Det vakreste sted du kan bo

Valg av bolig er ett av livets største valg. Valg av boform handler om mer enn hvordan du skal bo, det er også med på å bestemme hvordan du kan leve. Kjempenhøy vil for mange være svaret på disse store spørsmålene.

Leilighetene her får en eksepsjonell god beliggenhet helt ute på kaikanten ved Sortlandsundet som skiller Langøya og Hinnøya. Du får en unik utsikt til båtlivet i sundet og de vakre Vesterålsfjellene. Dessuten er det kort veg til folkelivet og tilbudene inne i Sortland sentrum. Kort sagt har du nærhet til alt du trenger i hverdagen. Du kan også vandre over det nye bryggetorget som trappes ned i havet der du kan gå om bord i egen kajakk. Så nært er du havet at du nærmest kan fiske fra terrassen. Dette blir det ideelle stedet å bo for folk i ulike aldre og forskjellige faser i livet. Også fordi leilighetene varierer i størrelse og pris.

Link til prosjektets hjemmeside

Nøkkelinformasjon

Antall rom
2-3
Areal
67-180
Status
Salget er igang
Totalt antall boliger
0
Antall ledige
0

Ta kontakt for mer informasjon

Uten bilde
Arnulv Steinsvik
Markedsansvarlig
92028917
Meld interesse her

Å bo nært sentrum og ved havet forplikter

«Det forplikter å ha fått denne muligheten til å arbeide med et prosjekt med et slikt potensiale som her», sier arkitekt og partner Ole Wiig i det landskjente arkitektfirmaet NSW Arkitektur.

Beliggenheten forplikter fordi 80 sentrumsnære leiligheter med egen småbåthavn, bryggetorg og sentrumsnære utearealer blir en viktig del av stedsutviklingen av Sortland. Partner og arkitekt Ole Wiig har vært flere ganger på Sortland for å sikre atarkitekturen på Kjempenhøy vil bidra så godt som mulig til dette.

– Det er slik vi arbeidet på Scandic Nidelelven i Trondheim, Astrup Fearnley-museet på Tjuvholmen i Oslo og andre prosjekter som har en slik eksepsjonell beliggenhet, sier Wiig.

– Tomta nærmest forlanger det av oss.

Sagnet om Kjempenhøy

Kjempenhøy er nevnt allerede på 1800-tallet i Sortlands historie som en husmannsplass under Sortlandsgården som Abel Cornelius Ellingsen styrte. Man antok at navnet kunne være tyskinspirert fra konstellasjoner som Lykkentreff, Stoltenberg, Blidensol eller Dybendal. Eller fått sin inspirasjon direkte av plassen Kempenhof sør for Hannover.

Men et sagn lever fortsatt

Mer spennende er det at navnet kan stamme fra sagnet om da sortlandhøvdingene dro på bruderov til Lagnes på Nord-langøya. Men Lagnes-brødrene ville ta hevn og forfulgte høvdingene. Og det kom til et alvorlig slag på Kjempenhøy, derav navnet. Etter slaget vasket seierherrene de falne i Sortlandsbekken før de ble gravlagt på førkristent vis, fullt påkledd med våpen og klær. I lang tid var Sortlandsbekken rød fra de falne sortlandhøvdingenes blod. Det skal være gjort funn fra yngre jernalder i flatmarksgraver på området som knyttes til og styrker sagnet.

Kilde; Sortlands historie, bind 1.

Utvid sesongen med innglassede balkonger

Lyset, utsikten og solgangen blir tatt godt vare på gjennom store vinduer og generøse innglassede balkonger. Det lages lune soner på bryggetorget, på lekeplassen og grøntarealene som vender oppover på tomta.

Arkitektene har klart å spille på lag med naturen slik at styrkene ved plasseringen forsterkes og svakhetene dempes. De har plassert de fire husene slik at alle får kontakt med marinaen, bryggetorget og lekeplassen. Det lages krysningspunkter som skal bidra til å forsterke det sosiale felleskapet på Kjempenhøy.

Ditt nye favorittsted

De innglassede balkongene blir fort ditt nyefavorittsted da bruksmulighetene er så mange. Her kan du tilbringe tiden hele året og nyte den fantastiske utsikten gjennom alle årstider.

"Tiden er et skip som ikke kaster anker"

Harald Gaski

I dag er tiden blitt den største knapphetsfaktoren i den vestlige verden. Vi innser at livet er en reise med mange skattkamre vi gjerne skulle ha sett eller gjort mere med.

