Ja - du kan endre på et hus fra Nordbohus

Vi har hus i alle slags størrelser og stiler i katalogen vår, men kanskje ingen av dem er akkurat slik du vil ha det? Det fikser vi. Det meste kan tilpasses til både tomten og smaken din.

– Kundene våre er utrolig forskjellige, og det varierer veldig hva de ønsker å endre på. De fleste vil gjerne pynte litt på huset, og ofte er det kjøkkenet folk vil forandre på.
 
Det sier Stig Jørgensen fra husleverandøren Nordbohus. Han leder prosjekteringsgruppen som tegner om husene etter kundenes ønsker, og vil sannsynligvis stå med hustegningene dine i hånden et eller annet sted på veien mot ditt nye hjem.
 
– Kundene kommer til forhandlerne våre med endringer de ønsker å gjøre ut ifra bildene og plantegningene på husene vi tilbyr. Deretter blir endringene sendt til kjedekontoret i Trondheim, og så er prosessen i gang, forklarer Jørgensen.
 
Våre arkitekter, ingeniører og tekniske tegnere utarbeider nye plantegninger, og lager i tillegg 3D-illustrasjoner i farger slik at det blir enklere for deg å se hvordan det nye huset blir. En av disse ingeniørene er Bethina Kulseth, som for øvrig er en av ingeniørene bak mange av tegningene i huskatalogen. –For meg er det viktig å få frem kundens ønsker, og samtidig ivareta både krav og retningslinjer i vårt byggesystem. Det meste er mulig, og vi ønsker å være imøtekommende, men først og fremst må vi ivareta det konstruksjonsfaglige, sier Kulseth. 

Se video fra Gladsnekkern sitt møte med Bethina Kulseth og Stig Jørgensen fra Nordbohus sitt kjedekontor:

Alt er mulig – nesten

Det finnes nesten ikke grenser for hva det er mulig å forandre på når du velger et hjem fra Nordbohus. Men det er ikke dermed sagt at alle endringer er like smarte.
 
– Vi hjelper kundene med å komme frem til de beste løsningene. Folk flest vet ikke alltid hvilke konsekvenser en endring kan få. Det kan se lite ut på tegningen, men likevel ha stor betydning, forklarer Jørgensen.
 
Vi i Nordbohus vet mye om husbygging, og har lang erfaring. Vi kommer med faglige innspill og sikrer at endringene ikke går utover verken den byggtekniske eller estetiske kvaliteten på huset. Jørgensen vet at kundene setter stor pris på å ha noen å rådføre seg med.
 
– Ofte ber kunden om forslag fra oss med en gang. De vet at de vil ha en større stue, men ikke helt hvordan de skal få det til. Da er vi kjekke å ha, sier han.
 
Mulighetene for å endre på husene skiller Nordbohus fra en mer tradisjonell ferdighustankegang der alt er bestemt på forhånd. Derfor er katalogen vår ofte en inspirasjon på veien, og ikke nødvendigvis en oversikt over hvordan de ferdige husene blir til slutt.

02fasade_web_1185_0.jpgEneboligen Nukleus (bildet) er et godt eksempel. Boligen er meget populær, og det finnes mange ulike varianter. I dette tilfellet har kunden droppet åpen himling, og heller bygd gulvet helt ut i andre etasje. Dette gir selvsagt mer gulvareal, og i tillegg en herlig utsiktsbalkong. Men man mister også effekten av den åpne himlingen i første etasje, og den gode kommunikasjonen mellom etasjene. Slik er det ofte når man endrer boliger; ved å tilføre noe, så mister man noe annet. Det gjelder å finne det som er best for deg. 

Fra en skisse til et hjem

Små forandringer på utseendet eller planløsningen, som å flytte på vegger og vinduer, er verken vanskelig eller dyrt. Må vi derimot endre på bæresystemene til huset, blir det en større jobb. Åpne løsninger krever for eksempel at vi flytter bærebjelker, søyler og andre elementer som holder huset sammen.
 
– Husene i katalogen er nøye gjennomtenkte, og det er en grunn til at de er utformet som de er. Men det finnes mange grunner til å ville endre på et hus også. Vi har for eksempel redesignet mange hus for å skape mer plass til spennende hobbyer. Noen vil ha musikkrom, TV-stue med kinolerret og kinolyd, eller kjøkken som er like stort som en storstue. Det er bare fantasien som setter grenser, forteller Jørgensen.
 
-Man har gjerne sett for seg hvordan det optimale drømmehuset skal være, og vil bygge det akkurat slik. Det ordner vi selvsagt, enten ved å tilpasse et kataloghus, eller tegne et helt nytt. Det siste kan være like greit dersom endringene du ønsker å gjøre er svært omfattende, avslutter Bethina Kulseth.
 
P.S. Husk at alle Nordbohus-forhandlere har tilgang på et internt arkiv med mange hundre kundetilpassede boliger. Ta kontakt for et møte og innblikk i arkivet.
 
Stig om hverdagslykke:
Når ting går som planlagt den dagen. Gjerne en dag hvor jeg får gått en tur, kanskje trent litt, og der alt går fint på jobb.
 
Bethina om hverdagslykke:
Vi bygger nytt hus for tiden, og det gir oss hverdagslykke hver dag. Det er veldig spennende å få være med å bidra selv og bestemme hvordan det skal bli. Vi koser oss med husbyggingen, og jeg syns det er herlig å være på tomta sammen med familien.

29.08.2016
Skrevet av HvaBehager AS

 

Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18