Fikk muligheten til å følge drømmen

I forbindelse med jubileet har vi tatt en prat med sjefen vår, som gjennom 25 år har bygd Nordbohus Kongsvinger – stein for stein – til det det er i dag: En attraktiv arbeidsplass for 25 ansatte.

-Jeg fikk en unik mulighet til å følge drømmen og skape en god og trygg arbeidsplass da jeg flyttet tilbake til Kongsvinger etter to år hos Nordbohus Gjøvik, sier vår daglige leder, Per Gunnar Gjermshus. 

Etter fire år på Gjøvik, hvorav to i Nordbohus, ønsket Per Gunnar seg tilbake til hjemtraktene. Han fikk da muligheten til å bygge opp ett datterselskap under Nordbohus Gjøvik på Kongsvinger. Våren 2004 ble morselskapet kjøpt ut, og i dag eies bedriften fullt og helt lokalt. Nå gleder han seg til å feire Kongsvinger-kontorets 25-årsjubileum sammen med sine ansatte. Begivenheten foregår med storslagen fest på Kongsvinger Festning lørdag 24. august. Her blir det både rød løper og flere andre overraskelser, lover Per Gunnar.

Var aldri i tvil om yrkesretning

For Per Gunnar var det aldri noen tvil om hvilken yrkesretning han ønsket å ta. Han så mange muligheter innen byggfag og i rask rekkefølge tok han både svennebrevet og mesterbrevet. Etter noen år som tømrer videreutdannet han seg ved den tekniske fagskolen på Gjøvik og fortsatte som boligrådgiver/selger i Nordbohus der, før han etablerte Nordbohus Kongsvinger AS.

Blir inspirert av gode arbeidskolleger

-Sammen med denne gjengen er det lett å bli både inspirert og motivert, sier Per Gunnar.  Vi har dyktige og profesjonelle håndverkere som sammen skaper et veldig godt arbeidsmiljø. Vi er oppriktig stolte av hverandre.  

Vi avslutter vår forretningside med: "De ansatte er Nordbohus Kongsvinger sin viktigste ressurs". Vi legger alle ned mye innsats for å unngå permitteringer eller nedbemanning. Det handler både om å utvikle gode byggeprosjekter, utføre prosjektene slik at kundene blir fornøyd og skape gode relasjoner med de beste underleverandørene.

Bilde av snekkere som nyter utsikt fra terrasse på nybygd hus
Nikolay Ingvaldsen, Anders Bjørkli og Tommy Strengelsrud på balkongen til et nybygd hus på Skarnes - klart til overlevering. 

Kvalitet og gode hjem

-Da jeg fikk mulighet til å fortsette i Nordbohus ved å bygge opp et selskap i hjemdistriktet, var drømmen først og fremst å starte en god og trygg arbeidsplass, sier Per Gunnar. I mitt hode var ikke en stor arbeidsplass synonymt med å lykkes. Mitt fokus har vært at Nordbohus Kongsvinger skal være den gode og trygge arbeidsplassen som leverer kvalitet og gode hjem. Det er viktig å sette seg nye mål for stadig å ha noe å strekke seg mot. Det ligger mye i visdomsordene: "Dersom du tror du er ferdig utlært, er du ikke utlært men ferdig".

Vårt ansvar å levere boligdrømmen

-Det er mye som står på spill om man skal lykkes, det har vi alltid vært bevisst på. Det er tross alt vårt ansvar å levere boligdrømmen til kundene. Vi har et mannskap som er ryddige i alle relasjoner, både med hensyn til kunder, leverandører, underentreprenører, det offentlige osv. Vi har alltid vært, og er opptatt av å levere kvalitet, skape en trygghet for våre kunder, at de føler seg godt ivaretatt! Det skal ikke være noen tvil om at kundene skal oppleve at de har gjort det riktige valget når de har ønsket at Nordbohus Kongsvinger skal levere og oppfylle deres boligdrøm.

Fornøyde kunder
Liten prinsesse som ble veldig glad da hun fikk nytt og eget rom i hus bygd av Nordbohus Kongsvinger AS.

Når du ser tilbake på selskapets tilstedeværelse i Kongsvinger – hva er du mest stolt av?

-Det å sette gode spor etter seg med alle de varierte prosjektene vi etterhvert har levert. Å se det gode håndverket som utføres og leveres dag etter dag. Videre skulle vi ønske det var litt mer som før, at boligkunden hadde større frihet til å velge leverandør ut fra kjøpt tomt. Det gjør meg også stolt at så mange som 3 av 4 kjøpere av tomt i Geitramsvegen boligområde i Kongsvinger valgte oss som utførende, hvor det der var fritt valg på leverandør.  Videre at vi scorer så bra på kundetilfredshet (KTI) basert på tilbakemeldinger som våre kunder gir oss. At vi har oppnådd en 3. plass som årets beste EAT (Enebolig på Annens Tomt) bygger i 2014, og en 5. plass i 2018, og dette er målt opp mot andre leverandører i hele Norge.

Hva mener du er nøkkelen til et godt og solid arbeidsmiljø?

-Rett og slett å være BEST: Blide, Engasjerte, Strukturerte og Trygge. Det å jobbe med glimt i øyet, ha en høy takhøyde i bedriften. Videre, ved rekruttering å være bevisst på hvem som kan passe best inn i våre rekker.

Rune og Tony in action
Det mangler ikke glimt i øyet hos Rune Solberg og Tony Hammer.

Gode minner

-Gode minner får man gjennom å ha blitt kjent med de enkelte ansatte. Når vi summerer opp og kommer frem til at våre nåværende 25 ansatte har tilført Nordbohus Kongsvinger tilsammen 250,5 år. I tillegg kommer de årene vi kan plusse på for de som har valgt å starte med noe annet.

En uttalelse som "jag lämnar dig inte" fra en ansatt i en hektisk hverdag, hvor du er avhengig av å ha dyktige medarbeidere med deg, sitter godt plantet i hukommelsen.

Bor i Nordbohus – selvfølgelig

Nordbohus har et av Norges bredeste utvalg av husmodeller. Av våre 32 ulike husmodeller er stilene mange – alt fra funkishus, moderne hus, tradisjonelle hus, herskapelige hus og populære hus.

Selv bor Per Gunnar i sitt andre Nordbohus.  Han avslører at han i november 1997 flyttet inn i hustypen Espira på Granli, etter å ha utført det meste av innvendige tømrerarbeidene selv.  Våren 2015 flyttet han så inn i hustypen Orion i Kongsvinger. - Denne gang med langt mindre grad av egeninnsats, innrømmer han.

Hustypen Orion
Valget falt på hustypen Orion da det skulle bygges i Kongsvinger.

Flere avsløringer / Yngst av fire, tvilling, lesehest, musikkdyrker og Odd Fellow

Med et glimt i øyet sier han at han er født en halv time for seint. - Tvillingbroren min er nemlig 30 minutter eldre, og på den halvtimen mistet jeg odelsretten til småbruket vi to tvillingguttene og våre to eldre søstre vokste opp på på Granli. Men akkurat det lever jeg godt med. Jeg har alltid stortrives med hvordan livet har utviklet seg. Når jeg skal slappe av og koble ut leser jeg gjerne en god krimbok eller lytter til musikk, og da gjerne til favoritten: The Boss, Bruce Springsteen.  Per Gunnar er også aktiv i Odd Fellow og er med i ledergruppen lokalt.