Fra idé i lego til ferdig hus

Mange tenker kanskje på Nordbohus som en ferdighusleverandør. Det stemmer at vi har standardhus som kan tilpasses, noe vi har hatt siden starten i 1985. Vi har også arkitekter som tegner huset slik du vil ha det, ingeniører som kvalitetssikrer og planlegger huset og håndverkere som bygger det. Du kan til og med ta med deg et hus du har bygd i lego – vi bygger det på ordentlig.

Minst 3 veier til nytt hus

Velger du å bygge hus sammen med oss i Nordbohus, er det minst tre veier til ny bolig. Vi har 28 eneboliger i eneboligkonseptet vårt, det vi kaller standardhus, og rundt 1500 i arkivet. Alle disse kan vi tilpasse. I tillegg tegner vi gjerne og bygger et hus akkurat slik du vil ha det, det kaller vi arkitekttegnet fra Nordbohus.

– Standardhusene er valg ut fordi de har forskjellig stil og kan dekke ulike ønsker og behov. De fleste velger å gjøre egne tilpasninger og vi tar gjerne en utfordring, oppfordrer Stian Moursund, markeds- og kommunikasjonssjef i Nordbohus.

Nordbohus_stian_red_web.jpg
Stian Moursund er markeds- og kommunikasjonssjef i Nordbohus. Han ønsker kundene velkommen med alle ønsker om ulike tilpasninger og endringer på kjedens mange fine hus

Kan du tegne det, kan vi bygge det

– Noen har kommet til oss med et hus de har tegnet på en serviett. Og så har vi de som kom med et hus i lego de ville vi skulle bygge på ordentlig. Det er morsomt at vi får ulik input, sier Anna Wold, interiørarkitekt og produktutviklingskoordinator i Nordbohus.

nono_int1_-(18-of-21)-anna-og-wiggo_web.jpg
Arkitekt Anna A. Wold i samarbeid med ingeniør Wiggo André Pedersen i arbeidet med en ny bolig til en av Nordbohus sine kunder.

Når vi tegner og bygger hus er vi alltid opptatt av inkluderende design og hva behovene faktisk er, både når huset står ferdig og på sikt. Vi bygger hus som skal vare og kunne følge deg og dine behov flere år fremover, og vi kommer gjerne med råd til forbedringer.

– Tenk langsiktig. Det er sjelden du bygger et nytt hus for å bo der i kun fem år. Hvordan vil du bruke volumet om 10-30 år? Utleiedel er en smart investering som gjør at boligen også kan fungere som generasjonsbolig, enten du vil bo i utleiedelen selv eller det er tenåringen som trenger en mellomstasjon, forteller Anna.

nono_int1_-(11-of-21)_anna_web.jpg
Anna A. Wold er en av Nordbohus sine dyktige arkitekter, og ber deg tenke langsiktig når du skal bygge ny bolig.

Balanse mellom arkitektur og ingeniørkunst

God arkitektur handler først og fremst om at et hus skal fungere godt for de som bor der. Hva man syns er fint, er individuelt.

– Når jeg og de andre arkitektene i Nordbohus jobber med konsept, volum og plantegninger, oppdager vi hele tiden noe som må løses bygningsteknisk. Da er det kjekt å ha Andreas rett borte i gangen her, smiler Anna.

nono_int1_-(5-of-21)_anna_andreas_web.jpg
Arkitekt Anna A. Wold og ingeniør Andreas Lorentzen Mathisen jobber godt sammen for å finne de beste løsningene for kundene.

Andreas Lorentzen Mathisen er ingeniør og har bakgrunn som tømrer. Arkitektene og ingeniørene i Nordbohus jobber tett og forstår ståstedet til hverandre. Dette er en stor fordel når vi tegner og planlegger hus. Vi finner bedre løsninger og holder kostnadene nede.

– Et hus kan ikke bare være fint, det må fungere også, slår Andreas fast.

Byggdetaljer godkjent av SINTEF

Byggesystemet til Nordbohus er, som eneste system i landet, kvalitetssikret og teknisk godkjent av SINTEF Byggforsk.

– Vi står for godt håndverk fra A til Å. Detaljplaner som beskriver hvordan alt skal utføres, gjør bygging av hus mer forutsigbart, både for oss og kundene, sier Andreas.

– Når vi gjennom et konkret husprosjekt kommer fram til nye, gode løsninger, kan de etter hvert bli standard og komme inn i detaljplanen vår, legger Anna til.

nono_int1_-(17-of-21)_else-kontor_web.jpg
Arkitekt Else Dahlseng i arbeid med en ny bolig, kan nyttegjøre seg av et komplett system med byggdetaljer når hun designer nye boliger.

Hus inspirert av deg?

Flere av standardhusene er hus som startet som ett konkret hus. Huset Topp-Form er et eksempel på dette.

– Når vi sammen med kunder lager hus vi er godt fornøyde med, ser vi ofte at det har egenskaper som passer for flere. Da tar vi med oss disse kvalitetene og tegner et nytt standardhus slik at flere kan få glede av det, forklarer Stian Moursund.

Kanskje er det ditt hus vi blir inspirert av neste gang?

Skal du bygge hus? Finn prisen der du vil bo

Har du funnet et hus eller to du liker på nettsiden vår? Registrer deg som bruker, gå til husoversikten og finn prisen der du vil bygge og bo. Din lokale Nordbohusforhandler hjelper deg gjerne med valg og tilpasninger.

Finn forhandler