Huset Front blir til i Saltstraumen

Hege Jeppedal og Benn Peter Henriksen bygger eneboligen Front i Saltstraumen i Bodø. De har god teft for hjem og interiør og vi får følge byggeprosessen. Vi er stolte over å ha de som våre Nordbohus-ambassadører.

Huset Front har et moderne og enkelt formspråk, fire soverom og mange tilpasningsmuligheter. Hege og Benn Peter har gjort flere tilpasninger så huset skal passe for akkurat dem. Vi følger byggeprosessen på Instagramkontoen @medandreord. Trenger du litt husinspirasjon? Da anbefaler vi å ta en titt. Eller så kan du lese om hvordan Hege og Benn Peter jobber med interiør.

Vi har stilt Hege og Benn Peter noen spørsmål om valg av hus, tilpasningene de har valgt å gjøre og fått noen tips til kommende husbyggere.

6_IMG_6897_under-bygging.jpg
På Instagramkontoen @medandreord har vi fått følge prosessen fra grus til hus, og snart står det ferdig!

Hvorfor valgte dere huset Front?

Front har en stil vi synes er attraktiv, og en planløsning som passer våre behov. Huset passer også godt til tomta vår, som er en skrå tomt. Her kan du lese om huset Front

Hvilke tilpasninger har dere gjort?

Vi har endret en del i hovedetasjen, og også noe i underetasjen. Nordbohusforhandleren Byggalf i Bodø har vært veldig imøtekommende.

Den største endringen i hovedetasjen har vært å snu takvinkelen, og samtidig økt takhøyden i stua til ca. 3,5 meter. Dette gjorde vi for å utnytte lyset som kommer inn i stua fra sørvest maksimalt, og for å øke romfølelsen. Vi har også valgt å sette inn en ekstra rad med vinduer i stua.

11_A5787202-A289-41A2-8A47-00C2E42B8533_stol-ved-utsikt.jpg
Ekstra rad med vinduer og økt høyde. Her blir det mye lys!

Planløsningen har vi også endret litt på. Vi ønsket privat bad til hovedsoverommet, og flyttet dermed badedøren fra gangen og inn på soverommet. Gjestetoalett og matbod ville vi også ha, og plass til en god garderobe ved inngangspartiet der det opprinnelig var tegnet inn en bod. Vi har også valgt å sette inn et større vindu på badet.

I underetasjen har vi økt arealet på vaskerommet på bekostning av litt gangareal. Vi har satt inn en ekstra terrassedør fra det ene soverommet, og vi har flyttet litt på enkelte vegger for å dekke våre behov for romstørrelse. Vinduene har vi også gjort noen små justeringer på.

Utvendig har vi endret fra carport til garasje, og valgt å bygge et overbygg over inngangspartiet.

Lær mer om tilpasningsmulighetene i Nordbohus. Ja, du kan endre på et hus fra Nordbohus

Hvorfor er det Nordbohus som får bygge huset deres?

Vi fant ei flott tomt som Nordbohus skulle bygge ut. Etter å ha undersøkt grundig, fant vi ut at Nordbohus er en seriøs utbygger, som opptrer profesjonelt og imøtekommer kundene på en god måte. Dette gjorde oss trygge på at vi tok et riktig valg da vi skrev kontrakten.

1_IMG_5615_tomt_web.jpg
Her er den flotte tomten med nydelig utsikt. Bildet er fra oppstarten med graving på tomten. 

Hva er det viktigste for dere i et hus – når dere er så heldige å kunne bygge det slik dere ønsker?

En god planløsning er veldig viktig slik at hjemmet vil dekke våre behov. Vi ønsket oss et hus med mye lys og god takhøyde og et moderne og stilrent utseende. Med de grepene vi har gjort med standardhuset Front – får vi et hus som er akkurat slik vi vil ha det.

Beste råd til andre som tenker på å bygge hus?

Vårt beste råd er definitivt å planlegge prosessen nøye! Tenk gjennom hvilke behov dere har, hvilke ønsker dere har og tenk muligheter framfor begrensninger. Det meste er mulig å få til ved å se på mulighetene, gjerne i samarbeid med utbygger og arkitekt.

Planlegger dere å bo lenge i boligen, anbefaler vi å tenke en kombinasjon av dagens behov, og behov som vil dukke opp etter hvert som man kommer over i en ny livsfase. De færreste har frie økonomiske rammer å forholde seg til. Da er det viktig å prioritere hvor det er viktigst å legge i ekstra penger, og hvor man må snøre litt igjen.

Huset i Saltstraumen i Nordland vil stå ferdig rundt påske. Vi gleder oss til å følge prosessen helt i mål og til å se hvordan det blir inne i huset når alt er på plass.

Til huset Front

front-exterior_1185_web.jpg
Slik fremstår standard-versjonen av eneboligen Front. Hege og Benn Peder har i samråd med Nordbohus sine ingeniører tilpasset huset til sine ønsker, smak og til tomten. De har blant annet snudd takvinkelen, lagt til flere vinduer og økt takhøyden.

Finn prisen der du vil bo

Registrer deg og finn prisen på dette huset der du vil bygge og bo. Hos oss finner du pris for et komplett og nøkkelferdig hus. Din lokale Nordbohusforhandler hjelper deg gjerne med ytterligere valg og tilpasninger.

Finn din pris
 

Skrevet av Ingrid Dyrnes, Bennett Reklamebyrå 

Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18