Fra kunsthåndverk til praktfull enebolig - Villa Lilla 2

Nordbohus har fått en ny enebolig. En enebolig som legger til rette for interaksjon mellom mennesker.

Villa Lilla 2 er designet av arkitekt Else Dahlseng. Den kreative prosessen tok utspring i kunsthåndverk som strikkemønstre og treskjæringstradisjoner. Arkitektene studerte håndverket ned på detaljnivå, og overførte teknikk fra håndverk til design av bolig.

-Den gamle tradisjonen fra strikketøy og håndarbeid har blitt til noe nytt i en annen form. Vi har strikket oss oppover i bygget, felt av, lagt til og hoppet over en maske når vi så nytten i et vindu eller en dør. En form må komme fra noe, og det gjør Villa Lilla, forteller arkitekt Else Dahlseng.

Else Dahlseng på kontoret i Trondheim
Else Dahlseng på kjedekontoret for Nordbohus i Trondheim.

Navnevalg med dypere mening

Kjært barn har mange navn, og navnevalget for denne eneboligen er ikke tilfeldig. «Lilla» betyr blant annet: fred i sinnet, magi, mysterier, fri vilje og hensikt. I blomsterspråket er betydningen av en lilla blomst «jeg ønsker deg lykke og hell i livet».

- Det synes vi var en fin ting å ha i huset, forteller Stian Moursund som er markeds- og kommunikasjonssjef i Nordbohus.

Luftig og åpent design

Villa Lilla 2 er laget for interaksjon mellom mennesker, forteller arkitekt Else Dahlseng. Trivsel står i fokus, og det åpne dagligrommet er en god arena for å møtes på grunn av mye luft under taket, og mye lys.

- Vi har også gjort valg med tanke på best mulig utsikt og kommunikasjon med omgivelsene, forteller arkitekten.

Villaen passer godt på både små og store tomter og består av 2 etasjer. I første etasje finner man 3 soverom, bad og teknisk rom. Andre etasje består av en åpen løsning mellom stue, kjøkken, samt romslig bod og adkomst til en stor takterrasse. Gangen i første etasje åpner seg opp på en elegant måte, og blir bredere innover i huset.

Lys og luftig stue med store vinduer
Lyst og luftig med store vinduer i Villa Lilla 2

Funksjon for kundene

Studien av strikkemønsteret hadde ikke som hensikt å inspirere til ny arkitektur, men mer som et grunnlag for å tenke over hva man ser basert på hvor man står og befinner seg i huset.

 - Denne erkjennelsen tok vi med oss da vi så på huset med kundenes øyne. Hva ser vi når vi sitter i sofaen, går opp trappen, ligger i sengen eller jobber på kjøkkenet? Alle disse situasjonene er et vev av sanseinntrykk, og det er nettopp disse inntrykkene som har gitt Villa Lilla 2 sin form, og for eksempel beslutningen om ekstra takhøyde i stue/kjøkken-etasjen. De ønskede funksjonene har skapt det endelige utseendet, og det er nesten litt magisk, avslutter arkitekt Else Dahlseng.

Klikk her for å se video og for å finne din pris på Villa Lilla 2
 

Skrevet av Kathrine Krane, Bennett Reklamebyrå

Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18