Liten rosa sparegris

Hvordan senke utgiftene i boligen din

Med høye strømpriser, pressende boligrente og dyre mat- og drivstoffpriser, er kanskje tiden inne for å ta en ekstra titt på budsjettet i husholdningen. Har du allerede bolig eller ønsker å eie, finnes det flere tiltak som kan hjelpe deg på veien mot en romsligere hverdagsøkonomi. Vi har samlet noen av rådene forbrukerøkonomene har uttalt i media det siste året.

Få oversikt over de store utgiftene

Med økende renter er det mange som bekymrer seg for boliglånet sitt. Dette er for de fleste den største faste, månedlige utgiften. Det absolutt lureste er derfor å starte med å få en oversikt på de faste, store utgiftene:

 

Start med Finansportalen.no

Forbrukerrådet har en egen tjeneste som heter Finansportalen. Du som forbruker kan her sammenligne bank-, pensjons-, forsikrings- og investeringsprodukter. Du kan blant annet sjekke muligheten for en bedre lånerente. Både banker og forsikringsselskaper har innrapporteringsplikt til Finansportalen. Setter du av litt tid her, kan du fort befinne deg i en situasjon med bedre avtaler og priser. Noen kroner per måned merkes fort på lommeboken i trange tider!

Les mer om Finansportalen her

 

Ikke vær redd for forhandlinger

Etter å ha undersøkt om de konkurrerende bankene kan gi deg bedre vilkår, kan det være lurt å ta kontakt med banken du er kunde hos i dag for å høre om de er villige til å gi deg en lavere rente på boliglånet ditt.

 

Les også: Lønner det seg å bygge hus nå?

 

Se hva du kan gjøre med forbruket ditt

I tillegg til boliglån og forsikring kommer også forbruksutgiftene. Her finnes det også flere sparegrep du kan ta:

  • Få oversikt over hvilke tider på døgnet strømmen er billigst, og legg billading, klesvask og andre lignende oppgaver til disse tidspunktene.
  • Få oversikt over hvilke abonnementer du betaler på hver måned. Er det mulighet for bedre betingelser, familiepakker, eller kan du rett og slett kutte ut noe?
  • Kanskje Smart Hus kan være noe for deg? På lang sikt kan det være lurt å investere i løsninger som gir deg bedre kontroll og oversikt over strømforbruket ditt.

           

På boligjakt? Gå for noe nytt

Den moderne eneboligen Auriga fra Nordbohus
Boligen Auriga gir deg alt du trenger på en kostnad- og arealeffektiv måte. Her får du 122 kvadratmeter, to soverom, åpen himling og store vindusflater. Fra stuen har du adkomst til overbygd terrasse. Alt du trenger på ett plan!

 

Å kjøpe bolig er en stor investering. Vi i Nordbohus jobber hver dag med å bygge hjem tilpasset hver enkelt familie og deres økonomi. Det er mange valg som må tas, og det første du må avklare er kanskje om du skal kjøpe en gammel eller ny bolig, eller om du skal bygge nytt. Det finnes mange gode grunner til å bygge nytt, slik boligmarkedet er i dag:

 

Boligen bygges med høy standard

Den høye standarden som følger med en ny bolig, gjør at du slipper å bekymre deg for uforutsette utgifter på lang tid. Kjøper du en eldre bolig, må kanskje både tak, rør, vinduer eller det elektriske anlegget byttes. For nye boliger stilles det høye krav til både isolasjon og tetthet, som gjør boligen mer energieffektiv – noe som gjenspeiles på strømregningen.

Se våre ferdighus

 

Ingen dokumentavgift

Før vi går i gang med et boligprosjekt, gir vi alltid våre kunder de økonomiske rammene for prosjektet. Kjøper du en brukt bolig vil det være vanskeligere å få oversikt over hva kostnadene for eventuell oppussing og vedlikehold vil utgjøre. Med en ny bolig slipper du dessuten dokumentavgiften som følger med en eldre bolig. Kjøper du en brukt bolig til 4 000 000 kr, utgjør dokumentavgiften 100 000 kr.

På Nordbohus.no kan du se lokale priser på våre ferdighus

Høyt under taket i eneboligen Auriga fra Nordbohus
På innsiden av eneboligen Auriga er alle rommene praktisk plassert. God takhøyde gir en luftig og herlig romfølelse.

 

Fem års garanti på nye hus

Nordbohus har er sterkt fokus på kvalitet og kundetilfredshet. Vi gjør alt vi kan for at du skal trives med huset ditt. Etter ett år kommer vi på befaring for å kontrollere at alt er som det skal. Det er heldigvis sjelden vi må gjøre mye ettarbeid på nye hus. Skulle likevel behovet oppstå, utbedrer vi det helt gratis. Denne reklamasjons- og garantitiden gjelder i 5 år fra overtakelse.

Bli kjent med byggeprosessen

 

Ta kontakt for et uforpliktende møte om din boligdrøm

Å bygge nytt er en verdifull investering – i dag og i fremtiden. Nordbohus gir deg trygghet, høy bokvalitet og et hjem bygget for nettopp deg og din familie.

Kontakt din nærmeste Nordbohus-forhandler

 

Smilende Nordbohus-snekker

Skrevet av Silje Birkhol, Bennett Reklamebyrå

Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18