havn, avslutter Lisbeth Larsen.

Se mer om REDISCOVER og hele fargepaletten her: https://www.jotun.com/no/no/decorative/interior/colours/colourcards/jotun-colour-collection-2021
 

Tekst og bilder: Pressemelding fra Jotun

Finn forhandler