Bli med inn i det splitter nye Lystig-huset til Oddrun og familien!

Hjemme på trappa i Leirfjord står Oddrun og tar oss varmt imot i det vi parkerer i innkjørselen. Foran oss står det et flunkende nytt og moderne hus av modellen Lystig.

Det er vår i luften, solen titter frem mellom de hvite skyene og fuglene kvitrer fra trærne. Vi skimter havet bak huset, og kan tenke oss at utsikten fra innsiden er fantastisk.

Oddrun ber oss inn og viser oss rundt i det nye huset til familien på 4. Vi får umiddelbart en god følelse i kroppen av å gå inn i huset. Veggene er lyse, og den gode takhøyden gir en luftig og herskapelig romfølelse. Det lukter rent, nytt treverk i huset. Rundt føttene våre tasser en nysgjerrig kattepus som er ivrig etter litt kos. Det blir mange utbrudd av «åh» og «wow» mens vi beveger oss gjennom huset. 

Bilde av gang

Fra hovedinngangen kommer vi inn til et stort kjøkken og en koselig åpen spisestue med peis.
– Kjøkkenet binder hele huset sammen, forteller Oddrun.
Hun liker å be inn til middag og selskap, og de har derfor valgt en åpen løsning hvor det er god plass til mange rundt bordet.

Fra kjøkkenet og spisestuen er det store vinduer med en vakker utsikt rett mot Toven og Breivika i Leirfjorden.
– Her har det blitt delt mange gode måltider siden vi flyttet inn, og jeg gleder meg til vi kan invitere inn mange gjester!
En av favorittrettene familien spiser sammen er selvfølgelig fredagstacoen. Det er og blir en slager for både store og små.

Flott kjøkken i huset Lystig fra Nordbohus

Veggene i hele huset er malt i delikate og harmoniske farger. Det er en varm gulfarge på kjøkkenet, grålig i stua, en herlig blåfarge i TV-kroken og på jenterommene er det rosaskjær i fargen. I den store, åpne stua er det brukt Band Stone, og innredet med lyse møbler og friske grønnplanter – noe som utgjør det lille ekstra i rommet. Det fine gulvet som er gjennomgående i hele huset er høytrykkslaminat, som er både fint å se på og godt å gå på.

 

Kjøkken i Lystig Nordbohus

Inne på selve kjøkkenet er det god plass til alt familien trenger – og litt til.
– Det er så godt med god skapplass, og ikke minst mye benkeplass. Det gjør middagslagingen mye enklere!

Kjøkkeninnredningen er fra Nygård trevarefabrikk i Mosjøen. frontene heter Vollan og er i en varm delikat bruntone som heter børstet antikk eik. Sammen med den fine gultonede veggen i Chasmere er dette et moderne og varmt kjøkken.
– Vi brukte lang tid på farger og få de til å passe sammen, og noe måtte vi endre på underveis i prosessen, forteller Oddrun.

Bilde av kjøkken

 

Praktisk planløsning med alt på ett plan

De har valgt en praktisk planløsning som gir familien god plass. Huset har to stuer, og i tillegg en ekstra etasje over garasjen hvor det er masse oppbevaringsplass, et kontor og ei egen lekestue for barna.
– 
Med så god plass er det koselig når barna inviterer med seg vennene sine hjem.

Store vindusflater i huset Lystig
 

Et ønske om et nytt hus

– Vi bestemte oss at det var tid for å forlate Trondheim og flytte hjemover. Vi ønsket å bygge nytt, og da begynte vi å lete etter gode, pålitelige husforhandlere. Vi valgte å gå for Nordbohus Bernhard Olsen fordi de kunne tilby en totalpakke med personlige tilpasninger slik vi ønsket det. Når andre husleverandører bare kunne levere faste byggesett, ble det enkelt for oss å velge Nordbohus.
 

Familien ønsket seg en ny enebolig, gjerne på én flate, og husmodellen Lystig pekte seg tidlig ut som en favoritt.
– Vi ønsker å leve et langt liv i huset og tenkte langt framover gjennom hele prosessen. Husmodellen Lystig er et nydelig hus med alt på ei flate og til og med integrert garasje – det er et hus vi kan bli gamle i, forteller hun, og fortsetter; – Husprosessen startet med at vi kontaktet Nordbohus via e-post. Vi fikk priser og tegninger, hadde telefonmøter og justerte skisser sammen. Det aller meste foregikk over telefonen, og til slutt hadde vi et fysisk møte for å sikre alle detaljene og signere kontrakter. Prosessen gikk veldig bra, og vi er veldig fornøyde med kundebehandlingen!

 

Inspirasjon fra sosiale medier

Det ble brukt en del tid på nettet for å få inspirasjon til innredning og fargevalg. Instagram ble den mest brukte kanalen i denne prosessen. De så på hvordan andre Lystig-hus og fikk også god hjelp hos XL-Bygg med valg av riktig kjøkkenløsning.

Bilde av plante

Byggeprosessen

Grunnarbeidet var ferdig i juni 2020 og husbyggingen begynte for alvor i august. I mars 2021 kunne familien endelig flytte inn i sitt nye hjem!
– Det var spennende å følge prosessen, og følge med på at det ble slik vi trodde det skulle bli. Det ble mye større enn vi forventet!

Huset er på 284 kvm.

 

Storfornøyd

– Favorittrommet i huset er absolutt storstua. Det er så deilig å bare sitte der og se ut av de store vinduene. Samtidig liker jeg egentlig alt. Inngangen til vaskerommet har også vist seg å være veldig praktisk i hverdagen med barn! Det er godt å få skitne klær gjemt unna der inne. Tidligere hadde vi trang yttergang, så det er luksus å ha stor plass, forteller Oddrun entusiastisk.


Her er Oddruns tips til deg som ønsker å bygge:

Begynn tidlig å planlegge. Alle husene ser fine ut i katalogen, tenk praktisk og litt langt framover i tid. Hvilke behov har dere – nå og om 30 år?

Vi har bygd for å bo – for alltid.
 

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18