Ved å bo i en leilighet forenkles hverdagen. På Kjempenhøy bor du nært det meste av det du trenger i hverdagen. Du slipper vedlikehold, plenklipping og snømåking. Du får frigjort tid til venner, familie, hobbyer, friluftsliv og reiser. Du kan ikke kaste anker og stoppe tiden. Du må bruke den. Du inviteres til å bo i leilighet, det kan gjøres til valg om en ny plass å bo. Men det kan også være noe mer. Et valg om det livet du ønsker fremover. Etter et hektisk liv har det forbauset mange som har flyttet til leilighet at livet har fått en ny gnist. Livets skattkammer er uendelig, et liv på Kjempenhøy innbyr til nye oppdagelser.

Leiligheter du garantert vil like!

I første bygg blir det 12 leiligheter som varierer i størrelse fra 82 til 102 kvadratmeter.

De vil ha to og tre soverom, men er fleksible slik at et soverom kan benyttes som kontor, bibliotek eller som en utvidelse av stua. De innglassede balkongene vil være 12 kvadratmeter. Det blir innvendig garasjeplass til alle. Det blir to innvendige trappeløp og heis.

Gjennomført høy kvalitet og «nytt er nytt»!

Kjempenhøy bygges med tvers igjennom høy kvalitet. Du skal merke at du bor i en ny, energieffektiv kvalitetsleilighet.

Det er mye i begrepet om at «nytt er nytt»:

– kvalitetskjøkken med integrerte hvitevarer
– en stavs eikeparkett
– vannbåren varme
– balansert ventilasjon som gir stor gjenvinning av varme
– trelags isolerglass som også tar lydforurensning
– kompakte dører med dempelister
– godt planlagte bad med komfort og smarte løsninger
– lagt til rette for individuelle smarthus-løsninger
– en del av leilighetene er tilrettelagt for husbankfinanisering

Miljøbevisst sparing

Det blir stadig viktigere for miljøet at det bygges tettere, også i mindre byer. Når flere bor i leiligheter spares naturområder, renovasjonstjenester, postombæring, strøm, dataforsyning og snørydding.

Leilighetene vil få vannbåren varme og energieffektiv oppvarming.  Sammen med balansert ventilasjon og trelags isolerglass i vinduene sparer dette miljøet. Det gir også reduserte energikostnader for hver enkelt beboer.

Det blir stor sykkelparkering med ladepunkt for el-sykler. Likeledes legges det opp til etablering av ladestasjoner for el-biler. Og det blir et eget sykkelverksted i underetasjen. Det åpnes også for at hver enkelt kan ha ulike elementer innen smarthus-teknologien som tillegg til de foreslåtte løsningene.

"Rastløsheten glir av i møte med havet"

Gjennom generasjoner har folk i Lofoten og Vesterålen levd av havet. Det har vært og er en del av livsgrunnlaget vårt.

Havet, som vi vet gir og tar, virker allikevel beroligende på oss gjennom de evige bølgene. Moderne mennesker lengter etter denne roen og følelsen av evighet, det som gir plass til refleksjoner og drømmer. Undersøkelsene viser også at folk som bor ved havet lever lenger, rett og slett fordi denne roen er helsebringende. Mange vil, gjennom å bo nært de evige bølgene og de skiftende bildene, kjenne at rastløsheten glir av i dette daglige møte med havet. Å bo på Kjempenhøy vil for mange stilne en lengsel og åpne for nye drømmer og opplevelser.

-Liv Ullmann

Vi bygger Vesterålen

Steinsvik Hus & Entreprenør har i over 100 år vært med på å bygge og utvikle Vesterålen. Vi har bygd over tre tusen boenheter.

I de senere årene har vi i tillegg til eneboliger, tomannsboliger og hytter også utviklet og bygd flere leilighetsprosjekter. I 2018 bygger vi leilighetsprosjektene Torodden på Melbu, Verkstedbakken på Stokmarknes, Havna boligpark på Myre og i høst håper vi å sette spaden i jorda for første byggetrinn på Kjempenhøy på Sortland. I den blå byen har vi tidligere bygd hundrevis av eneboliger og leiligheter og gleder oss til å fortsette stedsutviklingen med dette unike prosjektet helt på kaikanten ved det vakre sundet. Vi bruker lokale leverandører og medspillere i prosjektene. Slik sikrer vi kvalitet og forkorter responstid dersom kjøper ønsker endringer undervegs eller korrigeringer i etterkant.

Uten bilde
Arnulv Steinsvik
Markedsansvarlig
92028917
Steinsvik Hus & Entreprenør AS
Telefon
Adresse
Chr. Frederiksens gate 2, 8445 Melbu

Meld din interesse

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle interesse for prosjektet.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, doato/tidspunkt, melding.

Du kan i tillegg be om å få sendt prosjektet på e-post.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig kontaktperson på Nordbohuskontoret. Dersom er benyttes en eiendomsmegler på prosjektet – så vil kontakt informasjonen også deles med denne for oppfølging av din interesse.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra Nordbohus.

Nordbohus AS, 26.07.18