25-åring med 250 års erfaring!

24. august inviterer Nordbohus Kongsvinger alle sine 25 ansatte til jubileumsfeiring.

Det er i år 25 år og 520 boligenheter siden Per Gunnar Gjermshus flyttet hjem til Kongsvinger og etablerte Nordbohus som kontor i byen. Selve Nordbohus-kjeden er en samling av selvstendige selskap, til sammen Norges tredje største boligbygger i 2018.

Det var på midten av 1990-tallet at Nordbohus så potensial i Glåmdalsdistriktet. Per Gunnar jobbet da ved Nordbohus Gjøvik, og ettersom han hadde et sterkt ønske om å flytte tilbake til hjemtraktene igjen, fikk han tilbud om å etablere og lede et datterselskap under Gjøvik i Kongsvinger. Han tok utfordringen og lyktes. Våren 2004 ble morselskapet kjøpt ut, og i dag eies bedriften fullt og helt lokalt.

Det første året, fra 1994-1995 drev Per Gunnar virksomheten mer eller mindre alene og opererte som både daglig leder, selger og byggeleder. Oppdragsmengden økte imidlertid raskt og håndverkere måtte på plass. Siden har det gått slag i slag og i dag er vi 25 ansatte som til sammen utgjør 250 års erfaring innen boligbygging.

Per Gunnar Gjermshus
Per Gunnar Gjermshus forbereder seg på en velfortjent feiring sammen med sine ansatte. 

Driftslederen – Øivind Eriksen

Så tidlig som i 2. styremøte i bedriftens første driftsår dukker navnet Øivind Eriksen opp som en ønsket medarbeider. En kar som studerte på Teknisk fagskole samtidig med Per Gunnar og i tillegg var tidligere arbeidskollega som tømrer i bedriften Odd Eriksen a/s. Det skulle gå frem til midten av april år 2000 før Øivind lot seg overtale og startet opp i bedriften som driftsleder. En dyktig medarbeider og leder, som styrer prosjekter og bemanning med stødig hånd.

Om Øivind kan man i aller høyeste grad bruke benevnelsen «Hel Ved». Øivind er for øvrig medeier i bedriften fra 2006. Han ble kåret som «Årets Byggeleder 2012» i den landsdekkende Nordbohus-kjeden.
 

Øivind Eriksen
Driftsleder Øivind Eriksen - "Årets Byggleder 2012".

Ingvar Sagstad har snekret i 24 år

Ingvar Sagstad er den av de ansatte med lengst fartstid i selskapet. Han var en av de aller første som ble ansatt som håndverker i Nordbohus Kongsvinger. Ingvar er opprinnelig stril, men regner seg som svenske etter å ha bodd i Sverige siden tidlig på 1990-tallet. Han reiste nemlig over fjellene og grensen til Sverige og etablerte seg i Arvika. Her arbeidet han blant annet på Electrolux. 

Siden Per Gunnar ansatte Ingvar som snekker i 1995 har han dagpendlet Arvika-Kongsvinger – en kjøretur på 17 mil hver eneste dag. Det står det respekt av. Vi har ytterligere fem dyktige svenske håndverkere med på laget, også de dagpendlere. Tre av dem har vært ansatt i over 20 år nå. 

­-I Nordbohus på Kongsvinger har jeg trivdes godt siden første arbeidsdag, sier Ingvar. Det har vært fint og veldig inspirerende å få være med på å bidra til å utvikle selskapet til det det er i dag. Det har til tider vært travle og lange dager, men med den ledelsen vi har, har vi fått jobbe med frihet under ansvar. Det er en god tillitserklæring og utrolig motiverende. I Nordbohus på Kongsvinger har jeg de beste kollegene man kan tenke seg, sier Ingvar.

Etter hvert som vi ble flere håndverkere, ble vi delt opp i snekkerlag. Å være to gjør jobben lettere, for det er mange tunge tak.

Ingvar Sagstad
Ingvar Sagstad på prosjekt i Gullbekkbakken. (https://www.nordbohus.no/forhandler/kongsvinger/gullbekkbakken-boligfelt )

Årets bedrift i Nordbohus 2018

I mai i år fikk Nordbohus Kongsvinger utmerkelsen «Årets bedrift 2018» i Nordbohus-kjeden. Det er noe vi er veldig stolte og glade over, sier Per Gunnar.  - Ekstra artig var det å få denne prisen i jubileumsåret vårt, sier han. - Våre ansatte er vår aller viktigste ressurs når vårt arbeid skal bedømmes. Uten våre svært dyktige og profesjonelle håndverkere samt dyktige folk til å lede, ville det ikke vært mulig å nå opp i et så godt selskap, for i Nordbohus-kjeden er vi alle verdige en slik pris.

