Moderne stue med gardiner fra Luxaflex

Fem smarte løsninger på stua

Når du bygger hus eller pusser opp med Nordbohus, er vi opptatt av at du skal finne praktiske løsninger som gir deg mest mulig komfort. Stua er et sted hvor du tilbringer mye tid, og hvor du kan uttrykke din personlige stil. Tale Henningsen, kreativ leder i Fargerike, deler fem tips til smarte løsninger som vil forvandle stuen din til et sted med unik karakter og funksjonalitet.

1. Gi rommet karakter med speil

Når du bygger ditt drømmehjem med Nordbohus, er det viktig å tenke på hvordan du kan utnytte rommets potensial. Velger du å bygge en av våre små husmodeller, kan speil gi effekten av større og lysere rom, siden det reflekterer omgivelsene.

– Bruken av speil gir rommet en unik karakter, og det kan virkelig forvandle et rom, tipser Tale.

Gulmalt rom med speil på kommode
Med speil og fargen Vårtegn FR2276 på veggen, får stuen et lyst og friskt uttrykk. Foto: Fargerike
Speil i gang i hus fra Nordbohus
Her ser man også den flotte effekten et speil kan ha for å lysne opp og få en smalere gang til å virke større. Her vist i en variant av eneboligen Kvadrat.

 

2. Tenk funksjonelt – velg småbord med skuffeoppbevaring

Når vi skal velge interiør til hjemmene våre, er det ikke alltid like lett å tenke både funksjonelt, praktisk og stilmessig. Det kan også være vanskelig å tenke utenfor boksen eller komme på de smarte løsningene uten inspirasjon utenfra.

– Velg gjerne små bord med skuffer for oppbevaring av fjernkontroller, briller og annet du bruker i løpet av en dag, tipser Tale.

Lite bord med skuff til oppbevaring
Med skuffer i småbord rundt omkring minimerer du rot og holder bedre kontroll på små gjenstander. Farge på veggen er Paros FR1032. Foto: Møbelringen.

 

3. Skap dybde og stemning med lys i skap og bokhyller

Et enkelt grep for å gi hjemmet mer dybde er å velge skap med integrert belysning, forklarer Tale. Det er også mulig å kjøpe ledskinner og montere disse i skapene.

Stue med flotte skap
Lys inne i små og store skap vil gi de en annen dimensjon når mørket senker seg. Fargene på veggene er Flanell FR1061 til venstre og FR1329 til høyre. Foto: Fargerike

 

4. Legg teppe på teppe

Velger du å bygge et stort hus, har du sannsynligvis mye gulvplass du kan pryde med flotte tepper. Har du tenkt på at du kan legge tepper oppå hverandre for å se flotte strukturer og mønstre i samspill? – Dette er noe flere velger å gjøre for tiden, tipser Tale.

Rødmalt stue med flere tepper
Fargen på veggen er Granateple FR1189, som ble årets farge i 2017. Foto: Fargerike

 

5. Fjernstyrte gardiner – praktisk og elegant

Mange av våre husmodeller har store vindusflater hvor det naturlig nok er behov for solskjerming. Gardiner er et godt virkemiddel for å gjøre et rom lunere og samtidig hindre varmetap.

Interiør i eneboligen Kvadrat fra Nordbohus
Funkishuset Kvadrat fra huskatalogen vår blir raskt lunere med gardiner på veggene og tepper på gulvene.

Men har du tenkt på at gardiner også kan fjernstyres? TV-en trenger ikke være det eneste i huset som fjernstyres, ifølge Tale:

– Vurder å gå for gardiner med automatisk åpning og lukking. Fjernstyring sparer gardinene for fett fra fingre, og ikke minst at de «dras» ut av form, forklarer hun.

Brune gardiner i moderne stue
Foto: Fargerike

 

Tre bonustips fra Tale

  • Inkluder grønne planter i interiøret. De skaper rolige omgivelser.
  • Hvite sofaer er supertrendy om dagen.
  • Tapeter gir rommet en mer møblert følelse.

 

Står du overfor et oppussingsprosjekt eller skal du innrede ditt nye hus?

Vi i Nordbohus har tilgang på fargeeksperter i Fargerike, interiørarkitekter i Mestergruppen Arkitekter og andre dyktige fagfolk som kan hjelpe deg å ta de rette valgene for din bolig.

 

Finn din nærmeste Nordbohus-forhandler og kom i gang

 

Skrevet av Bennett Reklamebyrå

Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18