Har du tomt å selge? Ta kontakt med oss!

Eier du eller har du arvet en tomt som du gjerne vil selge? Ta kontakt med din lokale Nordbohusforhandler, vi er alltid på utkikk etter gode tomter til våre prosjekter.

Hvordan foregår prosessen med å selge tomt?

Prosjektutvikler i Nordbohus Gjøvik, Stian Olafsen mener det er bra at terskelen er lav for å henvende seg til sin lokale Nordbohusforhandler for å starte en dialog om tomten man har.

- Vi starter gjerne en prosess med en dialog om hvilken tomt det er snakk om, og hvilke kvaliteter den besitter. For oss er det viktig å avdekke om tomten oppfyller kriterier vi som forhandler har, og hvis den gjør det, kan man inngå avtaler på flere ulike måter, forteller Stian Olafsen.

Se video der Stian Olafsen forteller om prosessen med fradeling av tomt.

Byggbare tomter

Mange kan være usikre på om den tomten de besitter er av interesse for en forhandler, men ifølge Stian Olafsen så er det flere ting som avgjør om en tomt er av interesse eller ikke.

- Vi ser i hovedsak etter det jeg vil kalle «byggbare tomter». Dette handler ikke nødvendigvis om at tomten må være flat, men at den vil kunne bli av allmenn interesse. Da ser vi ikke bare på om hvordan tomten er regulert, og om den har tilgang til vei, vann, kloakk og strøm, men også om den ligger i et område som vil kunne være attraktivt for framtidige kjøpere. Da er mange opptatt av tilgang til skole, transport og butikk. Om dette klaffer, er sjansen stor for at forhandler kan være interessert.

Olafsen poengterer også at forhandler ikke krysser ut en sjekkliste med kriterier, men tar en overordnet vurdering av tomtens helhet og potensiale.

Se video nedenfor som forklarer hvordan vi utvikler gode boligområder.

En god deal

Tomter kommer i mange ulike varianter og beliggenheter. Kanskje du har en stor tomt du ønsker å dele opp? Eller eier du muligens en såkalt «eplehage» som kan brukes til boligbygging? Mulighetene er mange. Stian Olafsen understreker at det er viktig at man setter opp gode avtaler mellom tomteeier og forhandler når man har blitt enige om veien videre.

- Hvordan folk ønsker å løse en overtakelse varierer veldig fra person til person. Noen ønsker en konkret pris og direkte salg, andre synes at opsjoner er bedre. På den måten kan man på noe lengre sikt få mer igjen for tomten sin enn ved et direkte kjøp, forteller Stian.

Hvordan finner forhandler selv potensielle tomter?

Stian forteller at forhandleren selv vurderer hele tiden boligmarkedet i sitt lokale nærområde, og følger med på utviklingen av områder over tid.

- I tillegg kan vi benytte oss av moderne teknologi som gir oss mulighet til å se områder via Google Earth, og kommunale kartverk som viser regulerte eller uregulerte tomter eller områder som er avsatt til boligformål, men som ikke er bebygd ennå.

Hva er en bra tomt?

- Alle har forskjellige preferanser, men jeg tror jeg vil si at en bra tomt er en tomt som oppfyller ønskene til den som kjøper. Men det gode megleruttrykket; «location, location, location» gjelder alltid, avslutter Stian Olafsen hos Nordbohus Gjøvik.

Ta kontakt med din lokale Nordbohusforhandler hvis du vil snakke med oss om din tomt.


Skrevet av Kathrine Krane, Bennett Reklamebyrå

Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18