Da Nordbohus presenterte prisvinneren skrev de følgende på sin nettside: «Nordbohus Kongsvinger er et strålende eksempel på Nordbohus-verdiene Blid, Engasjert, Strukturert og Trygg.

De bygger både enebolig fra vårt eneboligkonsept, rekkehus og leiligheter. De har svært dyktige håndverkere som har fokus på kvalitet og tar kundens behov på aller største alvor. De utvikler tomteområder til egenregiprosjekter, og har følgende målsetting; Vi skal ha de mest fornøyde kundene.»

Årets beste bedrift 2018
Årets bedrift 2018 - Nordbohus Kongsvinger AS

Høy kundetilfredshet og flere gjeve priser

-I 2017 fikk Tore Fløiten hos oss prisen for «Årets selger EAT» (Enebolig Andres Tomt). Tore er en dyktig fagperson med et herlig godt humør og glimt i øyet. Han er en sterk bidragsyter til det positivet miljøet vi har på kontoret. Tore svarer med å fremheve prisen Per Gunnar Gjermshus ble tildelt i 2013 – nemlig som «Årets rollemodell». Selv er ikke Per Gunnar så glad i å snakke om den utmerkelsen – han vil helst snakke om at det er de ansatte som gjør han god.  

Takket være våre dyktige medarbeidere scorer vi også høyt i de nasjonale kundetilfredshetsundersøkelsene. Så sent som i 2018 kom vi på 5. plass i og i 2014 så høyt opp som nummer tre på landsbasis i kategorien eneboligmarkedet. Når kundene våre sier at «vi fikk de beste snekker’ne» gjør det oss stolte. At vi har boligene folk drømmer om og de beste håndverker’ne får vi bekreftet når «gamle» kunder kommer tilbake eller anbefaler oss videre.

Tore Fløiten
Tore Fløiten - "Årets Selger EAT 2017" 

Godkjent lærebedrift

For oss er det et samfunnsansvar å tilby gode læreplasser, sier Per Gunnar.  – Vi vet hvor viktig det er for rekrutteringen til byggfaget. Det sikrer sysselsettingen av unge arbeidstakere og ivaretar yrkesutdanningen. Hos oss er det Øivind Eriksen som er læringeansvarlig. Vi har bare gode erfaringer med å ha lærlinger med oss. De er flinke og lærevillige og har et sterkt ønske om å gjøre en god jobb, sier Per Gunnar. Målet er å ha 1-2 lærlinger til enhver tid. Akkurat nå har vi to lærlinger – Christoffer Enderud Hansen, som går inn i sitt andre lærlingeår og Martin Karlsen som begynte nå i sommer.

Martin og Christoffer
Martin Karlsen begynte som lærling nå i sommer, og Christoffer Enderud Hansen som går inn i sitt andre lærlingeår. 

38 leiligheter i Eplehagen på Skarnes

Det største prosjektet i disse dager går på Skarnes. - I Eplehagen setter vi denne høsten i gang med det andre byggetrinnet, hvor vi skal bygge 38 leiligheter i 4- og 6-mannsboliger, sier Tore. Første byggetrinn på 10 leiligheter i fem tomannsboliger er ferdigstilt og overlevert.

Alle de ti leilighetene i byggetrinn 1 ble solgt raskt og tiltrakk seg både lokale kjøpere og innflyttere, førstegangskjøpere og godt voksne. Mange ønsker å bytte ut større eneboliger med gode lettstelte leiligheter og slippe å tenke på utvendig vedlikehold. Så mange som fire av de ti første leilighetene ble kjøpt av innflyttere til kommunen.

Allerede etter første byggetrinn opplever de som har flyttet inn i Eplehagen et lunt og trivelig bomiljø. Leilighetene er forholdsvis like i størrelse – fra 69-77 kvm. Alle har en romslig og lys stue, kjøkken med god plass til spisebord og 2 soverom.

-Vi har bygd mye i Sør-Odal og har et svært godt samarbeid med kommunen. På byggetrinn to hadde vi opprinnelig prosjektert med små eneboliger, men da det viste seg at det var større etterspørsel etter leiligheter gjorde vi en omprosjektering. Dermed blir det leiligheter i stedet. Dette er blitt svært godt mottatt og vi har kontrakt på både 4- og 6-mannsboliger og starter byggingen i høst. Her kommer vi til å sysselsette 3-4 byggelag samtidig. I løpet av to-tre år vil hele Eplehagen stå ferdig. https://www.nordbohus.no/forhandler/kongsvinger/eplehagen

Eplehagen
Illustrasjonsbilde av firemannsbolig i Eplehagen på Skarnes.

Men først av alt får de ansatte en velfortjent feiring av de første 25 årene.