Tellnes Næringspark - dronebilde

Om oss

Nordbohus B Telle trearbeid bygger alt fra eneboliger, tomannsboliger og prosjekthus til leilighetsbygg og større prosjekter, i både egen regi og for utbygger. Med snart 70 års fartstid i bransjen er vi en trygg og erfaren samarbeidspartner i boligprosessen.

 

Har du egen tomt hvor du ønsker å bygge drømmeboligen? Vi hjelper deg gjerne gjennom hele prosessen. Helt fra tomtebefaring, kreativ prosess, tegning, pristilbud og byggesøknad til boligen står innflytningsklar på tomten.

Trenger du tomt eller hus? Be om vår tomtekatalog eller spør oss spesifikt om boliger i området du er interessert i. Vi har mange prosjekterte boliger og tomter i Sund, Fjell og Øygarden.

Vi holder til i Tellnes Næringspark. Ta gjerne kontakt for et uforpliktende møte, en tomtebefaring eller bare en hyggelig boligprat.

 

Historien til Telle Gruppen AS begynner med enkeltmannsforetaket B Telle’s Trearbeid som ble stiftet av Bernt Telle i 1953. I kjelleren i eget hus på Haganes i Fjell kommune startet produksjonen av vinduer, dører, trapper, kjøkkeninnredning og annet snekkerarbeid. De første årene, til veien til Haganes ble åpnet ved juletider i 1960, ble materialer fraktet i båt fra Tellneskaien til svenskebryggja på Haganes. Derfra ble det fraktet i håndkjerre eller båret for hånd til produksjonslokalene. 

Selskapet bygget sin første enebolig i 1954, noe som ble starten på byggingen av svært mange boliger og andre bygninger, både i egen regi og for andre. 

Etterhvert ble plassen i kjelleren for liten og det ble bygget eget verksted på Haganes og produksjonen ble derved effektivisert.

I 1972 ble selskapet omgjort fra enkeltmannsforetak til aksjeselskap og Bernt Telle valgte samtidig å overlate den daglige ledelsen av bedriften til sin eldste sønn, Nils Asbjørn Telle.

Etterhvert ble lokalene på Haganes for små og det ble bygd nye lokaler i Tellnesskiftet. Fra 1985 har selskapet, og senere konsernet hatt sitt hovedkontor her.

I 1975 begynte selskapet å forhandle og produsere Solheimhus. Dette varte til 1987 da selskapet ble tilknyttet den landsomfattende Nordbohus-kjeden. 

I 2002 ble Per Atle Tellnes tilsatt som administrerende direktør etter Nils Asbjørn Telle. Året etter overtok Nils Asbjørn Telle rollen som styreleder etter Eilif Utne Riisøen, som hadde hatt denne rollen siden 1988.  I dag er Per Erling Tellnes daglig leder i B Telle Trearbeid AS. 

Selskapet har hatt en sterk utvikling i hele perioden, og i 2009 besluttet generalforsamlingen å restrukturere selskapet til en mer hensiktsmessig konsernmodell. I den forbindelse ble Telle Gruppen AS etablert som morselskap med en rekke datterselskap. I dag driver Telle Gruppen AS utstrakt byggevirksomhet på Sotra/Bergens-området, samt på Bømlo og Haugalandet med henholdsvis datterselskapene Idealhus AS og Nordbohus Haugaland AS. Sotra Bruk AS på Brattholmen er også en del av konsernet.