La hjemmekontoret bli en naturlig del av boligen

Siden mars 2020 har vi alle blitt godt kjent med begrepet hjemmekontor. Koronapandemien vil ikke vare for evig, men flere mener hjemmekontor og fjernarbeid har kommet for å bli. Hjemmekontor gir for mange fleksibilitet, og noen opplever at de jobber mer konsentrert og effektivt hjemme. Med litt planlegging kan du fint dedikere en del av boligen til din egen produktive sone.

Slik skaper du et godt arbeidsmiljø på hjemmekontoret

Lag kontorfølelsen hjemme

Profilbilde stian moursundSelv om du skal jobbe hjemmefra, er det fint å få en følelse av at du sitter i et kontorlandskap som er tilrettelagt for produktivitet. Det kan være formålstjenlig å dedikere et eget område av boligen til hjemmekontor, enten det er et hjørne i stuen eller et adskilt rom. Dette legger til rette for konsentrasjon og effektivitet, og gjør det lettere å skape et tydelig skille mellom jobb og fritid.

-Vi ser at koronapandemien har ført til endrede prioriteringer hos kundene våre. Vi opplever at stadig flere vil tenker på hjemmekontoret inn i plantegningene for sin nye bolig. I disse tilfellene rådfører vi kundene innen alt fra plassering av selve hjemmekontoret til innredning, vinduer og ventilasjon. Hjemmet skal ikke bare være flott å se på og trivelig å bo i – det skal også inneholde en del praktiske funksjoner man får god nytte av i hverdagen, sier Stian Moursund, markeds- og kommunikasjonssjef i Nordbohus

Les også om hvordan vi fortsetter å realisere boligdrømmen for kundene våre – pandemi eller ei.

 

Skap inspirerende omgivelser

Hjemmekontoret bør ha en atmosfære som du blir oppfrisket og motivert av å komme inn i. Dersom du har mulighet til å legge arbeidssonen din til et sted med vinduer og utsikt, kan dette ha en positiv effekt på både produktivitet og trivsel.

Visste du at forskning viser at du kan oppnå endret hjerterytme og en økt følelse av velvære ved å se ut på et fint naturlandskap?

 

Illustrasjon av eneboligen Utsikten
Tomannsboligen Utsikten har rause vinduer som lar deg nyte utsikten til det fulle.


Vær bevisst i fargevalget

Når du skal innrede hjemmekontoret, kan det være greit å tenke på hva som inspirerer deg og får deg i godt humør. Bestemte farger og mønster kan for mange stimulere kreativiteten og motivasjonen. På hjemmekontor gjelder det å være disiplinert, og da kan slike detaljer bidra til å holde både humøret og arbeidslysten oppe. Jotun anbefaler blant annet fargen LADY Pure Color 5489 Free Spirit, som de omtaler som en energisk og optimistisk farge.

For mer inspirasjon, les vår artikkel om Jotuns nye farger for 2022.
 

Velg riktig utstyr

Godt ergonomisk utstyr er viktig for å unngå varige arbeidsskader i rygg, nakke, skuldre og håndledd. Noen eksempler på ting du kan vurdere å investere i:

  • En kontorstol med god støtte og mulighet for ulike justeringer
  • Et skrivebord med magebue og justerbar høyde
  • Underarmsstøtte til å feste på kanten av skrivebordet
  • Håndleddstøtte til bruk av tastatur eller datamus
Foto av hjemmekontor
Dette hjemmekontoret er lyst og fint! FOTO: Pixabay


Sørg for god belysning

God belysning er helt essensielt for alt fra produktivitet og våkenhet til energi og trivsel. Langvarig arbeid i dårlig belysning kan føre til dårlig syn, hodepine og flere andre plager. Rikelig med dagslys er vel så viktig som en god skrivebordslampe.

Skal du bygge nytt hus, har du blant annet muligheten til å sette inn takvinduer for å få ekstra mye daglys inn i boligen.

 

Minimer støy

Bor du i en eldre bolig, kan støy fra omgivelsene være en forstyrrende faktor i større grad enn om du bor i en ny bolig. Er dere flere hjemme samtidig, kan du være tjent med å legge hjemmekontoret litt unna der hvor de andre oppholder seg. Dersom mye av støyet kommer utenfra, og dermed er vanskelig å kontrollere, kan et par hodetelefoner med støydemping være løsningen.


Vi hjelper deg å finne en god løsning for hjemmekontor i din bolig

Fordelen med å bygge ditt eget hjem er at du selv kan bestemme hvordan huset skal innredes – fra planløsningen til interiøret.

Ikke alle har mulighet til å dedikere et helt eget rom til hjemmekontoret, men det finnes mange ulike løsninger. Hva med å for eksempel kombinere gjesterom og hjemmekontor? Gjesterommet i en bolig er et rom som sjelden blir brukt, men som mange likevel føler de må ha tilgjengelig. På denne måten kan du slå to fluer i én smekk og få mer ut av boligens bruksareal.

Tenker du på å bygge ditt eget hus? Vi i Nordbohus hjelper deg gjerne på veien!

 

Skrevet av Hedda Ingeborgvik, Bennett Reklamebyrå

 

Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18