Gyproc Habito - Gipsplatene som tåler en støyt

Gipsplater er ett av de mest populære materialene å ha på veggene i norske hus. Det gir et slett og tidløst uttrykk og passer godt inn i det moderne hjem. Gipsplater er enkle å male over – noe som er en fordel for deg som liker å skifte ut fargene i hjemmet med jevne mellomrom. Nå har Gyproc lansert gipsplaten Habito – et mer praktisk og slitesterkt alternativ til standard gipsplater.

Hvorfor velge gipsplater?

Skal du pusse opp eksisterende bolig eller bygge nytt hus, anbefaler vi at du vurderer gipsplater som et alternativ. Først og fremst gir gipsplater en slett, flott og tidløs overflate helt uten struktur. Gips har også generelle fordeler sammenlignet med andre materialer. I motsetning til for eksempel tre, som ekspanderer eller krymper avhengig av luftfuktighet og temperatur, har gips minimalt med materialbevegelser ved fukt- og temperaturendringer.

Stue i eneboligen Nova
Glatte, moderne vegger illustrert i husmodellen Nova fra Nordbohus.

Hva gjør disse gipsplatene så mye bedre?

Nykommeren Gyproc Habito gir en lang rekke fordeler sammenlignet med standard gipsplater eller fibergipsplater:

10 ganger så slitesterk

Gyproc Habito er ekstremt slitesterk. Faktisk er den mer enn 10 ganger så robust som en standard gipsplate. Dette gjør at du kan bekymre deg mindre for hakk og riper i veggene, og dermed også spare tid på reparasjoner og vedlikehold. Å ha vegger som tåler en støyt gir trygghet for deg både i dag og hvis boligen skal selges en gang i framtiden.

Oppheng direkte i veggen

Du har kanskje prøvd å henge opp noe i en tradisjonell gipsplate før? Da vet du sikkert at det ikke sitter så veldig godt, at du dermed heller ikke kan henge opp spesielt tunge ting. Skal du henge opp noe tungt, trengs det ofte både plugger og spesialskruer. Med Gyproc Habito kan gjenstanden skrus direkte inn i gipsplaten med en 5 mm treskrue.

Tåler tung belastning

Gyproc Habito er supersterke og tåler 40 kilos belastning per skrue. Jo flere skruer, jo flere kilo tåler de. Dette vil si at du kan henge både en stor TV, hyller og skap på veggen uten problem.

Ekstra god lydisolering

Gipsplatene gir enda bedre lydisolering en standard gipsplater. Dette gjør de spesielt egnet på for eksempel soverom og barnerom, hvor det er ønskelig med minst mulig gjennomtrengende lyd.

Les også vårt beste tips for lydisolering av gulv.

En tryggere løsning – både for deg og miljøet

Gyproc Habito har høyere brannmotstand, noe som øker sikkerheten i boligen din. Gipsplatene avgir heller ikke formaldehyd, som er en giftig gass som avgir en skarp og ubehagelig lukt. Dette har gitt produktet miljøklassifiseringen M1, som er den lavest mulige utslippsraten, og din sikkerhet for et godt inneklima.

Visste du at gips fra Gyproc har de beste miljøerklæringene i Norge, mye på grunn av måten de resirkuleres på?

Gipsplatene som er perfekte for barnefamilier

Alle som har hatt små barn er kjent med at gjenstander dunker inn i veggene utallige ganger daglig. Enten det er gåvognen eller lekebrannbilen som får et møte med den tradisjonelle gipsplaten, kan du være sikker på at det etterlater spor. Det samme gjelder om du støvsuger eller vasker huset ofte. Vaskemoppen eller støvsugeren har også en tendens til å etterlate varige merker i gipsplatene om du er litt uforsiktig. Gyproc Habito tåler derimot en trøkk, og kan dermed være et smart valg for barnefamilier.

Les også om eneboligen Oversikt – en av våre flotteste familieboliger.

Soverom med slette vegger
Gipsplater på barnerom i husmodellen Kontur

Vil du se hva et nytt hus koster der du vil bo?
Opprett brukerkonto på minside og finn nøkkelferdig pris med en gang.

Et smart valg i din nye bolig

Skal du bygge nytt hus med Nordbohus, kan du naturligvis velge å ha Gyproc Habito på veggene. Gi beskjed til din kontaktperson i Nordbohus, så tar vi oss av resten!


Skrevet av Hedda Ingeborgvik
Bennett Reklamebyrå

Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18