«En frihet man ikke finner i storbyen»

Da Aase og Harald Skulstad ble en større familie, ønsket de også å utvide størrelsen på hjemmet deres, og finne det stedet de kunne bli gamle i. Etter over ett år med leting i hovedstaden, bestemte de seg for å sjekke ut noen tomter i Kongsvinger, - Det angrer de ikke på!

I utgangspunktet lå det ikke i kortene for den lille familien fra Grue å flytte ut av Oslo, men etter lang tid med boligjakt uten hell i storbyen, begynte de å innse at budsjett og forventninger kanskje ikke gikk opp i opp likevel.

– VI hadde en relativt romslig leilighet midt i Oslo på 90kvm, så vi tenkte at budsjettet burde strekke til noe større. Vi skjønte ikke helt hvor ille boligprisene i Oslo var før vi sto ute ved et kjempegammelt hus ute på Nordstrand, bygget i en bratt skråning, og med utvendig røropplegg gjennom hele huset, og så og si alt måtte fikses. Huset var taksert til 12 millioner kroner, og da skjønte vi at dette blir for dumt. Forteller Aase.

Fristelsen som ble for stor

Like etter denne visningen kom Harald til Aase. Han hadde kommet over noen tomter på Kongsvinger med flott plassering, fine grøntarealer og turområder like i nærheten, - perfekt for en voksende familie.

– Jeg trivdes utrolig godt i Oslo, og ville egentlig ikke flytte derfra. Jeg har alltid sagt at om jeg skal flytte fra byen, er det kun for å bygge eget hus. Og nå sitter vi her, ler Aase.

– Plutselig innser du hvor mye du kan få, og mulighetene med å bare være en drøy time unna Oslo. Fristelsen ble rett og slett for stor, forklarer Aase.

Bilde av moderne hus
Paret valgte å gå for et arkitekttegnet hus.

Stolte på magefølelsen

Det og skulle flytte fra storbyen, og hjem til bygda, var et stort steg for familien. Men med trygg og stødig hjelp fra Nordbohus Kongsvinger gikk hele prosessen over all forventning.

– Vi skjønte at det måtte bli Nordbohus som bygde hjemmet vårt allerede etter første møte. Vi fikk umiddelbart en utrolig god kjemi, og god kjemi og en god magefølelse er noe som alltid har vært veldig viktig for både meg og Harald, forklarer Aase. Siden vi begge to er født og oppvokst i området, satte vi også ekstra pris på fokuset Nordbohus har når det kommer til samarbeid med lokalt næringsliv, og å ha lokale ansatte. Det skilte seg ut, og var viktig for oss, forteller hun.  

God dialog og dyktige ansatte

Etter at Aase og Harald ført kom i kontakt med Nordbohus Kongsvinger, skulle det ikke ta mer enn ett lite år før huset deres sto klart.

– Vi valgte å gå for et arkitekttegnet hus, da ingen av husene i katalogen hadde akkurat det vi så etter. Det var mye enklere enn vi hadde trodd! Arkitekten var utrolig dyktig, vi følte oss hørt, og alt vi ville ha var i fokus. Da selve byggingen startet gikk alt på skinner hele veien. Alle som jobbet med huset vårt hadde ekstremt god kjennskap til lokalområdet, og var dyktige i faget sitt. Hvis vi foreslo en ting som de kanskje ikke synes var så lurt, sa de fra, og kom med andre forslag. Verken jeg eller Harald er jo husbyggere, så det gav oss en enorm trygghet, forteller Aase.

Bilde av pappa, barn og mamma
- Denne friheten og tryggheten hadde vi ikke hatt i Oslo, sier Aase.

Og trygghetsfølelsen ble særlig viktig for paret i perioder. Å bygge hus i en pågående pandemi gjorde nemlig at de i en liten periode ikke kunne reise til tomta i Kongsvinger på grunn av smittesituasjonen i Oslo.

– Det var selvfølgelig utfordrende å skulle bygge hus midt i en pandemi, men vi følte aldri noe stress rundt prosessen. Alt gikk etter skjema, håndverkerne leverte over all forventning, og vi hadde en tett dialog hele veien. Jeg er fortsatt litt sjokkert over hvor enkelt det hele var, ler Aase.

Større trygghet og frihet 

Aase, Harald, deres tre år gamle datter, og hunden Ulrik har nå kommet til rette i sitt nye hjem på Kongsvinger. De fikk overta huset i juli, og har med det fått sin første sommer i det nye huset.

Bilde av hunden Ulrik
Ulrik stortrives på terrassen. Her har han full oversikt over nabolaget. 

– Det å ha en sommer med stor terrasse, flott hage, og å ha et vann like i nærheten er som å leve i en drøm. Her kan tre-åringen vår leke ute hele dagen, hun kan lære seg å sykle i gatene her, og være ute med venner når hun blir litt eldre. Denne friheten og tryggheten hadde vi ikke hatt i Oslo. Og med en til på vei, har vi fått bygget oss et hjem vi kan bli værende i, forteller hun.

Går du med tanker om å å flytte tilbake til Kongsvingerregionen? La oss #treffes!

På grunn av nedstegninger under pandemien, hadde ikke Aase og Harald fått vært like mye til stede under selve byggingen, men det gjorde overtakelsen ekstra spesiell.

– Det var en veldig rar følelse, og er fortsatt det, ler Aase. Man kjenner jo hele prosessen bak alt, alle avgjørelser. Alt ser ut som det gjør fordi du har valgt det. Og vi har hatt utrolig flinke folk i alle deler av prosessen gjennom Nordbohus Kongsvinger. Det har vært så enkelt å ha full tillitt til jobben de har gjort, og vi har egentlig ikke hatt noe behov for å sjekke innom. De sa alltid i fra om det oppsto noe, var raske på å rette opp i ting, og hele tiden tilgjengelig om det var noe vi lurte på. Det ga en trygget, og viste at de kunne det de skulle. Vi følte oss alltid i trygge hender, avslutter Aase.

Er du klar for å bygge ditt drømmehus, eller kanskje du er usikker på hvor du skal begynne for å realisere husplanene dine? Ta kontakt med oss i Nordbohus Kongsvinger for en hyggelig boligprat. 

Bilde av Tore Ødegård og Tony Hammer
Snekkere på dette prosjektet har vært Tore Ødegård og Tony Hammer. 

Skrevet av Synnøve Aune, Bennett Reklamebyrå
 

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18