Daglig leder overleverer ferdig renovert bolig til boligeiere

Fra renoveringsplaner til splitter nytt hjem med Nordbohus Wari Hus AS

Da Olav og kona Kathrine fant drømmestedet sentralt i Grimstad var planen å totalrenovere huset for å gi det nytt liv. Men med høye priser i markedet måtte de til slutt gi opp renoveringsplanene. Heldigvis kunne Nordbohus Wari Hus AS hjelpe dem å bygge et helt nytt hus på samme tomt!

Huset i Grimstad som ekteparet hadde fått kjøpt, ligger i et område hvor det ikke lenger selges nye tomter. Etter mye planlegging rundt renovering og oppussing av den gamle boligen, måtte de til slutt innse at prisen ble for høy i forhold til resultatet man satt igjen med. 

 

Det ble nesten like dyrt å renovere boligen som å bygge nytt, og da er det flere fordeler med og ha et nybygg enn det er med en totalrenovert bolig. Det var jo så klart skuffende å legge renoveringsplanene på hylla, da vi hadde brukt ganske mye tid og energi på dette. Men hjelpen og dialogen vi hadde med Wari Hus veide absolutt opp for dette.

 

Olav, kunde hos Nordbohus Wari Hus

Bilde av boligen før riving - hagesiden
Bilde av boligen før riving - hagesiden
Bilde før renoveringsjobben - inngangsside
Bilde av boligen før riving

Arkitekttegnet boligen

Med nytt mot gikk Olav og Kathrine i gang med planleggingen av et helt nytt hjem på den flotte tomta i Grimstad. Med egne skisser, en arkitekt og dyktige fagfolk fra Nordbohus Wari Hus i ryggen ble jobben gjort. 

 

Vi har aldri bygd hus før, men hadde jo noen ideer om hvordan vi ville ha ting. Særlig Kathrine hadde klare tanker på hvordan hun ville ha planløsningen og romfordeling, mens jeg hadde tanker rundt det tekniske, materialvalg og utseendet på huset. Vi samarbeidet med en lokal arkitekt for å få planene ned på papir, og tok disse med til Wari Hus. Her hadde vi flere møter og runder med nye skisser. Gjengen i Wari Hus var utrolig hjelpsomme hele veien, og kom med masse gode innspill og ting vi selv ikke hadde tenkt på. De var flinke til å korrigere og komme med tips som ikke bare var nyttig for å få huset slik vi ville, men som også gjorde at vi kunne holde oss innenfor budsjettet vi ønsket

 

Olav, kunde hos Nordbohus Wari Hus

En god sparringspartner

Siden ekteparet aldri hadde bygd hus før, var det det viktig for dem å finne en utbygger de kunne stole på, og som ville gi dem det hjemmet de ønsket seg. Det fant de hos Nordbohus Wari Hus. 

 

De var veldig ryddige allerede fra første møte. Pristilbudet deres var forståelig for noen som ikke har mye erfaring, og de var nøye med å tilpasse seg etter vårt budsjett. Vi vet også at vi som kunde ikke alltid har rett, og det var en stor trygghet i at de kunne gi så gode råd og innspill hele veien fra planleggingsfasen, og også gjennom hele byggefasen.

 

Olav, kunde hos Nordbohus Wari Hus

Et hus som passer for oss

Inspirasjonen til det ferdige nye huset i Grimstad ble hentet fra flere plasser, og ekteparet satte stor pris på rådene til gjengen i Nordbohus Wari Hus. 

 

Vi likte jo egentlig mye av oppsettet i det gamle huset slik det sto, men når vi først skulle bygge nytt var det en mulighet til å snu om på ting. Vi hentet inspirasjon fra kataloghusene til Nordbohus sammen med det gamle huset, og fikk til slutt et hus som er vårt eget og som passer til vår livssituasjon. Vi har to store barn som trenger litt ekstra plass, og vi ønsket en åpen løsning for stue og kjøkken siden vi er veldig glade i å ha middagsbesøk. Siden tomten har så fin utsikt, fikk vi tilpasset boligen slik at dette ble utnyttet på best mulig måte. Fint ute og fint inne!

 

Olav, kunde hos Nordbohus Wari Hus

Olav og Kathrine overtok sitt nye hjem i Grimstad i slutten av november, og med siste finpuss og utpakking av flytteesker, sto alt klart til å feire sin aller første jul i deres helt nye hjem.

Bilde av boligen ved ferdigstillelse - hagesiden
Bilde tatt ved ferdigstillelse av huset. Sportsbod, stor terrasse og store vindusflater var viktige elementer å få på plass i tegneprosessen.
Bilde av boligen etter renovering
Utbygget i andre etasje er med på å gi boligen en svært moderne og tidsriktig fasade. Integrert carport gir rom for å utnytte arealet på tomten på en helt annen måte. 
Bilde av stue ved ferdigstillelse
Stuen byr på koselige stunder. Ekstra takhøyde og direkte utgang til stor terrasse er noen få av de gode kvalitetene her.
Bilde av spisestue ved ferdigstillelse
Store vindusflater gir mye naturlig lys inn i spisestuen og gir utsikten den plassen den fortjener.
Bilde av kjøkken ved ferdigstillelse
Moderne og minimalistisk kjøkkenløsning. Miks av ulike fronter gir mye mer spill i kjøkkenet.

Lurer du på hvordan vi kan hjelpe deg?

Enten du ønsker å gjøre små eller større inngrep på boligen din, er vi her for å gi deg profesjonelle råd!

Kontakt daglig leder, Arve Wroldsen, for en hyggelig og uforpliktende prat.

mobil: 48 88 88 80

e-post: arve.wroldsen@nordbohus.no

Arve Wroldsen daglig leder Nordbohus Wari Hus