Bilde av tømrer og påfugl som står i forkant av en enebolig som er under bygging

Fra Bergen til Sømna – Velkommen til Costa del Kvaløy!

Helt sør i Sømna, på idylliske Sør-Kvaløy, bygger en trivelig familie på fem en spesialtilpasset enebolig av husmodellen Aurora.

Vi treffer Even Moen, far i huset, hjemme på tunet en frisk, solfylt vårdag. Rundt oss ser vi snekkere i full sving med bordkledning, og mot oss kommer to snøhvite hunder løpende i full fart – lykkelige for å få besøk! Like bak tusler det en enorm og praktfull påfugl ved navnet Jupiter sammen med en liten hønseflokk. Å komme inn på gårdstunet til familien Haugen Moen er riktig så eksotisk.

Bilde av huset som bygges. Tilhenger med Nordbohus-profilering i forgrunnen

Gården ligger idyllisk til på en liten høyde med praktfull utsikt rett mot Torghatten og Vega.

I tillegg til to hunder og påfuglen har familien også to hester, fire hardføre islandshøner, en hane og to katter. 

Boligeier Even som står med hesten
Nordlandshestene Kallista og Inaka trives godt på gården.  - Jentene er glad i hester, og har vært aktive på rideskole da vi bodde i Bergen. Da var det bare å skaffe egne hester når vi kom hit til Sømna. Kallista er en sterk og arbeidssom hest som familien bruker til å dra tømmer ned fra skogen, i tillegg til ridning.
 

Vi trives godt her på småbruket vårt!

 

Even, kunde hos Nordbohus Bernhard Olsen

Fronten av huset

Skreddersydde løsninger etter familiens behov

Boligen er skreddersydd med blant annet ekstra store vinduer og flere kvadratmeter. Den opprinnelige balkongen er forlenget og gjort om til TV-stue i andre etasje og spisestue i første – med panoramautsikt.

Daglig leder Bjarne sammen med boligeierne
Fra spisestuen kan familien nyte ei praktfull utsikt direkte mot Torghatten og Vega. - Her kan jeg sitte og drikke kaffe og se Bjarne kjøre forbi når han skal på hytta, sier Even.

Vi går opp i andre etasje for å ta en kikk i nybygget. Lettvegger er kommet opp, og snekkerne jobber med å platekle.  

 

I TV-stuen blir det god plass og ikke minst et fint sted for alle ungene og samles med venner til filmkvelder.

 

Even, kunde hos Nordbohus Bernhard Olsen

Hagen som tilhører huset
Det lille gårdsbruket ligger idyllisk til, og har flere gamle og godt bevarte skatter.

Nytt hus til jul!

Det nye hjemmet til familien skal være ferdig til juletider, noe familien gleder seg veldig til. Boligen har fire store, gode soverom. Jentene på 11, 16 og 17 gleder seg til å flytte inn på egne soverom hvor de har fått bestemt farger selv. De får sine rom oppe i andre etasje med kort vei til den store TV-stua.

Nede i første etasje blir det åpent og romslig mellom kjøkkenet, spisestua og stua. Spisestua er plassert ute i karnappet og får skikkelig panoramautsikt. 

Boligeier Even som står inne i huset
Even Haugen Moen (41) og familien bygger en spesialtilpasset enebolig av modellen Aurora.
 

Her skal jeg sitte og drikke kaffe og se ut av vinduet når Bjarne, markedssjefen i Nordbohus Bernhard Olsen, kjører til hytta si!

 

Even, kunde hos Nordbohus Bernhard Olsen

Boligeierne sammen med daglig leder i Nordbohus Bernhard Olsen
Her får familien ei flott spisestue

Fleksibilitet og kvalitet med å velge Bernhard Olsen som husleverandør

Tømrer Espen som kapper kledning
Tømreren Espen er godt i gang med å montere utvending kledning.
 

For oss var det viktig med fleksibiliteten vi fikk hos Bernhard Olsen. Her kunne vi tegne om, justere og få skreddersydde løsninger etter vårt behov. Vi har fått god oppfølging hele veien og føler oss godt ivaretatt. Det føles trygt å bygge med en solid bedrift med lang erfaring.

 

Even, kunde hos Nordbohus Bernhard Olsen

Praktisk løsning – egen fjøsinngang!

På vestsiden av huset, mot stallen, har familien valgt å bygge en egen praktisk fjøsinngang. Her er det god plass til å komme inn med «stor-støvlan» og lett å henge av seg. Videre i inngangen kommer du direkte inn i vaskerommet før du så går inn i resten av boligen. Dette er fint for å skille fjøsklærne fra hverdagsklærne.

Ene inngangen til boligen
På vestsiden har familien laget en egen inngang som skal brukes når de kommer inn fra fjøsstellet. Praktisk og smart – da unngår man fjøsklær blandet med hverdagsklær.
 

Vi har bygd for å kunne bo her for alltid, og vi gleder oss til vårt neste kapittel i vårt nye hjem her på Sømna!

 

Even, kunde hos Nordbohus Bernhard Olsen

Kjøkken fra Nygård - Håndverkskjøkken fra nord

Alle kjøkken som leveres i boligene fra Bernhard Olsen produseres hos Nygård Trevarefabrikk. Fabrikken skreddersyr løsninger, har ei rik utstilling og flere valg når det kommer til stil og utrykk for ditt nye kjøkken. Kjøkkenet er inspirert av ren, nordnorsk natur og har en solid kvalitet som varer. Velger du et kjøkken fra Nygård, velger du norskprodusert kvalitetskjøkken med 20 års garanti.

Vi ønsker familien lykke til med byggingen og takker så mye for tilliten!

Bilde av påfugl på gården
Å komme inn på gårdstunet til familien Haugen Moen er riktig så eksotisk. Her er påfuglen Jupiter. En skikkelig stas-kar!

Hagen som tilhører huset