La solcellepanel på taket av kontorbygget

Nordbohus Sogn har montert solcellepanel på taket av administrasjonsbygget sitt på Kaupanger. Solrike dager har gjort oppstarten optimal, og taket produserer nå strøm for fullt. Nå håper de å inspirere andre til å gjøre det samme.

En grønn investering med store fordeler

Nordbohus Sogn er den første bedriften i Sogndal som har fått montert solcelleanlegg.

Daglig leder i Nordbohus Sogn, Dag Loftesnes, er svært fornøyd med investeringen. Han kan meddele at de har mottatt utelukkende positive tilbakemeldinger etter solcellepanelet kom på plass.

«Nordbohus Sogn er opptatt av å henge med på det grønne skiftet, og mener derfor en slik investering er den rette veien å gå. Det å være proaktiv gjør at vi ligger i forkant av kravene, og vi får en positiv posisjon overfor konkurrentene våre.»

Samtidig håper Dag at både konkurrentene og andre vil følge etter. Han er optimistisk til at interessen for fornybare energikilder vil øke etter hvert som strømprisene stiger.

«Vi har ikke merket noen stor økning i interessen for solcellepaneler hos kundene våre enda, men med dagens strømpriser vil nok interessen komme. Strømprisen vil gjøre større utslag enn renteøkningen fremover.»

Solcellepanelet ble levert av Ecosol AS – en totalentreprenør innen integrerte solceller på tak og fasade. Monteringen kun tok en ukes tid.

 

Hva er solcellepaneler?

Solcellepaneler er en fornybar og bærekraftig løsning for strømforsyning. I dag finnes det mange forskjellige typer solcellepaneler. Det vanligste er å ha solcellepaneler på taket eller på andre deler av byggets fasade.

Visste du at du kan få økonomisk støtte fra Enova for å montere solcellepanel?

 

Hvordan fungerer solcellepaneler?

Solcellepaneler fungerer i prinsipp på samme måte som et oppladbart batteri. Solceller er laget av materialet silisium, som absorberer lys og omdanner det til elektrisk strøm. Mange solceller koblet sammen utgjør et solcellepanel. Solcellene er koblet sammen i serie, slik at spenningen som skapes blir større.

Solcelleanlegget er ikke avhengig av sol for å produsere strøm. Så lenge det er lyst ute, og solcellene ikke er dekket av snø eller is, produserer det strøm.

 

Er solcellepanel lønnsomt?

Kostnaden for anlegget landet på ca. 800 000 kroner + mva. Med dagens strømpriser vil det si at Nordbohus Sogn har tjent inn investeringen i løpet av 6-7 år. I tillegg vil investeringen utvilsomt øke verdien av bygget i seg selv.

 

Den største fordelen med solcellepaneler er at det skåner miljøet og at det er lønnsomt. Vi eier hele bygget og driver med utleie, så vi selger strøm til de andre leietakerne i bygget. Jeg vil på det sterkeste anbefale å montere solcellepanel på egne boliger og næringsbygg.

 

Dag Loftesnes, daglig leder i Nordbohus Sogn

 

Skrevet av Bennett Reklamebyrå

Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18