Røde julekuler henger på juletre i julepyntet hus

Jul i nytt hus

Julen assosieres med tradisjoner. Kanskje er dette den første julen du skal invitere familien hjem til ditt nye hus og skape nye minner? Det er ofte mange forberedelser som må gjøres før julefreden kan senke seg. Les våre tips til hvordan du kan bli en god vert for gjestene dine denne julen.

 

Slik blir du en god vert i julen

Julen nærmer seg, og det kribler kanskje litt ekstra i magen for deg som skal feire i et nytt hus. Ikke bare er det en fantastisk følelse å få dekorere et «blankt lerret»; det er også en stolthet knyttet til å invitere gjester hjem i sitt nye hjem. Julen legger til rette for å hente ut den ekstra stemningen når familien kommer på besøk.

For å unngå at gjestebesøket blir mer stressende enn trivelig, har vi samlet noen tips til hvordan du kan bli en god vert i julen:

 

Gi gjestene et godt førsteinntrykk

Førsteinntrykket av boligen din dannes allerede idet gjestene parkerer utenfor og går opp innkjørselen mot huset ditt. Her kan du dekorere med julelys i busker og trær. Helt i inngangspartiet kan det være koselig med en lyslykt og en julekrans på veggen.

Rydd plass i gangen

Får du hele storfamilien på besøk i jula, kan det være lurt å rydde vekk egne jakker og sko, slik at gjestene får plass til sitt. På denne måten kan du unngå at våte jakker ender opp i en haug på benken i gangen, eller at de siste gjestene må snuble over en haug med sko for å komme inn i huset.

Husk å forberede gjestebadet

Gjestebadet er definitivt ikke det rommet i huset som blir mest brukt, men det er utrolig fint å ha når man får gjester. Gi gjestene en god opplevelse på gjestebadet ved å dekorere med julehåndklær, små lyslykter og en håndsåpe som dufter av jul.

Forbered velkomstdrinker og snacks

Det er ikke alltid like lett å planlegge når alle rettene til julemiddagen skal være ferdige. Sannsynligvis kommer gjestene dine sultne inn dørene. Da kan det være fint å ha noen friske velkomstdrinker og små julekaker klare, så slipper du å forhaste deg med maten. Lag deg en spilleliste med fine julesanger på forhånd, så vil dette også bidra til å underholde gjestene når de kommer.

Planlegge godt på forhånd

God planlegging er den beste måten å forebygge stress på. Å få gjester i jula krever ofte litt logistikk, men det er helt klart mulig for både vert og gjester å få en fin og stressfri kveld. Lag deg en liste over alt som må gjøres, og kryss av etter hvert som ting blir gjort. Julekjolen kan strykes og middagsbordet dekkes kvelden før besøket kommer.

Senk skuldrene og kos deg

Julen er så mye mer enn et pent dekket bord og et perfekt dekorert julehus. Julen handler tross alt om å få være sammen med de som betyr mest for deg. Sannsynligvis setter gjestene dine enorm pris på å være invitert, og har full forståelse for om ting ikke går helt etter planen. Prøv å senke skuldrene og nyte kvelden med gjestene dine, selv om du er vert.

 

Flott seng i nytt hus
Får du overnattingsbesøk i julen? Deilige pledd, en god bok å lese på sengekanten og tente lys vil gjøre at julegjestene føler seg ekstra velkomne. Bildet er fra en versjon av eneboligen Aurora, som ble bygget for en kunde på Jar.

 

God planlegging lønner seg alltid

Det er ingen tvil om at god planlegging er nøkkelen til enhver suksess – enten det er snakk om et juleselskap eller ditt nye hjem. I juletiden for du forhåpentligvis bekreftet alle de gode valgene du tok for løsninger og kvaliteter i ditt nye hus. Du setter kanskje ekstra stor pris på den store entréen, de ekstra soveplassene, store oppholdsrommene, gjestebadet eller den store kjøkkenøy som hele familien kan samles rundt.

 

Hent enda mer juleinspirasjon i boliger vi har bygd tidligere:

Kundetilpasset versjon av klassisk hus fra Nordbohus
Er du heldig, setter også snøen prikken over i-en for julestemningen, som utenfor eneboligen Aurora på Jar.

 

Julepyntet inngangsparti i eneboligen Aurora fra Nordbohus
Ved inngangspartiet er det mange muligheter for å ønske julegjestene velkommen. Hva med å prøve en kreativ vri, slik som denne Nordbohus-kunden på Jar gjorde? Bildet er fra eneboligen Aurora.

 

Julepyntet stue i klassisk hus av Nordbohus
Dekk julebordet til lun varme fra peis og utsikt til snøen på utsiden, som i denne versjonen av eneboligen Komplett, som ble bygget for en kunde i Åmot. For å nytte solen på den store takterrassen best mulig, valgte kunden å speilvende huset. Foto: Eiendomsmegler1 Hokksund/Modum.

 

Julestjerne henger i vinduet i moderne hus fra Nordbohus
Bildet er fra siste fase av ferdigstillingen av boligen Kontur på Nesøya. Hva med å bygge snømenn på den romslige takterrassen, eller se en julefilm i boligens kjellerstue? Sjekk ut flere av Kontur sine kvaliteter.

 

Klassisk moderne hus fra Nordbohus
Nexus har en unik vindusvegg og flere herlige soner. Nyt en varm kopp kakao foran peisen ved det åpne galleriet, eller spill kortspill med familien i sofakroken lenger inne.

 

Se alle våre ferdighus

 

Realiser boligdrømmen med Nordbohus

Våre forhandlere ser frem til å gå inn i 2024 med påbegynte og nye prosjekter. Ikke nøl med å ta kontakt med din lokale Nordbohus-forhandler for uforpliktende rådgivning. God jul og godt nyttår fra oss i Nordbohus!

 

Skrevet av Silje Birkhol, Bennett Reklamebyrå

Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18