Fra renoveringsplaner til splitter nytt hjem med Nordbohus Wari Hus AS

Overtakelse av bolig i en periode med svært lavt smittetrykk.
Bilde av boligen før arbeidet med riving ble igangsatt - bilde tatt fra hagesiden.
Ingangspartiet før riving
Bilde tatt ved ferdigstillelse av huset. Sportsbod, stor terrasse og store vindusflater var viktige elementer å få på plass i tegneprosessen.
Utbygget i andre etasje er med på å gi boligen en svært moderne og tidsriktig fasade. Integrert carport gir rom for å utnytte arealet på tomten på en helt annen måte.
Moderne og minimalistisk kjøkkenløsning. Miks av ulike fronter gir mye mer spill i kjøkkenet
Store vindusflater gir mye naturlig lys inn i spisestuen og gir utsikten den plassen den fortjener
Stuen byr på koselige stunder. Ekstra takhøyde og direkte utgang til stor terrasse er noen få av de gode kvalitetene her.

Da Olav og kona Kathrine fant drømmestedet sentralt i Grimstad var planen å totalrenovere huset for å gi det nytt liv. Men med høye priser i markedet måtte de til slutt gi opp renoveringsplanene. Heldigvis kunne Nordbohus Wari Hus AS hjelpe dem å bygge et helt nytt hus på samme tomt!

Huset i Grimstad som ekteparet hadde fått kjøpt, ligger i et område hvor det ikke lenger selges nye tomter. Etter mye planlegging rundt renovering og oppussing av den gamle boligen, måtte de til slutt innse at prisen ble for høy i forhold til resultatet man satt igjen med. 
- Det ble nesten like dyrt å renovere boligen som å bygge nytt, og da er det flere fordeler med og ha et nybygg enn det er med en totalrenovert bolig. Det var jo så klart skuffende å legge renoveringsplanene på hylla, da vi hadde brukt ganske mye tid og energi på dette. Men hjelpen og dialogen vi hadde med Wari Hus veide absolutt opp for dette, forteller Olav. 

Bilde av bolig før riving
Bilde av boligen før riving - hagesiden

Arkitekttegnet boligen

Med nytt mot gikk Olav og Kathrine i gang med planleggingen av et helt nytt hjem på den flotte tomta i Grimstad. Med egne skisser, en arkitekt og dyktige fagfolk fra Nordbohus Wari Hus i ryggen ble jobben gjort. 
- Vi har aldri bygd hus før, men hadde jo noen ideer om hvordan vi ville ha ting. Særlig Kathrine hadde klare tanker på hvordan hun ville ha planløsningen og romfordeling, mens jeg hadde tanker rundt det tekniske, materialvalg og utseendet på huset. Vi samarbeidet med en lokal arkitekt for å få planene ned på papir, og tok disse med til Wari Hus. Her hadde vi flere møter og runder med nye skisser. Gjengen i Wari Hus var utrolig hjelpsomme hele veien, og kom med masse gode innspill og ting vi selv ikke hadde tenkt på. De var flinke til å korrigere og komme med tips som ikke bare var nyttig for å få huset slik vi ville, men som også gjorde at vi kunne holde oss innenfor budsjettet vi ønsket, forklarer Olav. 

En god sparringspartner

Siden ekteparet aldri hadde bygd hus før, var det det viktig for dem å finne en utbygger de kunne stole på, og som ville gi dem det hjemmet de ønsket seg. Det fant de hos Nordbohus Wari Hus. 
- De var veldig ryddige allerede fra første møte. Pristilbudet deres var forståelig for noen som ikke har mye erfaring, og de var nøye med å tilpasse seg etter vårt budsjett. Vi vet også at vi som kunde ikke alltid har rett, og det var en stor trygghet i at de kunne gi så gode råd og innspill hele veien fra planleggingsfasen, og også gjennom hele byggefasen, sier Olav. 

Et hus som passer for oss

Inspirasjonen til det ferdige nye huset i Grimstad ble hentet fra flere plasser, og ekteparet satte stor pris på rådene til gjengen i Nordbohus Wari Hus. 
- Vi likte jo egentlig mye av oppsettet i det gamle huset slik det sto, men når vi først skulle bygge nytt var det en mulighet til å snu om på ting. Vi hentet inspirasjon fra kataloghusene til Nordbohus sammen med det gamle huset, og fikk til slutt et hus som er vårt eget og som passer til vår livssituasjon. Vi har to store barn som trenger litt ekstra plass, og vi ønsket en åpen løsning for stue og kjøkken siden vi er veldig glade i å ha middagsbesøk. Siden tomten har så fin utsikt, fikk vi tilpasset boligen slik at dette ble utnyttet på best mulig måte. Fint ute og fint inne, smiler Olav. 

Olav og Kathrine overtok sitt nye hjem i Grimstad i slutten av november, og med siste finpuss og utpakking av flytteesker, sto alt klart til å feire sin aller første jul i deres helt nye hjem.

Bilde av nyoppført bolig
Bilde av boligen ved ferdigstillelse - hagesiden


 

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18